To je možná dobrá poznámka, ale já mám síť domácí a vlastní, tedy nepřátelská by snad neměla být - XPčka snad nebohé uBuntu nesežerou, nebo ano?!

Já budu věřit tomu, že ne. A od interntu jsem oddělem HW firewalem v routeru s NATem a hlavně svým mozkem, jenž nekliká na všechno co vidí, i když tam píšou "free sex and beer"

Takže já bych to viděl, že je vše v pořádku. WiFi vypnuto a data se sypou jak to jen jde, už jen 20G a je to...
Mimochodem, ještě jsem to nehledal, ale na Widlích jsem zvyklý blokovat "škaredé servery" s reklamami a pod. pomocí hosts fajlu:
ax2.old-cans.com/hosts.zip
...jde na linuxu něco takového také spáchat? Je mi jasné, že k takovému zásahu musím spustit Krusadera v Superuser módu, to je mi jasné, ale je v linuxu takový soubor jako ve Win a jakou má strukturu? Na Win je to IP adresa + tab + jméno nameserveru.
Tedy 127.0.0.1 jako vlastní PC na kterém mi žádný webserver neběží - a na tuto IP se přesměrovává request na nameserver, jaký si zadám. Třeba Microsoft.com

(to nefunguje od XP SP2 a výše, M$ na své servery si přidal výjimku z pravidla, všivák... ale na reklamu je to good)
Jde něco tak na Linuxu?