Začátky v Javě

andy

Re:Začátky v Javě
« Odpověď #45 kdy: 29. 03. 2014, 20:47:50 »
100%? Pochybujem. Ano ja robim v jave a preto viem, ze ma aj svoje muchy. Ale kym sa mi nieco vykompiluje v c++, tak v jave mam uz aj druhykrat deploynute (nehovorim o hello world projektoch..). Povodne sa hovorilo o tom, ze ci je java za zenitom. No podla mna urcite menej ako c++. Keby som chcel urobit nejaku novu desktopovu aplikaciu, tak pouvazujem nad .netom, monom a az potom o c++.

Quake

« Odpověď #46 kdy: 29. 03. 2014, 21:03:51 »
Já jsem za posledních 25 let prošel od 8-bitů až po současnost všemi assemblery pro všechny možné procesory, FigForthem, pak C, pak Pascalem, pak C++, pak Delphi s ObjectPascalem, PHP, JavaScriptem, HTML/CSS. Jediné, co jsem se učil a nebavilo mě to a řekl jsem si, že to prostě nemá cenu, protože se mi to nelíbí, byla Java. Byla zadarmo, ale radši jsem si koupil C++ nebo Delphi za peníze. Všechno je třída, pořád píšu, jak sekretářka strašně dlouhé názvy proměnných oddělených tečkou. Nějaký opravdu high vizuální návrh taky nikde. Hlavně, že máme v Javě GC, pro blbce, co neumí odalokovat paměť. Za břicho se popadám, když mi na seminářích líčí, jak novou verzi kompilují v noci, pak ji testují a pak posílají zákazníkům. Projekt v Delphi o 1.000.000 řádků kompiluji řádově v sekundách. Skončila podpora C#, v budoucnosti skončí i Java a všechny interprety kromě HTML5, protože budou žrát u zařízení baterku víc než čistý strojový kód. Mě se třeba líbí NetBeans, ale pokud píšete a ta písmena se vám tak nějak na obrazovce objevují se zpožděním, je to takové trochu líné a pak si vyberete libovolné IDE napsané v C++, tak vidíte ten rozdíl v interakci, prostě člověk, který dělá v IDE napsané v Javě a v prostředí napsaném v kompilátoru, vidí ten rozdíl. Pokud je někdo student a nemá peníze, tak ať programuje v Javě. Pokud někdo peníze má a živí ho to, tak ať si koupí profesionální prostředí RAD za cca 100.000 Kč. Rozdíl je velký, nicméně je dobře, aby se každý snažil s tím co má, každý podle svých možností.

jjjjjjjj

« Odpověď #47 kdy: 29. 03. 2014, 21:24:08 »
Asi už jsi toho zažil tolik, že ani nedokážeš ocenit pravé kvality jazyka. Proč ne, příští rok můžeš zkusit pět dalších supercool jazyků. Důležité je, aby se to rychle kompilovalo, o to přece jde!

RAII

« Odpověď #48 kdy: 29. 03. 2014, 21:30:18 »
Nejdůležitější je rychlost běhu programu, a ta je u Javy prostě mizerná no ... smiřte se s tím

« Odpověď #49 kdy: 29. 03. 2014, 21:34:31 »
Mě se třeba líbí NetBeans, ale pokud píšete a ta písmena se vám tak nějak na obrazovce objevují se zpožděním, je to takové trochu líné a pak si vyberete libovolné IDE napsané v C++, tak vidíte ten rozdíl v interakci
Která jsou ta IDE napsaná v C++, která umí aspoň to samé, co NetBeans?

Nejdůležitější je rychlost běhu programu, a ta je u Javy prostě mizerná no ... smiřte se s tím
To první je nesmysl. To že neumíte programovat a vaše programy jsou pomalé už víme, nemusíte to opakovat pořád dokola a snažit se z toho dělat všeobecné závěry.

RAII

« Odpověď #50 kdy: 29. 03. 2014, 21:51:14 »
Citace
To první je nesmysl. To že neumíte programovat a vaše programy jsou pomalé už víme, nemusíte to opakovat pořád dokola a snažit se z toho dělat všeobecné závěry.
Dokaž to.

« Odpověď #51 kdy: 29. 03. 2014, 21:57:42 »
Dokaž to.
No vida, takže jste zaznamenal, že bývá zvykem tvrzení dokazovat. Tak až po vás, těch nedokázaných tvrzení se vám nakupila pěkná spousta.

RAII

« Odpověď #52 kdy: 29. 03. 2014, 22:26:26 »

jjjjjjjj

« Odpověď #53 kdy: 29. 03. 2014, 22:40:42 »

Co? Odkdy? To jsi trochu zaspal dobu.

YF

« Odpověď #54 kdy: 29. 03. 2014, 22:42:32 »
Já jsem za posledních 25 let prošel od 8-bitů až po současnost všemi assemblery pro všechny možné procesory, FigForthem, pak C, pak Pascalem, pak C++, pak Delphi s ObjectPascalem, PHP, JavaScriptem, HTML/CSS. Jediné, co jsem se učil a nebavilo mě to a řekl jsem si, že to prostě nemá cenu, protože se mi to nelíbí, byla Java. Byla zadarmo, ale radši jsem si koupil C++ nebo Delphi za peníze. Všechno je třída, pořád píšu, jak sekretářka strašně dlouhé názvy proměnných oddělených tečkou. Nějaký opravdu high vizuální návrh taky nikde. Hlavně, že máme v Javě GC, pro blbce, co neumí odalokovat paměť. Za břicho se popadám, když mi na seminářích líčí, jak novou verzi kompilují v noci, pak ji testují a pak posílají zákazníkům. Projekt v Delphi o 1.000.000 řádků kompiluji řádově v sekundách. Skončila podpora C#, v budoucnosti skončí i Java a všechny interprety kromě HTML5, protože budou žrát u zařízení baterku víc než čistý strojový kód. Mě se třeba líbí NetBeans, ale pokud píšete a ta písmena se vám tak nějak na obrazovce objevují se zpožděním, je to takové trochu líné a pak si vyberete libovolné IDE napsané v C++, tak vidíte ten rozdíl v interakci, prostě člověk, který dělá v IDE napsané v Javě a v prostředí napsaném v kompilátoru, vidí ten rozdíl. Pokud je někdo student a nemá peníze, tak ať programuje v Javě. Pokud někdo peníze má a živí ho to, tak ať si koupí profesionální prostředí RAD za cca 100.000 Kč. Rozdíl je velký, nicméně je dobře, aby se každý snažil s tím co má, každý podle svých možností.

zde je proste nutne konstatovat ze si toho evidentne zazil AZ moc a bylo by dobre - skutecne dobre - si na delsi dobu radne odpocnout ... :)

Jirsákova babička

« Odpověď #55 kdy: 29. 03. 2014, 22:52:15 »
H o v n o
      p r d e l
             s r a č k a
                     t o  j e  J a v y  z n a č k a ! ! !

« Odpověď #56 kdy: 29. 03. 2014, 22:59:31 »
Java je poražena v jakémkoli rychlostním testu. Zde http://developers-beta.slashdot.org/story/11/06/15/0242237/c-the-clear-winner-in-googles-language-performance-tests je důkaz. Teď ty.
Na té odkazované stránce není nic o tom, že je Java poražena v jakémkoli rychlostním testu. Jinak kdybyste si v té sousední diskusi přečetl ty dvě stránky, kterým se pořád nějak vyhýbáte, dozvěděl byste se příklad toho, na čem rychlost programu opravdu záleží.

andy

« Odpověď #57 kdy: 29. 03. 2014, 23:43:51 »
Problem je, ze z celeho programu mozno 1% musi byt skutocne vykonne a kto by sa s tym j*bal? A ked ide o komercny projekt, to proste nikto nezaplati, lebo konkurencia si povie ze treba iba o 1G ram viac, a 8G stoji 60eur? a urobia to za kratsiu dobu a nizsiu cenu. A vyber platformy je hotovy.

Quake ja som nechcel nejako urazit, ale uchadza ti vlak..

« Odpověď #58 kdy: 29. 03. 2014, 23:45:28 »
IMHO hlavni vyhoda javy je v tom, ze se snadno ladi a hromadu chujovin uz nepusti prekladac. Je nejakej jinej jazyk, kde 90% chyb uz najde prekladac?

andy

« Odpověď #59 kdy: 30. 03. 2014, 00:54:46 »
Ono ne ze prekladac, ale IDE ti odhaluje mnohe chyby uz pocas pisania a ako je na tom refactoring v c++? Da sa robit v c++ nieco ako anotacie? (to by muselo mat c++ reflection, ze... ako ja si na nich nejako neujizdim, ale vela veci to zjednodusilo)