Mám adaptér Liteon, model PA-1650-22
- vstup: střídavých 100-240V (1,6 A) 50-60Hz
- výstup: stejnosměrných 19V, 3,42A, 65W
Dodávat trvale (více jak dva dny, možná týden při běhu nějaké hry) výkon 30-37W pro něj není žádný velký problém. To odpovídá vysokému výkonu mého notebooku, náročným úlohám (hry+grafika, vysoký výkon notebooku bez náročných úloh má spotřebu 26-30W, nebo stejnou jako režim rovnováha). . Maximální špičková (pár vteřin až řekněme do tří minut) spotřeba jaké dosahuji může být 40-45 W při napájení některých externích zařízení (disk, TV tuner).
Možným problémem je dodávka výkonu nižšího výkonu než 12-15W. Nevím zda zdroj dokáže dodat jen takto nízký výkon, důvodem nevědomosti je jednak spotřeba notebooku, jednak má možná můj měřák také nějaké nějaké limity (kdy již měří pochybne, výkon pod 12 W jsem nikdy nezaznamenal).
Tento zdroj, při jakémkoli způsobu zacházení s ním a zatěžování začne časem vydávat vysokofrekvenční hvizd. Zda ho uslyšíte nebo ne záleží na vašich uších. Je to už můj druhý zdroj podobného typu (různí výrobci) a vždy začal pískat kolem stáří jednoho roku, ale na jeho funkčnosti jsem žádnou jinou změnu nezaznamenal. Tento současný zdroj mám asi tři roky, ten předchozí mi sloužil dva roky a nahrazen nebyl kvůli poruše zdroje (porušena izolace napájecího kabelu, bezplatná výměna celého zdroje).