PEF MENDELU

školník

Re:PEF MENDELU
« Odpověď #15 kdy: 22. 06. 2014, 00:48:56 »
Řekli mu, že píše jak retard a vyrazili ho. Pak šel asi tam, kde berou kohokoli, protože dotace nesmrdí :D

Nekdo

« Odpověď #16 kdy: 22. 06. 2014, 01:19:43 »
Řekli mu, že píše jak retard a vyrazili ho. Pak šel asi tam, kde berou kohokoli, protože dotace nesmrdí :D

Gramaticky nacizmus, pokud se nejedna o kritickou situaci (obsah smlouvy atd) by mel byt trestan kastraci dotycneho a poveseni jeho varlat do pruchodu Prasne brany, aby turiste videli, ze se mezi Cechy najdou i taci, kteri jsou si vedomi malosti a bezvyznamnosti Ceskeho statu, kultury a jazyka ve svetovem meritku.

školník

« Odpověď #17 kdy: 22. 06. 2014, 01:24:09 »
Tak já nevím, ale podobný styl si může dovolit tak někde na účňáku, protože tam se neřeší, že hlavou asi nikdy pracovat nebude. Na VŠ je to akorát docela úsměvné. Prý vzdělání a vyleze z toho něco jako běžný absolvent učňáku.

ajwef

« Odpověď #18 kdy: 22. 06. 2014, 11:06:59 »
ajwef: jestli to není osobní, můžu se zeptat, co tě nakonec přesvědčilo, že tu školu neuděláš/ na čem tě vyhodili? Předpokládám, že jsi odešel po roce z bakaláře?

neni to pravda a zacina to byt hodne osobni. takze dej kontakt a zajdem na pivo :)

ajwef

« Odpověď #19 kdy: 22. 06. 2014, 11:16:22 »

dekuju za odpoved :) lepe bych to neformuloval.

nejsem retard jak pisu, ale vyrazili me protoze jsem byl retard na IT. a to me moc posililo. dneska bych dokonce tvrdil ze se mi v zivote nemohlo stat nic lepsiho nez to ze me vyhodili. svym rypakem jsem vycistil chodniky, musel jsem se naucit zvednout se a tvrdeji pracovat. protoze tezka skola mi dala do zivota vysokou latku a ukazala cestu... a na tu cestu se ale muzu vydat i bez skoly. dnes vim co znamena snazit se a pracovat a co delat abych retardem nebyl :)

a naprosto spravne. sel jsem na jednoduchou skolu kde kazdyho berou. navic kdyz je vzdelani v teto zemi zadarmo :)

Nekdo

« Odpověď #20 kdy: 22. 06. 2014, 13:06:51 »
Tak já nevím, ale podobný styl si může dovolit tak někde na účňáku, protože tam se neřeší, že hlavou asi nikdy pracovat nebude. Na VŠ je to akorát docela úsměvné. Prý vzdělání a vyleze z toho něco jako běžný absolvent učňáku.

Videl jste email od Sergeye Brinna tomu panovi z NSA? Zadna velka mala pismena, carky, tecky, psane naprosto beznou mluvou. Ten pan ma lepsi zivot nez kdy nejakej gramatickej cerv ze sovetskeho satelitu bude mit.

student1

« Odpověď #21 kdy: 22. 06. 2014, 14:15:13 »
OK, tak už se nám diskuze ubírá úplně špatným směrem. Děkuji všem za informace, myslím, že jsem se dozvěděl, co jsem potřeboval.

davkol

« Odpověď #22 kdy: 23. 06. 2014, 21:31:06 »
a byl jsi tam, ale pořád lepší jak UPOL, kde berou všechny bez PZ :D
Zajímavější číslo by bylo, kolik lidí je vyhozeno, resp. kolik dojde ke státnicím.

FWIW v Olomouci je to v řádném termínu tak desetina nastoupivších a s nějakým opakováním ročníků sotva čtvrtina nastoupivších.

windowsking

« Odpověď #23 kdy: 23. 06. 2014, 21:34:36 »
Když uviděj tu úroveň, tak ještě rádi sami odejdou :D

« Odpověď #24 kdy: 24. 06. 2014, 01:31:22 »
Jsem ve třetím ročníku na ekonomické informatice. Osobně bych sem už nešel, pokud tě to trochu baví tak studium informatiky jde zvládnout, problémy většině dělá předmět programovací techniky, kvůli kterému vyletí plno lidí v i v 5., 6. semestru ale jsou i rekordmani v semestru 9. Letos ho mělo zapsáno 120 lidí a udělalo ho 40.

S ekonomikou už to je horší. Mikro, makro, podnikovka, ekonomicko-matematické metody a podobný předměty patří k nejtěžším předmětům i pro ekonomy. Pravdou je, že na ekonomice jsou o dost “chytřejší“ díky poměrně velkému sítu u přijímaček. Tzn., seš v přímé konkurenci s lidmi z gymnázií a lidmi, kteří mají ekonomiky jako koníček a všichni ten předmět udělat nemůžou žejo…

Co vím, tak letos státnicovalo z oboru ekonomická informatika kolem 13 lidí, kteří neprodlužovali studium (více než polovina už byla před Mendelkou na jiné vš), a s prodlužujícími to bylo celkem kolem dvaceti. Na začátku studia nás bylo 160. V zimě státnicují nejčastěji taky v počtu do dvaceti studentů.

Obor ARI má statistiky veselejší, informatické předměty má stejné s EI a místo ekonomických předmětů s třetinovou úspěšností má předměty, které zvládne každý, kdo nemá problémy s informatickou částí. Co vím tak studium dokončí přibližně necelá polovina zapsaných ke studiu. 

K VUT FIT – mám tam pár kámošů ze střední, kteří by na EI určitě letěli v prváku. Na druhou stranu plno lidí co dodělalo EI, by letělo na FITu. Na to, že by tě na Mendelce naučili programovat jak na FITu, můžeš zapomenout, i když všechno si můžeš ztížit a minimálně na bakaláři by tě učitelé nelimitovali.

Jsi-li studijní typ (nejlíp s gymnázia), zatím toho o programování moc nevíš a baví tě trochu ekonomika. Jdi na ekonomickou informatiku. Na VUT FIT by se ti mohlo stát, že vyletíš, než se stihneš rozkoukat, kdybys ale hodně zabral, tak by ve vyšších ročnících studium nemuselo být takový problém.

Jestli už si s IT trochu rozumíš, zkusil bych VUT FIT, přeci jen to má lepší zvuk než hnojárna a úroveň IT tam bude jinde.

Jestli tě nebaví studovat, chceš titul, baví tě počítače a měls ze státní maturity z matiky (která je hodně jednoduchá) horší známku jak 1 max. 2 jestli ses blbě vyspal, tak jdi rovnou na ARI nebo na studovat informatiku na pajdák, či podnikatelku. Vycházím teda pouze z osobní statistiky a zkušeností, ale jsem skálopevně přesvědčen, že tahle rada by ušetřila plno lidem rok dva na jiné vš.

Co mě odrazuje v poslední době na Mendelce je neustále měnící se podmínky. Připadne mi, že jsme pokusní králíci, mění se v podstatě všechno a učitelé se asi snaží najít vhodný model (výuka předmětů, jejich obsah, typy zakončení) ale myslím, že kdyby dali studentům klid a aspoň 3 roky do ničeho nedrbali, udělají líp. Psaní emailů vyučujícím už jsem dávno vzdal (ne nepíšu přednášejícím, co mají na starosti 500 lidí), neodpovídá mi ani baba ze studijního. Učitelé dělají evidentně a prokazatelně plno věcí na poslední chvíli, někdy v noci a podle toho to taky vypadá, často si ani nepamatují, co slíbili v průběhu semestru.

Vím, že na každé škole bude něco i o VUT slyšel špatnosti a některé jsou i dohledatelné na internetu z poměrně relevantních zdrojů. Bohužel nebo bohudík? Jsou školy, které mají učitele na profesní i lidské úrovni ty nejnáročnější.

Poslední rada jdi do zahraničí. Když jsem šel na vysokou školu, tak mě to ani nenapadlo. Říkal jsem si, na to bych neměl, neumím jazyk, musel bych se stěhovat, nebudu mít peníze atd. atd.  Pravdou však je, že plno univerzit zahraniční studenty podporuje, jsou v jistém smyslu jednodušší a finančně se to dá taky zvládnout. Dneska vím, že jediný rozdíl mezi mnou a těmi, kteří v zahraničí úspěšně studují, popř. pracují je ten, že se nebáli jít do rizika. Naštěstí už jsem taky našel koule a mizím, alespoň na nějaký čas. Kdy jindy že? Pokud do zahraničí nechceš, zvážil bych silně alespoň studium v Praze.

davkol

« Odpověď #25 kdy: 24. 06. 2014, 08:59:46 »
Neudělají paráče napoprvé, napodruhé, napotřetí...

Nekdo

« Odpověď #26 kdy: 24. 06. 2014, 13:23:43 »

Co jsem slysel tak pry casto neprofesionalni pristup vyucujicich a materialy k predmetum zadne. Od dobre VS ocekavam alespon to vybrani a shrnuti vhodnych materialu.

davkol

« Odpověď #27 kdy: 24. 06. 2014, 14:19:59 »

Co jsem slysel tak pry casto neprofesionalni pristup vyucujicich a materialy k predmetum zadne. Od dobre VS ocekavam alespon to vybrani a shrnuti vhodnych materialu.
Svým způsobem je to skutečně část pravdy, resp. to tak spousta studentů řekne.

Ta druhá část je ovšem následující:
  • Studenti se vesměs chovají jako hovada. Hlavně začátek prvního semestru je peklo. (Jo, přijímačky by pomohly, jenže je otázka, nakolik je to fér nebo nakolik je to slučitelné se současným modelem financování školství.)
  • Pokud byl nějaký problém, obvykle se týkal někoho z (bývalých) doktorandů (proslulé promítací plátno počmárané fixou apod.) nebo se vyřešil osobně domluvou. To, co slýchám o době před asi deseti lety, nemá se současností mnoho společného.
  • Některé zatím nedokončené/neexistující studijní materiály jsou skutečně nepříjemnost, přitom by ale stačilo dávat pozor ve výuce, půjčit si doporučenou literaturu a příp. využít konzultačních hodin. Fakt. Kolik lidí to ale dělá?

student1

« Odpověď #28 kdy: 26. 06. 2014, 08:26:56 »
Bombero: Ahoj, díky za obsáhlý komentář. Je zajímavé, že i na ekonomických informatikách si potřebují na někom zvednout sebevědomí. Ne, nezlob se, ale kdybych měl volit mezi IE a ARI, tak je to jednoznačně ARI. Když zvážím, že ekonomie mi víceméně nic neříká a i lidé čistě s ekonomií nemůžou pomale najít práci, pak bych se na podobný obor vůbec nehnal. Popravdě mi na ARI trochu vadilo, že si mě lidé budou plést s ekonomickými informatiky, ale vidím, že taková situace není. Co se týče přijímaných studentů...no ono i na tom VUT byly přijímačky dost primitivní (něco jako maturita z matiky), to o kvalitě školy nic nevypovídá. Myslím, že nejlepší je zeptat se přímo absolventů, jak tu kdosi poradil, ale každopádně díky i za názory v diskuzi, taky jsem si je chtěl vyslechnout. Víc k tomu asi netřeba.

« Odpověď #29 kdy: 26. 06. 2014, 11:30:56 »
Na brněnské hnojárně několik lidí znám. Rozhodně to není žádné hardcore, pokud nejsi hloupý. Asi tak na úrovni Zlína. BTW neznám nikoho, kdo by ze Zlína nebo hnojárny přestoupil na (Č)VUT nebo (M/C)UNI. Taky upozorňuju, že tam je ta  "provozně ekonomická" část a s informatikou jako na matfyzu, Masárně nebo v Olomouci to nemá mnoho společného.

Jo a ještě jedna věc, ten tamní UIS minimálně ještě nedávno patřil se STAG v Olomouci mezi to nejstrašnější široko daleko.

Jednoho takového ze Zlína jsem potkal na FIT ČVUT, kam šel na magistra. Vypadal dost šokovaně a rozhodně potvrdil, že obtížnost je na jiné úrovni. Jinak mám dojem, že kamarád (taky ČVUT) teď dělá v nějaké menší firmičce, kde ho zaměstnal též bývalý ČVUŤák, zbytek lidi právě jako Zlín atp. a jejich kvalita prý opravdu bída.