Co proboha máte s tou klávesnicí?
Klávesnice na Macboocích je jedna z nejlepších, na jakou vůbec můžete narazit.
Když pominu to, že většina PC notebooků tuhle klávesnici zcela nepokrytě kopíruje, bohužel ale jen vzhledově. Skutečná úroveň je někde úplně jinde. A podsvícení s automatickou regulací intenzity je taky velmi příjemná záležitost.
K původnímu dotazu: ano, rozhodně Macbook. To, co tady ještě nikdo nezmínil, je mnohem delší morální životnost oproti PC notebooku. Například já mám Macbook Pro Mid 2009 a nemám sebemenší potřebu ho měnit. A to na něm míchám muziku, 40 stop, mraky efektů, virtuální nástroje - naprosto bez problémů. A v kapele máme ten úplně první Intel Macbook (bílý plasťák), ten je ještě tak o 3 roky starší a slouží naprosto spolehlivě, jak při nahrávání, tak naživo.
Co bych si ale dobře rozmyslel je ten Air. Ano, mobilita je úžasná, i výdrž baterie. Ale menší disk (byť SSD), chybějící ethernet. Já bych měl i problém s chybějící CD/DVD-RW mechanikou, další důvod, proč se do nového Macbooku zatím nepohrnu. V neposlední řadě je Air citelně dražší.
Být tebou, klidně se poohlédnu po cca. 2 roky starším Macbooku Pro, bude za rozumnou cenu a bude ti nejméně ještě 5 let velmi dobře sloužit. Pokud se teda netěšíš na Retina display.