Chlazení serveru bez klimatizace

Milfaus

Re:Chlazení serveru bez klimatizace
« Odpověď #15 kdy: 30. 05. 2018, 19:35:31 »
Nedávno jsem viděl zajímavé řešení serverovny bez chlazení jen s rekuperací.
Ze sklepa se přiváděl studený vzduch dírou v podlaze do prázdného tak nějak utěsněného rozvaděče, který jim tam někde zbyl a zase zpátky do sklepa. Celá klimatizace tak funguje na jeden ventilátor od větračky a vyšlo je to asi na 1000 Kč za průchodky :o Náklady na chlazení serverů jsou přibližně nula, teplota u serverů ~26°C i teď v tomhle horku.

Je to i o tom, že SSD netopí jako velké diskové pole a počet serverů se dá slušně snížit virtualizací.

Omezení povolení se zpracováním osobních údajů:
Povoluji zpracování mých osobních údajů v nejmenší možné míře a především nesouhlasím s ukládáním IP adresy.

milujilinux

« Odpověď #16 kdy: 30. 05. 2018, 20:09:34 »
Viete mi poradiť efektívne chladenie rackového servera, ktorý sa nachádza v rackovej skrini (42U) v neklimatizovanej miestnosti? Jedná sa mi hlavne o to aby sa server nepriehrieval počas náročnejších výpočotových operácii. Jedná sa o server HP ProLiant 380G4. V priestore je bežná izbová teplota.
Z rozvaděče odstrojit sklo, boky a záda a víc opravdu udělat nemůžeš. Snad jedině koukat na teploměr.

Milfaus

« Odpověď #17 kdy: 30. 05. 2018, 21:08:23 »
víc opravdu udělat nemůžeš

To si piš, že může.
HP ProLiant 380G4 je G4, to je čtvrtá generace, to je starší než dokošovka G5 a už tři roky postupně vyřazovaná G6/G7!!
To jsou DDR2 paměti, procesor podobně skvělý jako byl Prescott ujoudané dvoujádro...

Nedávno jsem tady na fóru pověnoval G6ku, která byla o deset let mladší, takže byla stará jen 7 let. Tohle vydali někdy v roce 2004  ::)

https://www.pcmag.com/article2/0,2817,1645669,00.asp

Vážně máš pocit, že nic jiného dělat nemůže?  ::)

Povoluji zpracování mých osobních údajů v nejmenší možné míře a především nesouhlasím s ukládáním IP adresy.

Lol Phirae

« Odpověď #18 kdy: 30. 05. 2018, 21:13:18 »
Vážně máš pocit, že nic jiného dělat nemůže?  ::)

Pobavilo mě to "počas náročnejších výpočotových operácii." - tím se asi rozumí např. sčítání nebo násobení.  ;D

Kód: [Vybrat]
P.S. NEsouhlasím se zpracováním nepotřebných osobních údajů, zejména v rozsahu debilního checkboxu na fóru.

Milfaus

« Odpověď #19 kdy: 30. 05. 2018, 21:40:05 »
Pobavilo mě to "počas náročnejších výpočotových operácii." - tím se asi rozumí např. sčítání nebo násobení.  ;D

Těžko říct, ale podle mě tím myslel kopírování z diskety.
Tenhle server MÁ disketovou mechaniku, jen už si nepamatuji, jestli 3.5" nebo 5¼"  ;D ::)

fuchc

« Odpověď #20 kdy: 09. 06. 2018, 20:40:34 »
Nedávno jsem viděl zajímavé řešení serverovny bez chlazení jen s rekuperací.
Ze sklepa se přiváděl studený vzduch dírou v podlaze do prázdného tak nějak utěsněného rozvaděče, který jim tam někde zbyl a zase zpátky do sklepa. Celá klimatizace tak funguje na jeden ventilátor od větračky a vyšlo je to asi na 1000 Kč za průchodky :o Náklady na chlazení serverů jsou přibližně nula, teplota u serverů ~26°C i teď v tomhle horku.

Je to i o tom, že SSD netopí jako velké diskové pole a počet serverů se dá slušně snížit virtualizací.

Ovsem rekuperace je uplne neco jineho. Tohle je blbost.