Přesně tak. Kolik Čechů chce mít anglické Ubuntu?
... BTW. Onehdy jsem resil problem s tiskarnou Canon ( odmitala tisknout a zbesila blikala, nevedel jsem co s tim nez to vypnout a zapnout ). Pak jsem prisel na to, ze defaultni papir je nastaveny Letter, tak jsem to zmenil na A4 a pak uz to jelo OK ale koukam, ze :LC_PAPER=cs_CZ.UTF-8Asi je v tom bordel Anebo to je mozna nastaveni toaletniho papiru ...
Ja ano. Nektere aplikace jsou prelozene, jine ne, mam radsi system v jednom jazyce, nez ve dvou. Ale asi jsem dost zaujaty - pouzivam anglictinu temer stejne casto jako cestinu.
Že se mi v aplikacích neustále nastavuje velikost papíru "letter" místo ad nauseam nastavované "A4" už beru jako jednu z nepřekonatelných fíčur linuxu ...
To nic nedokazuje. Že takoví lidé existují, je nepopiratelné. Ovšem mezi uživateli Ubuntu budou tvořit menšinu.
Tak jsem si nainstaloval poslední verzi bubuntu (14.04 LTS) a protože jsem stará konzerva, tak jsem to chtěl samozřejmě anglicky.Hned na začátku instalace zvolím jazyk: English, klávesnice: US, další věci, pak časové pásmo: Europe/Prague, dokončím instalaci.
Citace: Petr Krčmář 02. 06. 2014, 15:26:38Přesně tak. Kolik Čechů chce mít anglické Ubuntu?Ja bych rekl, ze kazdy, ktery umi anglicky a nechce si pridelavat problemy. Ono totiz kdyz treba neco vyplivne chybovou hlasku v cestine, tak k tomu vygoogluju mozna tri odkazy a reseni pravdepodobne nenajdu. Takze nejdriv stravim kus casu pokusy a omyly pri hledani, jak presne by ta hlaska asi byla anglicky a pak teprve, kdyz se mi to podari nejak zjistit, muzu zacit googlovat v anglictine, kde odkazu najdu hafo a nejspis najdu i reseni. Z tohoto duvodu mam vzdy kazdy OS v anglictine. Krome toho, kdyz nastavim casove pasmo, ma se nastavit jen casove pasmo. To, ze se nekomu zda logicke nastavit cesky kdeco, mi logicke nepripada. Proc se tedy pri instalaci vubec ptaji na jazyk, rozlozeni klavesnice atd, kdyz nakonec chteji vedet akorat casove pasmo? A co se stane, kdyz odjedu na dovolenou a nastavim si tam treba GMT+5? Zacne to na me mluvit nahodne vybranym jazykem z daneho casoveho pasma?
Díval jsem se na screenshoty instalace 14.04 LTS a vypadá to, že instalace se neptá na časové pásmo, ale ptá se "Where are you?" a podle odpovědi nastaví místní formát data, čísel, papíru, měnu atd. Chápu že se hawranovi výsledné nastavení nelíbí, ale když to vezmu kolem a kolem, zase tak debilní algoritmus to není. I když zrovna minimálně LC_NUMERIC a LC_TIME mohli nastavit podle zvoleného jazyka.