Jsem studentkou Slezské univerzity, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. V rámci předmětu Počítače v podnikatelské praxi máme vytvořit seminární práci. Vytvořit diskuzi na téma Vize a budoucnost v IT. Chtěla bych Vás tímto poprosit o Váš názor na moderní technologii, jak vidíte budoucnost v IT a jak si ji představuje, co z posledních novinek Vás zaujalo, co Vás šokovalo nebo o čem si myslíte, že to nemá vůbec smysl. Také by mě zajímal Váš názor, kam si myslíte, že vývoj bude směřovat. Zajímali by mě hlavně názory. studentů SS a VŠ.
Děkuji všem, kdo si udělají chvíli času a přispějí svým názorem do mé diskuze.
Cus ...
"Zajímali by mě hlavně názory. studentů SS a VŠ"
1) ty nazory
2) proc zrovna studentu a ne lidi ktery tou praxi denne prochazeji?
Pocitace v realu nasobi byrokratickou zatez, a klidne bych se nebal tvrdit, ze se kazdych 10let minimalne zdvojnasobi. Stejne jako spotreba papiru - v tomhle ohledu o zadnych usporach nemuze byt ani reci, protoze co v dobe "predpocitacove" stacilo vyplnit jednou (protoze stim byla prace) chce v dobe pocitacove kazdy aspon 10x (protoze stim prace prece neni ...)
Technologicky ... jsme defakto na hranicich toho, co je s klasickou elektronikou mozne, vyrobni technologie se pohybuji na urovni jednotek atomu. Tudiz neni kam jit, coz je videt i na poslednich 5+let stagnujicim vyvoji. Vykon komponent sice stale roste, ale z pohledu uzivatelu je to naprosto nezajimavy narust.
Realne bych videl cestu v biologickych strojich - neurony. Velmi efektivni, masivne paralelni. Trochu problem muze byt to, ze biologicke prvky nepracuji exaktne (umeji stavy typu "mozna", "priblizne" ...). A taky je bude treba krmit ... 
Klavesnice zustane primarnim rozhranim minimalne do doby, nez budou pocitace umet cist myslenky. Nikdo normalni si totiz nechce s pocitacem povidat (tedy spise na nej opakovane rvat), natoz u toho tancovat ... coz je, a desitky let bude realita. (pro zajimavost, v 70/80tych letech se predpokladalo, ze v soucasnosti bude lidstvo trvale obyvat Mesic, a budou finisovat pripravy pilotovanych letu na Mars ...)
1) protože takhle byla dizkuse zadána
2) jde spíše o to, jaký názor a pohled na danou problematiku má student na Střední škole

, protože takový student, má jiné představy a jiné názory ohledně IT technologíí než lidé na Vysoké škole, popřídě lidé co mají v tomto oboru dlouholetou praxi, spíše napsat, co jsi představujete v budoucnosti, jakou "fantasmagorii" když to napíšu takhle lajcky. P. S. u té "fantasmagorie" samozřejmě nemyslím, že mi budou z obrazovky vyskakovat zvířata, která jsem si předem nakreslila v malování

. Prostě nějakou šílenější vizi třeba. Mě by se například líbilo, kdyby se PC, noteebooky, ultrabooky, mobily, začali vyrábět voděodolné, více ohebné
I mě připadá to s tou klávesnicí hodně přehnané, ale i dříve lidem připadalo divné, že by hlas dokázal ovládat mobilní telefon. Jinak s tím Marsem je to trefné. Např. u mobilních telefonů mě překvapuje, že ještě žádný výrobce nezačal vyrábět takový mobil, na jehož displej by se dalo dívat i za slunného dne. Nevím jak Vy, ale já mám dost problém s tím, na jakýkoliv displej či obrazovku vidět za přímého slunečního světla a nejedná se použe o mobilní telefony, ale také o notebooky atd.