Jsou autoři Ubuntu chytřejší než uživatelé?

Kit

Re:Jsou autoři Ubuntu chytřejší než uživatelé?
« Odpověď #30 kdy: 03. 06. 2014, 11:55:07 »
Přesně tak. Kolik Čechů chce mít anglické Ubuntu?
Ja ano. Nektere aplikace jsou prelozene, jine ne, mam radsi system v jednom jazyce, nez ve dvou. Ale asi jsem dost zaujaty - pouzivam anglictinu temer stejne casto jako cestinu.
Mně vyhovuje Ubuntu v češtině, s českými hláškami a s českou klávesnicí i na programování. A myslím si, že nejsem v menšině. Jen tolik nekřičím, protože mi to vyhovuje přesně tak, jak to Ubuntu nalajnovalo a zbytek si upravím dle potřeby.

Bylo by dobré v české konferenci psát včetně nabodeníček. Takže používáš angličtinu téměř stejně často jako zprzněnou češtinu.

Martin

« Odpověď #31 kdy: 03. 06. 2014, 11:58:23 »
Podle mne je to opravdu bug, protoze to same se mi stalo na serveru s CentOS6 - vse je nainstalovano EN akorat timezone je Prague a terminal + nektere dialogy maji ceske menu. Take nejsem z toho nadseny a nechapu, proc by se na serveru melo menit nastaveni jazyku podle zony?? Vsechny servery mame v anglictine, a to v ruznych zemich, to je snad logicke a pochopitelne.

« Odpověď #32 kdy: 03. 06. 2014, 14:37:12 »
...
Díval jsem se na screenshoty instalace 14.04 LTS a vypadá to, že instalace se neptá na časové pásmo, ale ptá se "Where are you?" a podle odpovědi nastaví místní formát data, čísel, papíru, měnu atd. Chápu že se hawranovi výsledné nastavení nelíbí, ale když to vezmu kolem a kolem, zase tak debilní algoritmus to není. I když zrovna minimálně LC_NUMERIC a LC_TIME mohli nastavit podle zvoleného jazyka.

Vzhledem k faktu, že je tam mapa světa rozdělená na svislá pásma, automaticky jsem předpokládal, že jde o nastavení časového pásma, jen je ta otázka položená víc pro BFU.
(Nehledě k tomu, že ... If you’re unsure of your time zone, type the name of the town you’re in or click on the map and we’ll help you find it. ...)
http://www.ubuntu.com/download/desktop/install-ubuntu-desktop

« Odpověď #33 kdy: 03. 06. 2014, 14:44:02 »
... Chápu že se hawranovi výsledné nastavení nelíbí, ale když to vezmu kolem a kolem, zase tak debilní algoritmus to není. I když zrovna minimálně LC_NUMERIC a LC_TIME mohli nastavit podle zvoleného jazyka.

BTW, takže když budu jako english native speaker z usa na výletě v budapešti, tak na mne třeba při nějaké chybě vyskočí hláška
"Miért nem a Hufnágel Pistihez mentem feleségül?"
(anebo budu mít špatné časové pásmo?)

« Odpověď #34 kdy: 03. 06. 2014, 14:45:22 »
To byl kvalifikovaný odhad založený na osobní zkušenosti :-).

Každopádně jsme ujeli úplně někam jinam od původního problému: zkoušel to už někdo nahlásit do toho Ubuntu?

Pokud se tu nikdo neozve, že už to udělal, tak já to zkusím (snad na to nezapomenu) ...

Nakej Franta Novak

« Odpověď #35 kdy: 03. 06. 2014, 14:59:32 »
Zadnej bug, proste nekvalitni OS delanej na kolene.

Jakub Galgonek

« Odpověď #36 kdy: 03. 06. 2014, 16:25:20 »
BTW, takže když budu jako english native speaker z usa na výletě v budapešti, tak na mne třeba při nějaké chybě vyskočí hláška

Jak to s tím souvisí? Copak ti to nenastavilo LANG a spol. na en_US.UTF-8?

Kit

« Odpověď #37 kdy: 03. 06. 2014, 16:46:54 »
Jak to s tím souvisí? Copak ti to nenastavilo LANG a spol. na en_US.UTF-8?

Pokud mluvím anglicky a jsem v Maďarsku, měl bych mít nastaveno en_HU.UTF-8, protože sice chci psát anglicky, ale budu používat místní měnu, budu používat místní čas i formát času. Pokud mluvím česky, tak cs_HU.UTF-8. Je na tom něco nelogického?

« Odpověď #38 kdy: 03. 06. 2014, 22:01:15 »
No shodou okolností jsem právě včera zkoušel Ubuntu 14.04 LTS (ubuntu-14.04-server-amd64.iso) s kombinací vše anglicky kromě klávesnice ( cz - qwerty ) a zóna Praha a vše je v pořádku podle očekávání. Nevím, možná je chyba pouze v desktop verzi, ale není možné, že byste něco nastavil omlylem špatně vy?  ???

Jakub Galgonek

3ugeene

« Odpověď #40 kdy: 05. 06. 2014, 08:26:59 »
No, tak jsem včera otci mazal expéčka a instaloval lubuntu 14.04 LTS. Dám instalovat španělský systém s českým pásmem. Nejen, že mám většinu sice ve španělštině a, jak tu bylo řečeno, něco v češtině, ale dokonce jsou nějaký věci total v angličtině - a to nemyslím věci, ke kterým TŘEBA není es nebo cz dokumentace či překlad, mluvím o částech systému, jako je například apt-get.

Tohle je fakt otravný. Já měl snad vždycky systém v AJ s českým čas. pásmem a buď tam tenhle problém dřív nebyl, nebo jsem si ho nevšiml...