Anketa

Mám přerušit školu a jít do práce?

jdi pracovat, školu doděláš pak
156 (21%)
dodělej školu, pak jdi pracovat
587 (79%)

Celkem hlasů: 743

Střední školu nebo práci?

JS

Re:Střední školu nebo práci?
« Odpověď #120 kdy: 05. 06. 2014, 19:21:23 »
Da se to taky chapat tak, ze banky (a jine financni instituce) hraji hru s nulovym souctem, takze je to podobne, jako treba u fotbalistu - ti opravdu spickovi lide jsou az nesmyslne preplaceni, prestoze rozdily jsou marginalni.

hrmag

« Odpověď #121 kdy: 05. 06. 2014, 19:30:38 »
K tomu ti ale nesedí jejich dementní HR, které by nikdy kvalitní lidi nenašlo. Asi jako nabízet více peněz ženský, která jde radši dělat nesmysly - učit.

hrmag

« Odpověď #122 kdy: 05. 06. 2014, 19:32:54 »
Co to zase je? :D Ona je bystrá a jde dělat hloupou práci? Proč by učila? On jí někdo nabídne 400k a ona to odmítne, co? Posloucháš se? Nebylo to tam pár ale, které jsi zapomněl? Celé vlákno je jak z jiného světa :D

Jak uz nekdo psal, ta prace neni hloupa, naopak, to co dela ted (uci na VS) ji naplnuje vic a spatny plat taky nema.

Asi nejznamejsim podobnym pripadem je Salman Khan, ktery opustil velmi dobre placenou pozici hedge fund analytika, aby vyrabel vyukova videa zadarmo na YT a zalozil khanacademy.org. Pokud si myslis, ze i ten clovek je fake, pak ti asi tezko pomoct.. :)

Samozřejmě je hloupá. Je to asi jako kdybys tvrdil, že vrátný potřebuje doktorát ke své práci.

Jasný, nenastoupit a odejít s plnou kapsou peněz je přece to stejný, ne? :D Nebo mi něco uniká?

Jakub Galgonek

« Odpověď #123 kdy: 05. 06. 2014, 19:34:35 »
Jasně, lemplové přece držej spolu. Matematika byla vynalezena roku 1989 a knihtisk rok na to, co? Ale ono je lepší mluvit o tom, jak nic nešlo, protože jsi nic nedělal, co? :D

Hmm, smím se zeptat, jaký jsi ročník?

nojono3

« Odpověď #124 kdy: 05. 06. 2014, 19:46:33 »
Takze tedy treba pedagoove na MFF, FIT, FJFI  apod. jsou podle hrmag blbci? Hlupaci?
Kdyz uci?

hrmag

« Odpověď #125 kdy: 05. 06. 2014, 19:50:56 »
Takze tedy treba pedagoove na MFF, FIT, FJFI  apod. jsou podle hrmag blbci? Hlupaci?
Kdyz uci?

Samozřejmě, pokud bereme mladší lidi.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #126 kdy: 05. 06. 2014, 19:57:25 »
Kdyz uci?

Samozřejmě, pokud bereme mladší lidi.

Nechtěl bych žít život hrmag, kde se všechno přepočítává na peníze a i podle toho se to hodnotí.

hrmag

« Odpověď #127 kdy: 05. 06. 2014, 20:00:15 »
Jak na peníze? Jsem hloupý, tak půjdu učit. Kde jsou ty peníze? Kdo je chytrý, bude na něčem pracovat a nebude ztrácet čas s lemply na školách.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #128 kdy: 05. 06. 2014, 20:02:45 »
Jsi hloupý, ale učit raději nechoď, nepotřebujeme tyto myšlenkové pochody množit.

hrmag

« Odpověď #129 kdy: 05. 06. 2014, 20:04:57 »
Neučím, takže hloupý být nemusím.

TondaSemik

« Odpověď #130 kdy: 05. 06. 2014, 20:06:27 »
Jak na peníze? Jsem hloupý, tak půjdu učit. Kde jsou ty peníze? Kdo je chytrý, bude na něčem pracovat a nebude ztrácet čas s lemply na školách.

Jiste jiste, vole, ja jsem rad ze se taci najdou, diky Khanovi a jeho vyukovym videiim jsem se mohl pohodlne rozvinout. Misto aby jsi byl rad, ze nejaci lide udelaji mene cenenou praci za tebe, pozadujes po nich, aby ti konkurovali. Ve svete, kde je kazdy soukromy doktor, je doktor nejchudsi povolani.

hrmag

« Odpověď #131 kdy: 05. 06. 2014, 20:13:38 »
O tom to je. Pokud jsi neschopný, tak nevím, proč bych měl být rád, že s tebou někdo ztrácí čas. Nepožaduju po nikom, aby mi konkuroval. Každý dělá, co zvládne. Pokud je někdo slabší, tak prostě třeba učí.

Jakub Galgonek

« Odpověď #132 kdy: 05. 06. 2014, 20:15:06 »
Pokud je někdo slabší, tak prostě třeba učí.

A co teda děláš ty?

JS

« Odpověď #133 kdy: 05. 06. 2014, 20:18:27 »
Samozřejmě je hloupá. Je to asi jako kdybys tvrdil, že vrátný potřebuje doktorát ke své práci.

Vzdyt ona tam nedela vratnou.. Rekl bych, ze vychovava dalsi generaci lidi, z nichz par vyvolenych dostane podobnou nabidku. :)

(Jinak mozna tu nabidku mela po doktoratu, nejsem si ted uz jisty. Ale nemyslim, ze to na cele veci neco meni.)

Citace
Jasný, nenastoupit a odejít s plnou kapsou peněz je přece to stejný, ne? :D Nebo mi něco uniká?

Unika - prave pohled z opacne strany. Prisne logicky vzato, oboji je stejne iracionalni. Ale troufam si tvrdit, ze Sal Khan by ti rekl, ze on vlastne dopadl hur, protoze si to uvedomil pozdeji. Z jeho pohledu bude mozna to, co rikas, stejne absurdni, jako tvrdit, ze ten kdo skoncil treba s drogou pozdeji je na tom vlastne lepe, protoze mel prece vic zazitku, co mu ta droga prinesla.

hrmag

« Odpověď #134 kdy: 05. 06. 2014, 20:22:36 »
Učí, což je ideální pro slabší kousky. Na to nemusela nic moc studovat a mohla to dělat stejně.

Co je na tom iracionálního? Ona je hloupá, tak učí. Prostě důsledek. Jeho neznám, ale třeba ho práce nebavila a také nebyl nijak chytrý, tak ho baví dělat videa. Jenže už asi i něco vydělal, takže si to může dovolit. Nevidím tam nic iracionálního. Peníze jsou k ničemu, když je nemáš jak využít.