Začátky v Javě

Niki

Začátky v Javě
« kdy: 28. 03. 2014, 15:06:53 »
Ahoj :-),
začala jsem se učit Javu, ale slyšela jsem(místní blog), že se již nepoužívá. Je to pravda????

Děkuji  ;)

RAII

Re:Začátky v Javě
« Odpověď #1 kdy: 28. 03. 2014, 15:12:54 »
Oh, bože ... -> http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html. Samozřejmě že se používá, je to nejpoužívanější jazyk kterej umí každej manták.

Kolemjdoucí

« Odpověď #2 kdy: 28. 03. 2014, 15:15:15 »
Není to pravda, naopak se s dobrou znalostí Javy dnes dá v praxi velmi slušně živit, přesto že různí teoretici vykřikují jak je Java hrozná.

Niki

« Odpověď #3 kdy: 28. 03. 2014, 15:16:27 »
Já právě četla tohle http://babel.blog.root.cz/2014/03/19/proc-je-java-za-zenitem/ a tak se raději ptám. Nechci se učit zbytečně! :-)

RAII

« Odpověď #4 kdy: 28. 03. 2014, 15:21:52 »
Heh, teoretici...nejen teoretici vykřikují že je špatná. Nízký výkon a filozofie: Při použití tohoto nástroje by mohl "mlátič do klávesnice" udělat chybu, tak ho tam radši nedáme, stahují Javu dolů. Na druhou stranu, pro mnoho programátorů je Java jediná možnost...

DK

« Odpověď #5 kdy: 28. 03. 2014, 15:22:34 »
Precti si komentare pod tim clankem... jak je zboj chytry, tak tohle je vylozene blbost

RAII: doloz to nejakym faktem a ne tim ze "java je pomala"... uz jsi jako Lael

txt

« Odpověď #6 kdy: 28. 03. 2014, 15:24:57 »
Nabídek je dost (viz např. jobs.cz). Pokud má být programování zdrojem obživy, tak to je dobrá volba. Pokud je účel jiný, může být vhodný jiný jazyk.

RAII

« Odpověď #7 kdy: 28. 03. 2014, 15:28:36 »
Hej, to si beru osobně, jako Lael opravdu nejsem ... já, narozdíl od něj, mám pravdu. Java sama je důkaz mého tvrzení.

Lol Phirae

« Odpověď #8 kdy: 28. 03. 2014, 15:38:05 »

ferren

« Odpověď #9 kdy: 28. 03. 2014, 15:42:20 »
onehda jsem se tady ve foru ptal na nejakou vlajkovou lod javy,ukazkovou aplikaci ze to v jave jde a dostal jsem jsem velmi rozpacite odpovedi:-)
v podstate nejvetsi projekt s rozumnou repotaci byl nejaky download manager (coz je vec kterou bych ja vubec neradil mezi aplikace,ale mezi utilitky)
toz tak nejak na tom asi java s pouzitelnosti bude. ale...rozsirena a chtena je,to zase bych ji nekrivdil. je to byznys malych veci....

Pupi1

« Odpověď #10 kdy: 28. 03. 2014, 15:45:02 »
Oh, bože ... -> http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html. Samozřejmě že se používá, je to nejpoužívanější jazyk kterej umí každej manták.

ja javu neovladam, venujem sa c#/.net a za mantaka sa nepovazujem :)

DK

« Odpověď #11 kdy: 28. 03. 2014, 15:49:54 »
ferren: ano, pokud se jedna o desktopove aplikace, tech moc "inovativnich" nebude... pokud chces neco, co ti bude reflektovat schopnosti javy, muzes se podivat na aplikacni servery, nebo treba Solr... spis mej konkretnejsi dotaz

podlesh

« Odpověď #12 kdy: 28. 03. 2014, 15:53:34 »
Pokud to má být flamebait, tak je dobře mířený.

Pokud ne, tak by doporučoval nezabývat se výběrem nějaké ho programovacího jazyka, ale nejprve se pořádně zamyslet nad tím co vlastně chceš a proč, a jak má vypadat otázka. Skutečně užitečný (a alespoň průměrný) programátor totiž především být schopen pokládat správné otázky aby odpovídaly problému a také rozpoznat co jsou na ně smysluplné odpovědi. Tedy především co se ve filosofii nazývá logika.

Typickým případem jsou výroky "Java je pomalá" nebo obecněji "Java není dobrá" jako odpověď na otázku "mám se učit Javu" nebo obecněji "používá se Java". Co je na tom špatně doufám není potřeba rozebírat...

No a k samotné otázce: pokud se chceš učit nějaký programovací jazyk, je důležité říct proč a k čemu. Z obou výroků je evidentní, že důvodem není získání rozhledu a znalostí v oblasti CS nebo IT (neboť člověk který má zájem o znalosti nemá koncept "učit se zbytečně"). Takže cíl je nějaký jiný. Můžeme tipovat zda získání zaměstnání nebo potřeba něco si naprogramovat doma... kdo ví?

Natix

« Odpověď #13 kdy: 28. 03. 2014, 16:22:14 »
Hej, to si beru osobně, jako Lael opravdu nejsem ... já, narozdíl od něj, mám pravdu. Java sama je důkaz mého tvrzení.

"Mám pravdu, protože to tak je." Dobrý argumenty, kámo...

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 28. 03. 2014, 16:41:06 »
Ahoj :-),
začala jsem se učit Javu, ale slyšela jsem(místní blog), že se již nepoužívá. Je to pravda????

Děkuji  ;)

Fráze "být za zenitem" znamená, že má nejlepší za sebou, ne, že se nepoužívá ani že je nějak zvlášť špatná :) Pořád patří k populárním jazykům a podle mého skromného názoru je dobré znát jazyků co nejvíc. Java, C#, C++, ObjC (mimo mainstream ještě Lisp, Prolog, Smalltalk) je rozhodně dobré znát aspoň zběžně kvůli nadhledu.