Ta wuala jen kopírovala soubory. Pokud v nich byly odstavce označené nějakým příznakem (i chybným), který způsobuje jejich nezobrazování, pak samozřejmě nebudou vidět ani tam. Když si soubor rozzipuješ a otevřeš vnitřní XML, texty tam určitě najdeš. Jen se nezobrazují. Už se mi to v DOCX stalo, ten formát je jeden velký bordel (ne tedy že by jiné nebyly :-) )
ODT v OO/LO pracuje s nadpisy korektně, samozřejmě musí být označené příslušným stylem, nejen např. naformátované tučně. Doporučuji kláv. zkratku Ctrl+M - odstranit přidané formátování a ponechat formát stylu, fakt užitečná. A samozřejmě F11, to je základ.
Díky za smysluplnou odpověď i když jsem mezitím paralalně a kongeniálně došel téměř k témuž:
Tu fintu se zipem totiž naštěstí znám, zkoušel jsem ji hned, ale zmátlo mě, že při otevření v geditu tam v tom xml bylo jen to, co v LO - půlka (jen navíc změť kodu). Ale!
Když jsem zkoumal ty různé verze zálohy z cloudu (a všechny stejné, přestože se lišily velikostí!), napadlo mi otevřít to v jiném editoru, BlueFish, ten mi spadl, Geeny, se neotevřela... a pak - Amaya: ten mi napřed hodil chybovou hlášku, ale po odklepnutí jsem mohl vidět celý ten skriplený kód v plné kráse... - I S MOU POSLEDNÍ VERZÍ, roztroušenou v tom bordelu!
Teď tedy zbývalo už "jen" dostat ten balast ven; protože nejsem programátor a hledat na netu jak se nahradí-odstraní všechno mezi <>, včetně, mně za chvíli v tom vedru omrzelo, použil jsem nakonec cynicky online konvertor, který to udělal za mě (a teď už asi text vytěžuje...
).
Samozřejmě veškeré formátování v hajzlu, ale naštěstí mi šlo především o ty posledně uložené
informace, odkazy a poznámky k další práci - a ty tam všechny jsou!
K Ctrl+M a F11:
Samozřejmě formátování předem definovaných stylu důsledně používám (žádné chaoticky přejaté z netu! - A to mám teď za odměnu), právě proto mě hned rozhodilo, že to přestal program respektovat. On ten textík byl nebyl nijak dlouhý, ani složitý, takže jestliže se ani na tohle nemůžu spolehnout, tak vůbec nevím, v čem dál budu psát. V Libre už teda rozhodně ne. Právě ze svého okolí mám dost
negativní zkušennost s těmi soubory .odt - taky to byl důvod, proč jsem i dost dlouhé texty psal v .doc - a nikdy se nic nestalo, kromě právě drobností při převodu do .docx (proto jsem poslední dobou - asi rok! - psal přímo v něm). Taky neexistuje třeba (funkční) editor pro Androidí tablet na .odt, takže on je nakonec ten otevřený formát prakticky dost uzavřený, že...
Nejsem z IT, ale něco už jsem napsal, a přestože Word je pěkná svině, nic podobného se mi s ním ještě nestalo. Mimochodem, ZÁBAVNÝ FAKT o MSW: ten pofiderní docx mi samozřejmě vůbec nevzal, hodil hlášku:
XY nemůžeme otevřít, protože jsme narazili na problém s obsahem.
Název v koncové značce elementu se musí shodovat s typem elementu v počáteční značce.... ale otevřel jsem v něm tu poloviční .odt kopii (vůbec jsem netušil, že to už umí!) - a i když obsahově to bylo stejně poloviční jako v LO, tak nejenže zobrazil - na rozdíl od něj! - v bočním panelu ty nadpisy, aniž jsem o to musel škemrat, ale celkově to formátování vypadalo o dost precizněji MNOHEM LÍP, NEŽ U MĚ!!! Byl jsem v šoku.
Tak že by...? Nebo se mám učit Latex, ve svých letech? Každopádně celý den úspěšně a naprosto v zadeki.
Ale jinak pochopitelně dík za konstruktivní rady!