Vykoupím elektroodpad nebo zdarma odvezu

j

Re:Vykoupím elektroodpad nebo zdarma odvezu
« Odpověď #30 kdy: 15. 07. 2014, 09:32:48 »
Mohu se zeptat kolemjdoucích, jak řešíte vyřazení výpočetní a jiné techniky ve Vaší firmě?
Odprodej zamestnancum/externim zajemcum ... a v nejhorsim si to "za korunu" koupej ITci a cestou domu to nechaj nekde ve dvore. Uctarna je spokojena ze ma papir a ITci ze se toho zbavili.

Zkousel se i nejakej odvoz, ale bud toho je malo nebo je skoda to vylozene vyhodit.

Host

« Odpověď #31 kdy: 15. 07. 2014, 23:36:55 »
Odprodej zaměstnancům je super... ale ty si asi vyhořelej počítač nekoupí....

Karel

« Odpověď #32 kdy: 16. 07. 2014, 10:36:45 »
Odprodej zaměstnancům je super... ale ty si asi vyhořelej počítač nekoupí....

Záleží kdo a co s tím chce udělat. Lidé z IT si běžně kupují vyhořelé věci za 1Kč a pak to vyhazují. Protože je to jednodušší než projít kolečkem oficiální likvidace.

atarist

« Odpověď #33 kdy: 16. 07. 2014, 23:12:09 »
Zhruba před 40 lety jsme jako žáci ZDŠ v předmětu zvaném lidově Dílny rozebírali staré televizory. Páječka, šroubovák a štípačky a už jsme jeli (obrazovky zůstávaly v bedýnce). Sice byl přítomen učitel, ale i tak to bylo riziko jako hrom, což mi došlo chvíli po nástupu na střední. Člověk ovšem získal vynikající zkušenosti ohledně konstrukcí zařízení.

Taky jsme si hrávali se starými TV, to byla dobrá zábava. Ale že jsem tak smělý - proč to bylo riziko jako hrom? Mě to připadne jako celkem bezpečná věc, maximálně se někdo škrábne, to je tak všechno co se může stát ne? Obrazovku jen tak nerozmlátí a vzadu ta "koncovka" při rozbití jen pšoukne, celkem nám to připadlo dost nuda (to rozbít obrazovku kladivem je větší vzrůšo).

pavelvojacek

« Odpověď #34 kdy: 17. 07. 2014, 00:59:35 »
mimochodem jako jedni z mála ještě mohou používat i olovnaté pájky
To je zajímavý. Jakej to má důvod?

Je toho mnohem víc - lepší mechanické vlastnosti, s olovem se pájí při nižší teplotě, a v neposlední řadě tin whiskers - skvělý čtení a obrázky:
http://nepp.nasa.gov/whisker/reference/tech_papers/2011-kostic-Pb-free.pdf
(whiskers jsou od strany 41, ale doporučuju to přečíst celý)

pak se nedivme, že elektronika odchází po pár letech.

MKzB

« Odpověď #35 kdy: 17. 07. 2014, 08:26:27 »
Co vím, tak podnikající fyzická osoba má možnost vyřadit cokoli z firemního užívání k soukromým účelům. Pak si s tím může dělat co chce. Akorát pro další prodej takto vyřazených věcí jsou nějaká omezení. Např. pokud se prodá takto vyřazené auto do 5 let od vyřazení, tak se to musí přiznat do příjmů. (Dá se to obejít pozdějším přepisem vozidla v TP.) Auto se díky státní evidenci se dá dohledat, ale PC nikoli.

« Odpověď #36 kdy: 17. 07. 2014, 21:03:47 »
Je toho mnohem víc - lepší mechanické vlastnosti, s olovem se pájí při nižší teplotě, a v neposlední řadě tin whiskers - skvělý čtení a obrázky:
http://nepp.nasa.gov/whisker/reference/tech_papers/2011-kostic-Pb-free.pdf
(whiskers jsou od strany 41, ale doporučuju to přečíst celý)

pak se nedivme, že elektronika odchází po pár letech.
Tak to je hodně hustý, dík, to jsem vůbec neznal.

Btw, i na tu původní otázku se tam odpovídá: Medical electronics must be RoHS compliant in the EU by 2014

« Odpověď #37 kdy: 18. 07. 2014, 11:31:56 »
Zhruba před 40 lety jsme jako žáci ZDŠ v předmětu zvaném lidově Dílny rozebírali staré televizory. ...

Taky jsme si hrávali se starými TV, to byla dobrá zábava. Ale že jsem tak smělý - proč to bylo riziko jako hrom? ...

15kV a více ve VN části?

« Odpověď #38 kdy: 18. 07. 2014, 11:32:51 »
Zhruba před 40 lety jsme jako žáci ZDŠ v předmětu zvaném lidově Dílny rozebírali staré televizory. ...

Taky jsme si hrávali se starými TV, to byla dobrá zábava. Ale že jsem tak smělý - proč to bylo riziko jako hrom? ...

15kV a více ve VN části?

Tedy, předpokládám, že si s tím hráli i když to bylo zapnuté,  :)

j

« Odpověď #39 kdy: 18. 07. 2014, 11:47:40 »
21kv ... pokud se bavime o barevny ... a vis co ti to udela? Mno ... vubec nic. Protoze ten zdroj je neuveritelne mekej a neda temer zadnej proud. Rozhodne je to daleko prijemnejsi nez si sahnout mezi dve faze trebas.

atarist

« Odpověď #40 kdy: 18. 07. 2014, 12:14:50 »

15kV a více ve VN části?

To neva, to dostanu kazdou chvili- chuze po koberci, vyslikani svetru. nic moc problem

« Odpověď #41 kdy: 18. 07. 2014, 21:39:57 »
Pokud by Vás zajímalo, jak vypadá kuchání některých zařízení, koukněte na náš FB, mohlo by Vás tam něco zaujmout... například věděli jste, jak vypadají uvnitř LED žárovky?

https://www.facebook.com/vykup.vysocany.elektroodpad?ref=hl

(pokud zaujme, lajkněte... budeme přidávat další zajímavé věci... teda kromě PC, to asi uvnitř vidět nepotřebujete :)

Pavel Štoll
www.vykup-vysocany.cz

jenda

« Odpověď #42 kdy: 19. 07. 2014, 14:05:14 »
davny experiment - pro majitele VN traf z moncku ci TV :

lifter experiment

http://www.youtube.com/watch?v=bicra-36fBo

taky jsem kdysi zkousel :)

http://uloz.to/xSjPn7tg/lifter-avi

Judge TBC

« Odpověď #43 kdy: 19. 07. 2014, 22:34:48 »
Kdyz uz to na rootu vypada ze PR vykupu z vysocan neni problem (trend geurilla  marketingu), tak si dovoluji zajemce o tuto problematiky, ze je tu historicky mnohem starsi firm aa hlavne co dava za vykup podstatne vice, sam to tam obcas vozim a to je www.vykup-jinocany.eu

Jinak obecne si nemyslim, ze je neco spatnyho ze nekdo podnika v oboru zpracoavni druhotnych surovin a tim realizuje zisk, ale je spatne pokud to tady maskuje P.R, ze dela charitu, ze je lepsi nez ostatni, ze ostatni to nedelaji v poradku atd.

Prece je jasne ze se to pro pro ziskani drahych kovu zpet. To uz je patrne i z toho ze neberou CRT, baterie, lednice atd....

AA

« Odpověď #44 kdy: 19. 07. 2014, 23:43:57 »
Zhruba před 40 lety jsme jako žáci ZDŠ v předmětu zvaném lidově Dílny rozebírali staré televizory. Páječka, šroubovák a štípačky a už jsme jeli (obrazovky zůstávaly v bedýnce). Sice byl přítomen učitel, ale i tak to bylo riziko jako hrom, což mi došlo chvíli po nástupu na střední. Člověk ovšem získal vynikající zkušenosti ohledně konstrukcí zařízení.

Taky jsme si hrávali se starými TV, to byla dobrá zábava. Ale že jsem tak smělý - proč to bylo riziko jako hrom? Mě to připadne jako celkem bezpečná věc, maximálně se někdo škrábne, to je tak všechno co se může stát ne? Obrazovku jen tak nerozmlátí a vzadu ta "koncovka" při rozbití jen pšoukne, celkem nám to připadlo dost nuda (to rozbít obrazovku kladivem je větší vzrůšo).

Nezapomínejte, že se jednalo o televizory typu Ametyst apod., tedy žádná antiimplozívní obrazovka, ale poctivá AW 43-80 ("tenkostěnná", včetně stínítka - tj. přední stěny). Ne nadarmo bylo před obrazovkou ochranné lepené/vrstvené sklo. Stačilo ťuknout a pecka byla pořádná. Mám pocit, že pro opravny bylo předepsáno používat jakousi ochrannou skleněnou stěnu mezi mechanikem a opravovaným přístrojem.

PS: V rámci ověření se mi vygenerovala otázka "Ve kterém měsíci proběhla sametová revoluce?". Tuto etapu našich dějin bych raději přešel mlčky.