Ano, 3 mesice, ale pokud to bude jeden predmet, tak napr. na FITu to znamena 2-6h* TYDNE.
*: To je cas vseho dohromady: prednasky + cvika + projekt + studium.
Myslel jsem samozřejmě, že jeden semestr by student strávil normálně ve firmě, 8 hodin denně. Na to by mohl navázat bakálařkou/magisterkou na téma něčeho pro tu firmu a violá - máme člověka, který tam po absolutoriu může hnedka nastoupit. No to bylo těžký teda!

Tolik muze dat i pracujici clovek na te pude denne...
Účelem stáže vždycky je získat
zkušenosti (ne znalosti) - tj. něco, co člověk sám doma získá těžko, protože z knížek se to načíst nedá. Proto jsem psal, že potřebuje vidět reálný produkční prostředí.
Konkrétní příklad: já se teďka seznamuju se stackem Kafka + Spark Streaming + HDFS + Hive Metastore. Zatím s tím řeším modelovou úlohu, kterou bych klasickou cestou (řekněme že bych zvolil můj oblíbený Elixir+Postgres) vyřešil na pár řádek kódu. A ono by to na modelových datech fungovalo stejně, ne-li líp. Jenže by byl problém to naškálovat a bylo by obtížnější dosáhnout výborné robustnosti. Kdybych to řešil jako modelový školní případ, půjdu jednoduchou cestou, na zkušebních datech mi to bude fungovat, robustnost a životní cyklus nemám jak vyzkoušet, takže budu v klidu, budu si myslet, jak jsem to dobře vyřešil a dostanu Áčko - a použít ten monstrózní stack by mě vůbec
nenapadlo. K tomu je potřeba jít do praxe, aby ti někdo řekl "hele, takhle to samozřejmě jde, ale časem se do toho zamotáte, bude se vám to obtížně škálovat a udržovat a budete mít vyšší downtime". Jedna věta, kterou si v žádné knížce nepřečteš a která ti totálně změní perspektivu. Protože je to
zkušenost, ne znalost.
[tak a teď jsem udělal znovu tu chybu, že jsem použil konkrétní příklad, tak už se těším na rozpitvávání detailů tohodle příkladu

]