Výběr repasovaného notebooku

Pedr

Výběr repasovaného notebooku
« kdy: 12. 03. 2014, 22:58:13 »
Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem notebooku. Hlavním požadavkem je nízká váha a výdž na baterii alespoň 4 hod. Jelikož ho chci využívat jen na programování ve škole a sem tam internet napadlo mě se zkusit podívat po nějakém repasovaném thinkpadu nebo dellu. Ale z poměrně široké nabídky si nedokážu vybrat. Mohl by mi někdo prosím poradit. Cenu bych si představoval pokud možno co nejnížší 5-10 tisíc...

můj typ: http://www.mujnotebook.cz/lenovo-thinkpad-x200-p8600-2gb-1.html

Díky moc
« Poslední změna: 13. 03. 2014, 12:07:27 od Petr Krčmář »

RJ

Re:Pomoc s výběrem repasovaného notesu
« Odpověď #1 kdy: 12. 03. 2014, 23:24:48 »
Mám zkušenost se starším HP z nějaké Businnes řady (Centrino Duo, 2GB RAM, 80GB HDD), šasi je asi kopie Thinkpadu. Tyhle staré notasy jsou solidní dříče, však původní cena byla obvykle od 30tis. výš. Takže klidně ano. Nevím jaká tam je baterie, měl jsem štěstí na skoro novou baterii v skoro nepoužitým noťasu, jestli bude tahle v OK stavu je důležitý a zjistil bych to. Nainstaloval jsem na to Win 7 z MSDNA. Jakkákoliv investice do tohodle, ale nemá moc smysl, páč za nějakých 8-9tis. jsou nejlevnější HP co odvedou práci taky dobře a jsou nový včetně nových portů a baterie, disku, záruky. Všeho co u tohodle nemáš.

« Odpověď #2 kdy: 13. 03. 2014, 00:23:23 »
jenze ty novy za 8-9 zase nemaji tu kvalitu, to telo...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 13. 03. 2014, 01:27:34 »
Určil bych si parametry, které by to asi mělo mít ... dnes bych už asi nebral nic, co má menší ramku, než 4GB. Neříkám, že na 2GB nelze slušně běžet, ale mít dostatečnou rezervu není od věci. Dále bych nebral žádný stroj, ke kterému nejde dokovací stanice. Kdo jednou zkusí, nic jiného nechce. Grafika, jedině integrovaný intel, jsou to držáky! HDD velikosti 2,5" SATA je mnohem standartnější, než 1,8" ZIF a při přechodu na SSD i mnohem levnější. Ve Tvém případě bych přidal ještě velikost a to 12" až 13,3", vše nad už je cihlou na zabití.

alfi

• 338
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 13. 03. 2014, 08:29:28 »
repasované thinkpady můžu doporučit, měl jsem jich několik, poslední dva odsud www.usanotebook.cz, chybí jen označení českých kláves. 4 h na baterku ale nedala ani úplně nová x201, max. 3,5 h a to jen, když se nezblázní nějaký flash, který nažhaví procesor.
naopak 4GB ramka k doplnění stála asi 500 kč, takže po ověření typu a ceny bych se nebál koupit menší :)

« Odpověď #5 kdy: 13. 03. 2014, 08:55:37 »
velikost RAM bych si jako pevny parametr nedaval. Jen jejji typ DDR3 a jeden volny slot.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #6 kdy: 13. 03. 2014, 11:39:49 »
repasované thinkpady můžu doporučit, měl jsem jich několik, poslední dva odsud www.usanotebook.cz, chybí jen označení českých kláves. 4 h na baterku ale nedala ani úplně nová x201, max. 3,5 h a to jen, když se nezblázní nějaký flash, který nažhaví procesor.
naopak 4GB ramka k doplnění stála asi 500 kč, takže po ověření typu a ceny bych se nebál koupit menší :)

www.usanotebook.cz mi přijde dost drahý, ale třeba je to jen můj subjektivní názor.

velikost RAM bych si jako pevny parametr nedaval. Jen jejji typ DDR3 a jeden volny slot.

Špatně jsem to napsal, šlo mi o to, aby notebook zvládal alespoň 4GB ram, třeba DELL D430 je dobrý dělník, ale přes 2GB ram nejde.

v2kt0r

« Odpověď #7 kdy: 13. 03. 2014, 12:17:12 »
www.usanotebook.cz mi přijde dost drahý, ale třeba je to jen můj subjektivní názor.
To mě zaujalo, také přemýšlím o novějším Lenovu a u zcela nových mám trochu strach z klávesnice a nového poměru stran displaye... Navíc, když repasovaným něco ušetřím...:)
Vzhledem ke tvé poznámce - můžeš doporučit nějakého jiného dodavatele?
Díky!

Pavel 'TIGER' Růžička

Kolemjdoucí

« Odpověď #9 kdy: 13. 03. 2014, 13:03:22 »
můžeš doporučit nějakého jiného dodavatele?

Mně se osvědčilo Lenovo ThinkPad z http://www.itsco.de - ale bacha při vybírání abyste si nekoupili německou klávesnici, nebo si rovnou někde kupte i anglickou nebo českou, výměna je jednoduchá.

Dál se mi osvědčil americký ebay, kupodivu u dražších modelů je to i s dopravou, clem a DPH pořád levnější než nákup v ČR, a stačí vyměnit jen napájecí kabel za pár korun (zdroje zvládají 100-240 V).

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #10 kdy: 13. 03. 2014, 13:20:12 »
můžeš doporučit nějakého jiného dodavatele?

Mně se osvědčilo Lenovo ThinkPad z http://www.itsco.de - ale bacha při vybírání abyste si nekoupili německou klávesnici, nebo si rovnou někde kupte i anglickou nebo českou, výměna je jednoduchá.

Dál se mi osvědčil americký ebay, kupodivu u dražších modelů je to i s dopravou, clem a DPH pořád levnější než nákup v ČR, a stačí vyměnit jen napájecí kabel za pár korun (zdroje zvládají 100-240 V).

Ano, vyjde to levněji, problém však může nastat, pokud dojde na reklamaci. Ta se může celkem prodražit, pokud stroj budete zasílat za hranice našeho státu. Naši prodejci nabízejí standardní záruku 6 měsíců až jeden rok. A za malý peníz si můžete připlatit rozšířenou záruku o další rok. Pokud máte firmu, tak si daný stroj dáte do nákladů a zde už se onen rozdíl v ceně ztrácí. Ať už z německa, nebo z USA. Vše záleží jen na Vás. Nicméně je dobře, že i tuto možnost jste zmínil.

Pedr

Re:Výběr repasovaného notebooku
« Odpověď #11 kdy: 13. 03. 2014, 17:33:30 »
Díky moc všem za reakce... Nemohu se rozhodnout jestli vzít X200 nebo si připlatit za X201 mohl by někdo prosím porad zda se vyplatí připlatit na ten X201? Díky moc :-)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #12 kdy: 14. 03. 2014, 05:03:13 »
Díky moc všem za reakce... Nemohu se rozhodnout jestli vzít X200 nebo si připlatit za X201 mohl by někdo prosím porad zda se vyplatí připlatit na ten X201? Díky moc :-)

Některé X201 mají už touchpad a jsou mladší. Jinak ve výkonu rozdíly moc nejsou.

RHtronix

« Odpověď #13 kdy: 14. 03. 2014, 05:45:03 »
Doporučím tady device.cz. Mám od tama T410 (pro tebe asi velký), ale jedná se o ne moc používaný stroj a i baterka je v dobré kondici (cca 5,5h výdrže), Debian píše že má za sebou něco kolem 100 cyklů a klávesnice je česká (v ceně W7, které šly do virtuálu).

Pedr

« Odpověď #14 kdy: 15. 03. 2014, 11:10:55 »
Asi vezmu X200s, ale nechce se mi to objednávat přes internet a nemůžu najít nějaký obchod v Praze, nevíte někdo o nějakém? Nebo jak to funguje, když to objednám přes internet a pak to zapnu a budou vadné pixely atd... To se to pošle zpátky?