Start aplikace bez přihlášení

Jardaa

Start aplikace bez přihlášení
« kdy: 30. 06. 2014, 13:58:21 »
Ahoj :) Mam win7 a potrebuji, aby mi aplikace nastartovala v momente kdy nastartuje pocitac.
Presne receno to porebuji nejak takto:

Pocitac nastartuje, uzivatelsky ucet se sam zaloguje (musi zustat chranen heslem) a aplikace se otevre.
Je to vubec mozne udelat?
« Poslední změna: 30. 06. 2014, 14:06:45 od Petr Krčmář »

Re:Start aplikace bez prihlaseni
« Odpověď #1 kdy: 30. 06. 2014, 14:01:53 »
Ahoj, já bych postupoval následovně:

1) Automatický start bez zadání hesla: http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/ee872306.aspx
2) Přidat program do "Po spuštění" nebo ideálně vytvořit službu, záleží o co jde.

David1234

Re:Start aplikace bez přihlášení
« Odpověď #2 kdy: 30. 06. 2014, 14:19:34 »
To "Po spuštění" najdeš v nabídce start->programy.

Jardaa

« Odpověď #3 kdy: 30. 06. 2014, 14:39:32 »
JJ to vim dekuju ... ja jenom jestli tam ta moznost je ... jako servis to startovat nemuzu ... potrebuju aby naskocilo GUI ...
a pak se do toho pripojim pomoci RDP

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 30. 06. 2014, 16:33:06 »
@Jardaa: Ehm, ja na Widle uz delsi dobu nesahl, ale jestli si dobre vzpominam, tak tusim nekde ve vlastnostech sluzby se da naklikat, ze muze lezt na GUI. Cili by se asi dala aplikace nainstalovat jako sluzba pres srvany z Resource Kitu nebo jak se tomu nadava a pak ji povolit pristup na GUI. Ale mam vyzkousne akorat spousteni aplikaci pres srvany bez GUI, takze si nejsem zcela jisty, jak presne se to chova.

« Odpověď #5 kdy: 30. 06. 2014, 16:47:39 »
S interaktivními službami už dnes nepochodíte. Tento požadavek se prakticky výhradně řeší standardní službou se separátním GUI (startovaném "Po spuštění") a tyto dvě aplikace si spolu nějak (zabezpečeně) povídají (RPC, eventy, ...).

Nicméně @a903user to popsal také dobře: heslo uživateli zůstane, ale přihlásí se automaticky a RDP by mělo fungovat normálně. Nicméně mi to přijde jako dosti křehká varianta, která se rozsype při prvním problému.

Čeho se vůbec snažíš dosáhnout?

Josef

« Odpověď #6 kdy: 30. 06. 2014, 18:26:08 »
Potrebuju startovat aplikaci tak, aby videla jmeno session Console. Pak se prihlasim a muzu na ni vzdalene pracovat ... Jak je tam neco jineho nez Console tak to proste nestartuje...

Dreadd

« Odpověď #7 kdy: 30. 06. 2014, 19:08:38 »
a nestacilo by se pripojit na rdp pod konzoli a spustit aplikaci rucne?

mstsc /console, nebo /admin, podle verze win..

Josef

« Odpověď #8 kdy: 30. 06. 2014, 19:14:48 »
At to pustim s /admin nebo s /console tak porad vydim v processlistu RDP

Josef

« Odpověď #9 kdy: 30. 06. 2014, 19:34:07 »
Jeste je to Win7 Profi ...

« Odpověď #10 kdy: 30. 06. 2014, 20:30:11 »
Použít TeamViewer nebo *VNC není možnost? Ti pracují přímo v konzoli.

Jardaa

« Odpověď #11 kdy: 01. 07. 2014, 08:05:30 »
Chtel bych vyuzit prave moznost RDP. Protoze stroj lezi v kancelari, nechci aby ostatni videli co delam... Zapnout monitor dovede kazdy

David1234

« Odpověď #12 kdy: 02. 07. 2014, 11:47:44 »
Mám za to že VNC má někde možnost zamknout obrazovku pokud se připojíš.

Olaf

« Odpověď #13 kdy: 03. 07. 2014, 17:10:11 »
Chtel bych vyuzit prave moznost RDP. Protoze stroj lezi v kancelari, nechci aby ostatni videli co delam... Zapnout monitor dovede kazdy

A autologon po zapnutí Vám nevadí? Zapnout počítač umí taky dost lidí :). Další možnost je po zapnutí se přes VNC přihlásit "lokálně" a pak přejít na RDP. Výhodou je, že nemusíte mít nastavené automatické přihlášení uživatele po zapnutí.

PS: Už jsem se setkal, že se kombinace VNC a RDP nesnášejí a vy pak vidíte jen černou obrazovku. Detaily si již nepamatuji, ale mám pocit, že se jednalo právě o RDP po VNC na Windows XP (nebylo to pokaždé, na žádné pravidlo jsem tehdy nepřišel).

PPS: U VNC se mj. dá zablokovat lokální klávesnice (vyjma kombinace CTRL+ALT+DEL) a myš. To aby se s Vámi někdo z kanclu o PC nepřetahoval v době, než se přihlásíte přes RDP.

Mám za to že VNC má někde možnost zamknout obrazovku pokud se připojíš.

Tuhle možnost neznám, ale třeba to (nějaké) VNC umí.