Výběr repasovaného notebooku

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Výběr repasovaného notebooku
« Odpověď #15 kdy: 15. 03. 2014, 11:53:48 »
Tak třeba importpc má vlastní svoz, kde jen objednáš odvoz, přijede kurýr, předáš mu to  a on to odveze. Až bude reklamace vyřízená, pošlou Ti to zpět. /// V praze jsou také různé, jako GigaComputer, KuKu a jim podobný ... ale služby a ceny většinou neodpovídají realitě.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #16 kdy: 15. 03. 2014, 11:55:50 »
Jo a na tu 200s bacha, má to úplně jiné plasty, slabší výztuhy, tuším, že i slabší výkon. Jediné, co má lepší, tak snad display.

Pedr

« Odpověď #17 kdy: 15. 03. 2014, 12:07:07 »
Já pravě četl, že má lepší výdrž a nižší hmotnost, je to tak ne? Teď se v tom ztrácím :-D. Jinak díky na ten import PC mrknu :)

« Odpověď #18 kdy: 15. 03. 2014, 13:25:17 »
Z nizsi hmotnosti logicky plyne nizsi kvalita a odolnost konstrukce.
http://www.lenovoblog.cz/2012/01/thinkpad-t420-versus-t420s-zive.html
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #19 kdy: 15. 03. 2014, 13:29:34 »
Lepší výdrž na baterii, což znamená menší výkon a nižší hmostnost je těma plastama a výztuhama. Sko mělo být jakoby více luxusnější, dražší ... proto možná to lepší LCD, a výdrž na baterii, ale to je vážně všechno.

Já pravě četl, že má lepší výdrž a nižší hmotnost, je to tak ne? Teď se v tom ztrácím :-D. Jinak díky na ten import PC mrknu :)

Pedr

« Odpověď #20 kdy: 15. 03. 2014, 18:59:49 »
Ok vezmu ten X200 :-) teď už jen vybrat toho prodejce...

« Odpověď #21 kdy: 03. 05. 2014, 21:09:46 »
Některé X201 mají už touchpad a jsou mladší. Jinak ve výkonu rozdíly moc nejsou.
Ahoj taky o tom premyslim chces rict ze core2duo je stejne vykone jako i5?

« Odpověď #22 kdy: 03. 05. 2014, 22:11:29 »
C2D ma problem i s FHD videem

« Odpověď #23 kdy: 04. 05. 2014, 00:20:45 »
No ale to bude spis o tom ze grafika v i5 uz ho dokaze akcelerovat

MKzB

« Odpověď #24 kdy: 04. 05. 2014, 09:47:02 »
Jestli na to nespěcháš, tak po volbách se bude ČSÚ jako obvykle zbavovat nových notebooků použitých pouze a jen pro zpracování výsledků voleb. Minule je prodával Gigacomputer.

« Odpověď #25 kdy: 04. 05. 2014, 12:28:06 »
Jestli na to nespěcháš, tak po volbách se bude ČSÚ jako obvykle zbavovat nových notebooků použitých pouze a jen pro zpracování výsledků voleb. Minule je prodával Gigacomputer.
co to bejva za sortu?

« Odpověď #26 kdy: 04. 05. 2014, 12:35:24 »
z nasich dani to rozhodne nejsou plastaky z okay elektro za osmicku.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Trident

Re:Pomoc s výběrem repasovaného notesu
« Odpověď #27 kdy: 04. 05. 2014, 14:37:35 »
Mám zkušenost se starším HP z nějaké Businnes řady (Centrino Duo, 2GB RAM, 80GB HDD), šasi je asi kopie Thinkpadu. Tyhle staré notasy jsou solidní dříče, však původní cena byla obvykle od 30tis. výš. Takže klidně ano. Nevím jaká tam je baterie, měl jsem štěstí na skoro novou baterii v skoro nepoužitým noťasu, jestli bude tahle v OK stavu je důležitý a zjistil bych to. Nainstaloval jsem na to Win 7 z MSDNA. Jakkákoliv investice do tohodle, ale nemá moc smysl, páč za nějakých 8-9tis. jsou nejlevnější HP co odvedou práci taky dobře a jsou nový včetně nových portů a baterie, disku, záruky. Všeho co u tohodle nemáš.
Tak treba rady elitebook rozhodne nejsou srovnatelny. A uz vubec nejsou kopie Thinkpadu. To by mohl rici tak ozralej.
Ty plasty byly tak blbe, ze stacilo nekolikrat notas vzit a spodni plast se promacknul vahou notasu. O kovove ostre zacvakavaci trny na viku sis mohl roztrhnout loket - to musel vymyslet taky genius. Ten zdroj k male dokyne(zadne sloty na karty) byl velkej jak trafo od vlacku. Nic co bys chtel s sebou tahat na delsi sluzebku.
Musim vsak pochvalit teplotni design. Odvetravani odolalo plne zatezi GPU v lete na slunicku u variant s nvidii a zelezo to bylo celkove vyladene. Kdyz pominu absenci filtru na prach a hlasite funeni vetraku.  Pekna a prijemna klavesnice s klavesami veli podobny rozmistenymi jako na plne klavesnici i s  numerickou casti(vetsi modely).

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #28 kdy: 04. 05. 2014, 15:16:04 »
Některé X201 mají už touchpad a jsou mladší. Jinak ve výkonu rozdíly moc nejsou.
Ahoj taky o tom premyslim chces rict ze core2duo je stejne vykone jako i5?

Pochopitelně, že i5 je výkonější, ale poznáš to jen při složitějších operacích. Na druhou stranu bude i žravější co se energie týče. Navíc X201 mají cpu od i3 po i7. Já to pochopitelně bral k té i3.

« Odpověď #29 kdy: 04. 05. 2014, 17:42:32 »
TIGER: nemyslim si, ze i5 bude zravejsi nez i3, sam mam ctyrjadro i7 (TDP 35W) a nemyslim si, ze by to zkracovalo vydrz 48Wh baterky. Osobne si myslim, ze zravost zalezi na tom, jestli je CPU typu ULV (koncovka U), nebo jestli je 35W (vsechna ne-ULV dvoujadra, koncovka M, nebo ciselne oznaceni xxx2 s koncovkou QM/MQ) nebo 45W (vetsina ctyrjader, koncovka QM/MQ). Podle mejch zkusenosti IB i7 je k baterce pratelstejsi, nez SB i3. Mozna je to tim, ze ta moje i7 je oznacovana jako low-voltage (nikoliv ULV)