Argumenty z příkazového řádku v C++

dword

Re:Argumenty z příkazového řádku v C++
« Odpověď #120 kdy: 23. 06. 2014, 09:06:50 »
Poslal jsem ti jako jeden z mala konkretni kody, nez ses tu zacal naplno projevovat a nez jsem zjisitil, ze to nema cenu. Zbytek byla pouze sebeobrana, ale tak jestli ti to prijde jako trolling, tak prosim. Veskere tvoje machinace to hodit na neco jineho u me selhavaji a myslim si sve.

webhope

« Odpověď #121 kdy: 23. 06. 2014, 11:32:25 »
mikrom, díky za link. Se slovníkem to snad zvládnu :-)

iwtu:
Pravda je relativní. Každý má tu svou pravdu a zkušenost. Já nemohu popřít tu tvou osobní zkušenost, a nikdo by neměl popírat tu mou. O tom to celé je. Já nikomu neberu jeho osobní zkušenost, ale ta je pravdivá jen pro něj a ne pro ostatní. Pokud zrovna náhodou nenarazí na jedince, se stejným vlněním.

eMko:
Tak maras je to pro tebe protože to zrcadlí tvůj duševní stav (tento tvůj osobní pocit). Nemám zde autoritu mazat svoje příspěvky, ovšem proč bych to měl dělat pokud nemohu smazat všechny off topic příspěvky?... Zbyly by tu jen příspěvky vytržené z kontextu.

perceptron:
Konečně člověk který mě pochopil a dokáže se na věc podívat nezaujatě. Já se ty tutoriály učil tři. Dva seriály v češtině a jeden seriál v angličtině. Visual Studio například někdy dává tak geniální hlášky, že ukazuje chybu v úplně jiném souboru, než ve kterém skutečně je: napíše že vám tam schází zakončovací ; a přitom ve skutečnosti se jedná o chybu nedeklarovaného typu v jiném modulu, která vznikla pouhým překlepem. A na tyhle věci si člověk musí zvyknout tím, že se to opakuje pořád dokola, když na to není žádný zveřejněný postup.

dword za tvoje konkrétní odpovědi ti děkuju

perceptron

« Odpověď #122 kdy: 23. 06. 2014, 11:55:17 »
je to ale opat o tom, ze ci tutorial popisuje jazyk, alebo prostredie, alebo kolko energie venuje aj jednemu, aj druhemu

take c++ moze byt vyvijane v kadecom, a keby malo ujasnovat v kazdom bode specialne instrukcie pre visual studio, netbeans, eclipse, qtcreator, vim, emacs, turbo c++, makefily a rucnu kompilaciu, tak by to nebola ktovieaka sranda

opat si trufam povedat, ze ak robite s modulmi, tak sa implicitne predpoklada, ze zaklady su zaklady a ak vidite, ze mate v jazyku ocividne problemy s IDE, skuste ho* vymenit.

----
jazyk alebo ide

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #123 kdy: 23. 06. 2014, 12:50:13 »
Visual Studio například někdy dává tak geniální hlášky, že ukazuje chybu v úplně jiném souboru, než ve kterém skutečně je: napíše že vám tam schází zakončovací ; a přitom ve skutečnosti se jedná o chybu nedeklarovaného typu v jiném modulu, která vznikla pouhým překlepem.

To je bohužel obecná vlastnost překladačů C++. Některé jsou na tom líp, jiné hůř.

mikrom

« Odpověď #124 kdy: 23. 06. 2014, 13:22:09 »
Já se ty tutoriály učil tři.
...
Visual Studio například někdy ...
Podla mna by bolo na zaciatok lepsie nepouzivat tak zlozite IDE ako je VS. Je to kontraproduktivne, pretoze namiesto problemov s programovacim jazykom musi clovek riesit problemy s IDE. Na zaklady staci command line compiler a dobry editor, napr MInGW + vim.

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #125 kdy: 23. 06. 2014, 14:59:49 »
Moc bych nevěřil tomu, že se naučí VIM. Pro Windows existuje pár editorů, které obarvují syntaxi a nejsou tak "složité" na naučení, např. PSPad nebo Notepad++. To je myslím lepší volba.

NooN

« Odpověď #126 kdy: 23. 06. 2014, 15:56:52 »
Ako nic proti, ale ak vo VS ma problemy, tak myslim si ze tie cesty cez samostatne editory a kompilatory budu pre neho este vacsie zlo.
Pockajte si na tie nove hlasky, predpokladam ze mu nepojde spustit ani kompilator, takze sa bude pytat na hlasky OS.

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #127 kdy: 23. 06. 2014, 20:43:47 »
Tak třeba můžeme preventivně vytvořit drobný slovníček chybových hlášek.

Navrhuji začít chybovou hláškou:

'cl.exe' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

Řešení: přidat

c:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 12.0\VC\bin\

do PATH

mikrom

« Odpověď #128 kdy: 23. 06. 2014, 22:11:33 »
Ako nic proti, ale ak vo VS ma problemy, tak myslim si ze tie cesty cez samostatne editory a kompilatory budu pre neho este vacsie zlo.
Pockajte si na tie nove hlasky, predpokladam ze mu nepojde spustit ani kompilator, takze sa bude pytat na hlasky OS.
Nemyslim. Ja som sa vzdy noy jazyk ucil cez comand line. Ma to vyhody ze sa zoznamis aj s command line options compilatora a potom si to budes vediet pripadne zmenit aj v IDE. Okrem toho pri praci cez command line sa naucis pouzivat aj makefiles. Vidim v tom same vyhody. Kdo zacne s IDE, sa castokrat nenauci ako prebieha kmpilacia a bez IDE je strateny.
VS Express som si kedysi nadsene nainstaloval a potom hned odinstaloval, pretoze to blo pre mna zbytocne. Na jednoduche programy co som robil som to nepotreboval. Je to nastroj pre toho, co robi aplikacie pre wndows. Na konsolove aplikacie je to zbytocne. Jednoduchsie prostredie je napriklad Code::Blocks. Ja, kedze som si uz zvykol na eclipse vyvijal by som C tiez v eclpse.
Podla mojich skusenosti zaberie naucit sa pracovat s IDE podobny cas ako naucit sa zaklady programovacieho jazyka. Kedysi som zacinal s NetBeans. Potom som bol prinuteny prejst na eclipse a teraz ked v tom viem dost dobre pracovat ma nutia zasa presjst a IntelliJ IDEA.

mikrom

« Odpověď #129 kdy: 23. 06. 2014, 23:05:24 »
Moc bych nevěřil tomu, že se naučí VIM. Pro Windows existuje pár editorů, které obarvují syntaxi a nejsou tak "složité" na naučení, např. PSPad nebo Notepad++. To je myslím lepší volba.
Zaklady vim nie az tak zlozite. Na zaciatok staci, vediet ze cez i sa dostane do insert modu. Vim ma menu, takze uzivatel sa nemusi ucit prikazy. Super je vyhladavanie/nahradzovane cez regularne vyrazy, ale mozno to maju aj tie ine spominane editory - este som neskusal. Kazdopadne vim podporuje asi syntaxhighlighting pre najviac jazykov. Ja si potrebujem castokrat zeditovat aj dost exoticke zdrojaky ako REXX, CLP, DDS, COBOL a RPG plus skripty ako perl, python a awk, a pre vsetky tieto jazyky ma vim syntax highlighting. Je to SUPER, nevem ci to ma aj Notepad++, alebo PSPad.

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #130 kdy: 23. 06. 2014, 23:18:10 »
Vyhledávání přes reguláry mají, zvýrazňování syntaxe pro nejmíň stovku jazyků taky. Samozřejmě, vim jich má asi víc, ale učit se jej není až tak snadné. Pokud Ti vyhovuje, feel free to use it; já ho taky (společně s Emacsem) používám i na Windows. Ale doporučit jej člověku jako je webhope bych si netroufl.

Code::Blocks a Eclipse jsou příkladem ne zcela dobře navrženého uživatelského rozhraní, které je v mnoha případech více než matoucí. Visual Studio je v tomto lepší, byť je krapet složitější na použití než CB. Možná, že jsem si už na VS zvykl, když jej několik let používám každý den, ale začátečníkovi bych ho doporučil spíš než CB a Eclipse. Pokud by chtěl kód kompilovat GCCčkem, tak Code::Blocks nebo CodeLite jsou na místě, jinak podle mne ne - zjevně chce používat kompilátor od Microsoftu.

Ad otázka jestli je do začátku lepší textový editor + příkazová řádka nebo IDE - rozhodně je dobré začít s textťákem a konzolí, pokud by se chtěl zaměřit na GCC a vyvíjet na linuxu a to bych doporučil jako prostředí pro začátečníka v C/C++. Visual Studio není vhodné jako výukové prostředí.

mikrom

« Odpověď #131 kdy: 23. 06. 2014, 23:37:08 »
Dik za info o CodeLite, to som predtym nepoznal.
Ja pouzivam na Windows MSYS + MinGW a plne mi to postacuje pre moje potreby: http://www.mingw.org/wiki/MSYS
MS VS zatial nepotrebujem.

mikrom

« Odpověď #132 kdy: 23. 06. 2014, 23:40:36 »
...zjevně chce používat kompilátor od Microsoftu.
...kto vie mozno len nevie ze su aj ine kompilatory, napr. gcc for windows = MinGW

NooN

« Odpověď #133 kdy: 24. 06. 2014, 08:58:06 »
Citace
Nemyslim. Ja som sa vzdy noy jazyk ucil cez comand line.
...lenze po precitani jeho postov som si isty, ze v tomto pripade nepojde v tvojich slapajach :)

« Odpověď #134 kdy: 24. 06. 2014, 13:28:48 »
...
Ad otázka jestli je do začátku lepší textový editor + příkazová řádka nebo IDE - rozhodně je dobré začít s textťákem a konzolí, pokud by se chtěl zaměřit na GCC a vyvíjet na linuxu a to bych doporučil jako prostředí pro začátečníka v C/C++. Visual Studio není vhodné jako výukové prostředí.

Pode mne je úplně jedno, jestli znaky *, & a třeba i to klíčové const sází v kódu na náhodná místa v supervytuněném IDE, nebo v notepadu; tak dlouho, dokud to (náhodou) neprojde přes kompilátor ...