Začátky v Javě

perceptron

Re:Začátky v Javě
« Odpověď #105 kdy: 01. 04. 2014, 00:15:30 »
Citace
Jaké jiné generální informace chcete proboha
uplne si postacim, ked mi poviete, ci ste robili v jave alebo ste nerobili a co si myslite o programovani v shellskripte. nechcem od vas kompletne cv, ani telefonne cislo.

k tomu asm a qt:

vo vasom vesmire je java pomala oproti c++
vo vesmire perceptrona-na-minus-prvu vesmire c++ pomale oproti asm

java sux oproti c++, c++ sux oproti asm

potom, co toto skonstatujeme, mozeme ist pokojne programovat :-)

Citace
Co takhle dát repete?
vyborne a teraz ja:

deploynite mi REST server pre fiktivny obchod, nad HTTP, payloady nech idu JSONom. nech mam operaciu pre zoznam tovarov (id, nazov, pocet kusov na sklade). a nech mam operaciu pre nakup, ktora ma na vstupe id tovaru, a vysledkom je znizenie poctu kusov daneho tovaru na sklade o jedna

kod sem supnem zajtra, dnes uz pojdem spat

RAII

« Odpověď #106 kdy: 01. 04. 2014, 00:37:34 »
Perceptrone, ty si frajer ... vybral sem úlohu na aplikování teorie grafů z toho důvodu že se jedná o výpočetně složitou operaci která porovná dobře výkon jazyků. Ňáké programování obchodu mne nezajímá, není to má parketa a jako test rychlosti to stojí za starou bačkoru. Pokud si však (do)dělal VŠ, aplikovat teorii grafů musíš umět.

Jakub Galgonek

« Odpověď #107 kdy: 01. 04. 2014, 00:50:39 »
vybral sem úlohu na aplikování teorie grafů z toho důvodu že se jedná o výpočetně složitou operaci která porovná dobře výkon jazyků.

No, až sem dáš C++ kód, já se klidně na tu Javovskou vezi kouknu.

perceptron

« Odpověď #108 kdy: 01. 04. 2014, 00:53:08 »
raii,
takze robili ste v jave alebo ste nerobili? a co si myslite o programovani v shellskripte?

Citace
Ňáké programování obchodu mne nezajímá, není to má parketa a jako test rychlosti to stojí za starou bačkoru.
pokial ste dorobili VS, nejake sockety a vlakna v c++ musite vediet.

ci vyliezli sme s krteckovej nory a narazili sme na inu cast realneho sveta, kde rychlost nie je jedine kriterium a nesedi vam to do kramu?

[tym neprotestujem voci vasej ulohe k teorii grafov]

perceptron

« Odpověď #109 kdy: 01. 04. 2014, 00:54:10 »
vybral sem úlohu na aplikování teorie grafů z toho důvodu že se jedná o výpočetně složitou operaci která porovná dobře výkon jazyků.

No, až sem dáš C++ kód, já se klidně na tu Javovskou vezi kouknu.
za mna +1

raii, show me your code

« Odpověď #110 kdy: 01. 04. 2014, 07:02:22 »
Celou dobu vám tu x lidí tvrdí, že výkon jazyků nezáleží jen na rychlosti výsledné aplikace. A že i rychlost výsledné aplikace je zvoleným jazykem ovlivněna jen málo, daleko větší dopad má třeba zvolený algoritmus.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #111 kdy: 01. 04. 2014, 09:53:36 »
deploynite mi REST server pre fiktivny obchod, nad HTTP, payloady nech idu JSONom. nech mam operaciu pre zoznam tovarov (id, nazov, pocet kusov na sklade). a nech mam operaciu pre nakup, ktora ma na vstupe id tovaru, a vysledkom je znizenie poctu kusov daneho tovaru na sklade o jedna

To je hezké zadání. Použijeme třeba Casablancu (pro http a json) a kód vlastní business logiky bude zhruba stejný jako v Javě nebo C#. Rychlost bude dána sítí. Jen memory footprint bude nižší. Ještě nějaký pokus?

Jakub Galgonek

« Odpověď #112 kdy: 01. 04. 2014, 10:40:02 »
To je hezké zadání. Použijeme třeba Casablancu (pro http a json) a kód vlastní business logiky bude zhruba stejný jako v Javě nebo C#. Rychlost bude dána sítí. Jen memory footprint bude nižší. Ještě nějaký pokus?

Jak by se řešil přístup do databáze? V Javě existuje například hibernate, v podstatě stačí pár anotací a o zbytek se postará sám.

perceptron

« Odpověď #113 kdy: 01. 04. 2014, 11:12:24 »
Citace
Použijeme třeba Casablancu (pro http a json) a kód vlastní business logiky bude zhruba stejný jako v Javě nebo C#. Rychlost bude dána sítí.
zdrojaky? :-)

perceptron

« Odpověď #114 kdy: 01. 04. 2014, 11:27:34 »
ale ta casablanca vyzera na prvy pohlad dobre :-)

gamer

« Odpověď #115 kdy: 01. 04. 2014, 11:29:19 »
Tohle mi připomíná jeden hezký citát z knihy Programátorské poklesky o komunikaci programátorů:

„Ten sort s apdejtovanejma opšnama mi vypliv mraky vórningů, tak jsem džob po čekpointu típnul, Svičnul jsem se pod sysmana a zkolektoval júzrhuky, ale hodilo to systém eror.“

„Zkus dylítnout vérkfajly a vyendovat se. Pak to exekni z meku do malýho beče s trasováním na olejblovanou pásku a autput esajnuj na flopáč. Jestli to krešne, vylistuj žurnál s dampem, kilni spůlfajly a před odlogováním vytancuj modulovou. Oukej?“

Snažím se tím jen říct, že pro většinu lidí, kteří se tomu denně nevěnují, to bude španělská vesnice, ale nic to nedokazuje o vhodnosti použit Javy/C++/čehokoliv jiného.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #116 kdy: 01. 04. 2014, 11:53:31 »

Jak by se řešil přístup do databáze? V Javě existuje například hibernate, v podstatě stačí pár anotací a o zbytek se postará sám.

Není tady Hibernate trochu overkill? Osobně bych použil normální relační databází s SQL, nicméně existují i objektové databáze pro C++, a bez (explicitních) anotací. I v Javě bych použil spíše db4o.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #117 kdy: 01. 04. 2014, 12:04:31 »
Tohle mi připomíná jeden hezký citát z knihy Programátorské poklesky o komunikaci programátorů:

„Ten sort s apdejtovanejma opšnama mi vypliv mraky vórningů, tak jsem džob po čekpointu típnul, Svičnul jsem se pod sysmana a zkolektoval júzrhuky, ale hodilo to systém eror.“

„Zkus dylítnout vérkfajly a vyendovat se. Pak to exekni z meku do malýho beče s trasováním na olejblovanou pásku a autput esajnuj na flopáč. Jestli to krešne, vylistuj žurnál s dampem, kilni spůlfajly a před odlogováním vytancuj modulovou. Oukej?“

Snažím se tím jen říct, že pro většinu lidí, kteří se tomu denně nevěnují, to bude španělská vesnice, ale nic to nedokazuje o vhodnosti použit Javy/C++/čehokoliv jiného.

Ta "vhodnost" je dána tím, co dotyčný diskutující zná. "Svou" technologii hájí do krve a zbytek haní (asi nějaký podvědomý obranný reflex, jako když dítěti chcete vzít hračku, nevím, nejsem psycholog). Já dělal roky v Javě, C++ a ObjC (snad jen v .NET méně) a ze zkušenosti vím, že rozdíly mezi platformami (=jazyk+knihovna) se projeví při použití na omezeném hardwaru (pomalý procesor a/nebo málo paměti), například první iPhony nebo v poslední době Raspberry Pi apod. Na serveru s osmijádrem a 32GB paměti se případná nevýhoda projeví jen u velké aplikace a dost nedeterministicky. Ovšem zvolením lepší technologie by třeba pro stejnou aplikaci stačil méně výkonný server a hravě by ji zvládl, do toho už ovšem málokdo vidí. Až budeme mít použitelné chytré hodinky s SDK, opět se ukáže rozdíl mezi různými platformami.

perceptron

« Odpověď #118 kdy: 01. 04. 2014, 12:14:26 »
Citace
na to by sa dalo reagovat analogicky, ze kolko ludi denne programuje dijkstrove algoritmy

toto nie je buzzword speech (sic!), ale realna architektura napr. android vs server alebo javascript vs server. tiez nepredpokladam, ze rozpravate pri tvorbe softveru karel-hynek-machovskou cestinou :-)

argument mal byt o tom, ze nie vzdy raii-ovo "je to pomale, it sux" je to dominantne, ale spravny nastroj na spravny job -- je uplne v pohode do nabuchat v com len chcete (napr. v zmienenej casablance)

Citace
Ovšem zvolením lepší technologie by třeba pro stejnou aplikaci stačil méně výkonný server a hravě by ji zvládl, do toho už ovšem málokdo vidí. Až budeme mít použitelné chytré hodinky s SDK, opět se ukáže rozdíl mezi různými platformami.
urcite, akurat mnohokrat sa to neoplati financne, alebo na to neexistuju v teame ludia, vdaka ktorym by sa oplatilo pouzit rychlejsie beziacu technologiu.

ved nakoniec, najblizsie chytre hodinky budu, ako obvykle, v androide a objective c.

Jakub Galgonek

« Odpověď #119 kdy: 01. 04. 2014, 12:15:42 »
Já dělal roky v Javě, C++ a ObjC (snad jen v .NET méně) a ze zkušenosti vím, že rozdíly mezi platformami (=jazyk+knihovna) se projeví při použití na omezeném hardwaru (pomalý procesor a/nebo málo paměti), například první iPhony nebo v poslední době Raspberry Pi apod. Na serveru s osmijádrem a 32GB paměti se případná nevýhoda projeví jen u velké aplikace a dost nedeterministicky. Ovšem zvolením lepší technologie by třeba pro stejnou aplikaci stačil méně výkonný server a hravě by ji zvládl, do toho už ovšem málokdo vidí. Až budeme mít použitelné chytré hodinky s SDK, opět se ukáže rozdíl mezi různými platformami.

On je ale i rozdíl v rychlosti vývoje. Takový server s osmijádrem a 32GB paměti vyjde asi levněji než programátor navíc.