to lmnovak:
co robite a co ste vystudovali? Honite si tu ego nejakou teoriou. Kto povedal tu z diskutujucich, ze teoria je uplne zbytocna? Prax a teoria sa ale dost lisia. Dokazete toto pochopit, alebo ste tak obmedzeny tymi vasimi teoretickymi znalostami? Ten, kto nepouziva vysoku matematiku a neovladaju az na takej urovni, je podla vas niemand, resp. obycajny robotnik? Kazdy pouziva to co potrebuje. Podla vas by som mal aj ovladat teoriu z fyziky - sirenie svetla, vypocet el. prudu, magnetizmus, apod., inak som obycajny robotnik. Hlavna vec, ze s tym nikdy pracovat nebudem, ale budem NIEKTO, ked to budem ovladat. Mal som na skole HW, vela HW a HW ma vobec nezaujima, nevenujem sa tomu. K comu mi je tolka ta teoria? Pamatam si akurat tak par veci, ale aplikovat to vobec neviem a o 10 rokov ani nebudem vediet to, co som vedel. Nech si teoretici a vyskumnici robia to co chcu, co potrebuju, ich ta teoria zivi, pretoze ju vyuzivaju kazdy den alebo kazdy rok kvakaju to iste ziakom. Nechapem, ale preco sa potom stazuju taki ucitelia, ze maju malicke platy. Radsej sa budem venovat praktickejsej veci, ktora ma bude bavit, a pri ktorej nebudem musiet uvazovat, ci mam na chleba.
Pre tych, co hovoria, ze programator je obycajny robotnik, ktory hadze lopatou. Zaujimalo by co robite vy take svetoborne, okrem toho, ze si tu honite ego na fore. Mozno je taky programator na ovela vyssej intelektualnej urovni nez ti, co tu vravia, ze ide o obycajneho delnika. Podla vas je aj obycajny delnik ten, kto robi DB analytika, DB programatora, SW architekta, SW analytika, Business analytika?
Vsetko to teda zrusme, lebo su to delnici obycajni a podme sa venovat teorii, lebo ta nas obrodi a budeme vsetci stastni na svete. Urobi nas to bohatymi. Aj pravnici, filozofovia, politologovia studuju samu teoriu, a je ich kopa na uradoch prace.