Argumenty z příkazového řádku v C++

NooN

Re:Argumenty z příkazového řádku v C++
« Odpověď #75 kdy: 13. 06. 2014, 13:45:27 »
webhope: Jasne ze mozes a kopirovat, ale to co robi to skopirovane sa musis snazit pochopit a potom mozes na zaklade toho nieco robit. Ale z teba by bol predpokladam lepsi veduci pracovnik (manager a pod.), vzdy hladas chybu inde ale sam si ju nepriznas.

webhope

« Odpověď #76 kdy: 13. 06. 2014, 16:27:08 »
DK: Ne tutoriál není praxe. Je to pouze kopírování cizího kódu a cizí myšlenky. Dokud člověk nezačne tvořit něco vlastního tak se to nenaučí. Tutorial je jen teorie s názorným příkladem. Říkáš v rozumné škole. Ale zaprvé ja nechodím na žádnou školu, a zadruhé ten příklad co jsem uvedl byl z moji školy, kde jsme VT měli asi 2 až tři hodiny týdně. Dva nebo tři měsíce. A proč to dávám jako příklad? Asi proto, že než dočtu ty dlouhé tutorialy na cplusplus zase zapomenu to co je na začátku. Takže je to na hov** a jediná účinná cesta podle mě je zkusit  tvořit něco vlastního. Tolik moje zkušenosti. Vy se mě tu už hodně dlouho snažíte přesvědčit o tom, že se musím pořád dookola učit teorii. Ale to já už dělal a nebudu to pořád dookola resetovat to bych se nikam nedostal. Víš co mě je to šumák, já se k tomu nějak prokopu klidně i skrze ty omyly a první chyby z praxe.

JSH: Ale já si ty tutorialy vyzkoušel už dávno. Ale to jsem už popsal v předchozím odstavci že to nestačí.
NOON: a co myslíš, proč ty tutoriály asi čtu. Kdybych se je nesnažil pochopit tak se to asi nebudu učit. Já chybu nikde nehledám, já vím přesně o čem mluvím, protože se znám dost, ale vy mě neznáte, takže se mi nesnažte radit jak se mám učit.

DK

« Odpověď #77 kdy: 13. 06. 2014, 16:53:38 »
kdyz to budes jenom cist, je to teorie a jsme tam, kde predtim... programuj, ale s vyuzitim toho, co se naucis v tutorialech -> kdyz budes slepe kopirovat, nic se nenaucis (a to si pis, ze se z tutorialu naucis hodne)

no a pokud nejsi schopen si po trictvrte roce cteni tutorialu zapamatovat, jak se deklaruje promenna s danym datovym typem, na programovani se vykasli, nepujde ti to (a to doufam, ze to jenom zvelicujes)

webhope

« Odpověď #78 kdy: 14. 06. 2014, 08:28:45 »
Citace
no a pokud nejsi schopen si po trictvrte roce cteni tutorialu zapamatovat, jak se deklaruje promenna s danym datovym typem, na programovani se vykasli, nepujde ti to (a to doufam, ze to jenom zvelicujes)
A opět jsme u toho že soudíš druhé lidi podle sebe a svých schopností. Je to opravdu hloupé tohle tvoje počínání.
Jak jsem tu už psal, každý je vybavený jinak a každý přistupuje jinak v učení. Mohl bych to dál rozvádět, ale snad nejsi tak hloupý abys to pochopil. Tak přestaň odrazovat lidi od jejich zájmů a radši povzbuzuj druhé. Opět jsme u toho, co jsem tu psal jako příklad ze školy. Opět jsme u toho, že dokud něco čteš (tutorial) a neuvedeš to v praxi tvorbou vlastního programu tak že do toho přidáš něco vlastního nebo uděláš úplně nový a jiný program, pak to je jen suchá teorie. PŘESTAŇ SOUDIT LIDI PODLE SEBE!

iwtu

« Odpověď #79 kdy: 14. 06. 2014, 09:24:02 »
webhope. Nehovorim, ze odpovede ostatnych su dokonale, ale casto krat su trefne a maju pravdu. Chyba je v Tvojom postoji a mysleni. K tomu, nevies programovat, pustil si sa do najtazsieho OOP jazyka s kopu best practies, ktore pokial niekto nepozna, tak stravi 3 dni ladenim chyby, ktora mu nedava ziaden zmysel, lebo take chybove hlasky C++ hlasi. Mozno si zhyckani svetom PHP, a pustil si sa rovno do toho najtazsieho jazyka. A okrem toho, v dnesnej dobe internetu a stackoverflow sa pytas trivialne otazky..

Ale najma mne osobne nie je sympaticke, ze vies najmenej tuna, az nic, a si drzy, ides sa navazat do druhych to, co je tutorial, na to je iba jedina spravna odpoved, samozrejme, ta Tvoja. Si v roli studenta na VS v prvaku, ktory ide na skusku, nic nevie, skusajuci mu to jemne povie a on mu trvdi, ze on po nom zacne kricat, ze to nie je jeho chyba a kazdy sa uci inak..

Asi si nepochopil, lebo podla Tvojich reakcii fakt nechapes.. Ale pristup... V C++ nie je ::SELF, sakra povedzte mi uz konecne niekto, co mam pouzit, nefunguje. Lebo vygooglit si to je trivialne..

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 14. 06. 2014, 09:42:13 »
PŘESTAŇ SOUDIT LIDI PODLE SEBE!

Ne, to není ten hlavní problém.

Všimni si, že každý Tvůj thread tady na fóru se zvrhnul v diskusi o Tvém nevhodné chování, vysokém egu a příliš málo znalostech na projekt, do kterého se chceš pouštět. U threadů jiných lidí hledajících pomoc se tento trend nevyskytuje. Není to ani trochu podezřelé?

Kdyby totiž komunita tady na rootu byla jen a pouze ze samých trolů, kteří nemají co napráci a jen uráží nebožáky s méně znalostmi, pak by se takový trend vyskytoval v každém threadu. Neříkám, že úrovně diskusí zde jsou ideální. Nejsou. Ale toto se tu zatím naštěstí moc neděje, přinejmenším v threadech o konkrétních věcech k programování (a ne, "k čemu je dobrý LISP", opravdu nemyslím).

Co třeba zkusit hledat příčinu jinde než jen v ostatních?

webhope

« Odpověď #81 kdy: 14. 06. 2014, 12:54:18 »
Stejně polovinu toho co píšeš nerozumím ale to je jedno. Odpovím na to co sem z toho tvého textu pochopil: srovnání v VŠ studentem a zkouškou je úplně mimo. K realitě to má daleko. Nechápu tvůj mentální pochod. Já se učím neskládám zkoušky. Ale je zbytečné na to dál reagovat. Prostě je to nesmysl co píšeš.

webhope

« Odpověď #82 kdy: 14. 06. 2014, 13:17:44 »
eMko: Tak můj způsob učení je předem jasný, je daný a jiný už nebude. Co se týče mých chyb tak ty jsou taky jasný a daný a taky to už jiný nebude. Starýho psa novým kouským nenaučíš. To není o tom že bych si nebyl schopen přiznat své vlastní chyby nebo nedostatky, to už jsem ostatně udělal, ale nevidím důvod proč bych je měl veřejně rozpitvávat. Mnohem raději rozpitvávám co je a co není pravda. Samozřejmě, že každý bude mít tu svou pravdu a já ji druhým neberu. Co se týče toho souzení, nevidím důvod proč bych ho na to neupozornil, když je to pravda.

Citace
Všimni si, že každý Tvůj thread tady na fóru se zvrhnul v diskusi o Tvém nevhodné chování, vysokém egu a příliš málo znalostech na projekt, do kterého se chceš pouštět. U threadů jiných lidí hledajících pomoc se tento trend nevyskytuje. Není to ani trochu podezřelé?

No tak to bys měl tohle tvrzení doložit konkrétními odkazy nebo citáty. Já osobně si to nepamatuju a nevím nakolik je toto tvrzení pravdivé nebo vytržené z kontextu. Nevím kolik takových diskusí bylo jestli jedna, ale hodně silně pochybuji o pravdivosti a upřímnosti tvých výroků, že to byl každý thread. To je tendenční tvrzení. Já se přehrabáváním starých diskusí po sobě až tak nezabírám a jestli ty se zabýváš přebíráním mých diskusí tak se ti divím. Pokud to není tím, ale jen máš tak skvělou paměť pak máš můj obdiv. Každopádně, jedna zajímavost stojí za zmínku a to ta, že pokud máte vy všichni tady tak dobrou paměť, tak to asi není náhoda a jen to dokazuje a podtrhává pravdivost toho co jsem řekl. Nesuďte druhé podle sebe, protože jestliže vy máte tak skvělou paměť, že si vše tak krásně pamatujete, tak to jen podtrhává pravdivost toho že vám to učení jde snadno, krásně,  dobře  a rychle. Proto jsem taky upozorňoval DK ať nesrovnává druhé sám se sebou, protože to je zkrátka hloupé. Každý jsme jiný. Nemá smysl srovnávat nové Ferari se starou škodovou 120, že ne?

« Odpověď #83 kdy: 14. 06. 2014, 13:17:59 »
Stejně polovinu toho co píšeš nerozumím ale to je jedno. Odpovím na to co sem z toho tvého textu pochopil: srovnání v VŠ studentem a zkouškou je úplně mimo. K realitě to má daleko. Nechápu tvůj mentální pochod. Já se učím neskládám zkoušky. Ale je zbytečné na to dál reagovat. Prostě je to nesmysl co píšeš.

Hochu, hochu, Ty máš problém ...

Nutné to není. Např. takové ty oblíbené tiché instalace/samorozbalovací archivy/spouštěče nevytváří okno - ani windowsovské, ani konzolové. Každopádně začínat s C++ tím, že hrabeš rovnou na Win32 API ... chlape to je jak kdyby horolezec začínal tím, že by lezl na K2.
Tohle určitě podepíšu - pokud se učíš C++ vykašli se na Win32 API. Je to úplný nesmysl... Pokud se chceš učit programovat GUI pro Windows, na to jsou knihovny a frameworky, které jsou výrazně lepší než Win32 API. I stařičká MFC je mnohem lepší varianta... A pokud máš problém s .h souborem nebo 'case' - jakákoli učebnice C nebo C++ určitě pomůže.
(namátkou)

DK

« Odpověď #84 kdy: 14. 06. 2014, 13:34:23 »
webhope: sice jsem uz nechtel reagovat, ale nakonec jsem se k tomu premohl... kdybych te porovnaval se sebou, servu te, ze nepouzivas Git, moje oblibene IDE, ze pises kod jinym stylem nez ja, atd... nikde jsem tu zadnou z tehle veci nepsal, psal jsem pouze to, ze nemuzes programovat v jazyce, z ktereho neznas ani debilni jednoduchou syntaxi

kdyz uz tu porovnavas to ferrari se skodovkou, analogicky to lze prirovnat k tobe, kde sis nekde sehnal prave to ferrari a aniz bys nekdy sedel v aute, tak chces hnedka vozit lidi za prachy -> nejdrive se nauc ridit a udelej si ridicak

a plne souhlasim s hawranem, ty mas problem

webhope

« Odpověď #85 kdy: 14. 06. 2014, 14:49:44 »
hawran diskuse: Jo neumět slovensky, to je problém :-) Hold jsem Čech a ne Slovák! Ale já myslel že vytáhneš něco kde podle slov předchozích přispěvatelů mám nabubřelé ego. Tak nic. To si mě zklamal. Tak s tou Winapi to náhodou dopadlo dobře. Jel jsem podle tutoriálu na winapi tak v tom zase nevidím žádný rozpor. Prostě  ty tutorialy jsem už dělal tak já nevím v čem vidíte problém a proč bych se je měl učit znova. To bych se nikam nedostal. To co jsem potřeboval je praxe a tu si zkrátka dopřávám tím že tvořím vlastní program. Jestli tohle považuješ za nabubřelé ego tak už fakt nevím.

DK:
Tak zrovna to přirovnání že to dělám za prachy mi na to nesedí. Připomenu ti tvoje hlášky:
Citace
no jestli ses dva semestry ucil c++ a nepochytil z toho ani tyhle zaklady, nejsem si zcela jist, zda mas dobre zvoleny obor
...
To je to o čem mluvím. Podle čeho tak soudíš, když ne podle sebe?

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #86 kdy: 14. 06. 2014, 17:22:23 »
hawran diskuse: Jo neumět slovensky, to je problém :-) Hold jsem Čech a ne Slovák!

Chlape, ty máš problém.

Pravda, taky som nadával na jedného učiteľa v škole - nejaký východniar s maďarským prízvukom a každé piate slovo som mu nerozumel. Avšak nieporozumieť písanému slovenskému textu, navyše správnou slovenčinou, to je problém, ak si Čech (chápem to u cudzincov, čo sa po česky museli učiť).

Omlouvám se za chyby v předchozím odstavci, nejsem Slovák a slovensky umím "jen" od spolužáků a spolupracovníků. Ještě Ti to můžu napsat polsky nebo nechat od rodilých mluvčích v práci přeložit do finštiny, hindštiny a arabštiny, máš-li problém se slovenštinou. Jeden kolega dokonce bydlí v Přívoze (pro neznalé - něco jako ostravský Chánov), mohu mu říct, ať zkusí ukecat sousedy, také rodilé mluvčí, aby to přeložili do romštiny.

Chlape, napadá mne otázka - jak můžeš rozumět anglickému textu, často napsaným ne zrovna dobrým angličtinářem, když nezvládneš slovenštinu???

DK

« Odpověď #87 kdy: 14. 06. 2014, 17:44:16 »
Citace
no jestli ses dva semestry ucil c++ a nepochytil z toho ani tyhle zaklady, nejsem si zcela jist, zda mas dobre zvoleny obor
...
To je to o čem mluvím. Podle čeho tak soudíš, když ne podle sebe?
ja se neucil zaklady trictvrte roku, takze podle sebe to nesoudim... soudim to podle ostatnich lidi, kteri se napr k C dostali bez jakychkoliv predhozich znalosti (coz ale neni vlastne tvuj problem, ty uz "programujes" v PHP), ale hlavne se ridim zdravym rozumem, pokud za trictvrte roku nedokazes definovat a pouzivat struktury, za jak dlouho myslis, ze se ti podari naucit zaklady nezbytne k vytvoreni funkcniho programu, ktery vazne neco dela? Na tohle chcu slyset odpoved, kdyz vlastne tutorialy jsou nanic, nenaucis se z toho a vsechny nase rady jsou nanic, protoze te vlastne nezname

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #88 kdy: 14. 06. 2014, 17:51:35 »
Pokud se člověk za dva semestry nenaučil ani základy, znamená to, že se na to buď vyprdl nebo učební metody selhaly.

Je prostě potřeba začít znovu od úplných základů. Toto není první vlákno, kde mu všichni svorně radíme změnit přístup k učení, protože ten jeho selhal. To ale autor threadu nechce, chce pokračovat dále v metodice, která je zřejmě nesprávná a již selhala. S největší pravděpodobností se dostaví další neúspěch.

Na otázku "za jak dlouho" je tedy myslím správná odpověď "nikdy".

mc.

« Odpověď #89 kdy: 14. 06. 2014, 21:23:35 »
Já, dosud nezúčastněný pozorovatel, se přidávám na stranu těch, kteří prosí zakladatele vlákna, aby zhodnotil svůj postoj k učení se programovat. Doufám totiž, že velký počet hlasů tě přesvědčí o nutnosti sebereflexe :-) Opravdu máš zásadní díry ve znalostech a opravdu jde poznat, že na to jdeš metodologicky špatně (tak, jak ti říkají ostatní). O konflikt teorie x praxe nejde. Dávej si pozor, jestli si svým postojem pouze neomlouváš to, že se ti nechce probírat se velkým množstvím těch tutoriálů a "teorie", abys opravdu měl alespoň nutné základy k tomu, abys mohl experimentovat s jazykem.