Narazil jsem na problém, se kterým si nějak nevím rady. Popis situace: po nějaké době používání PC-BSD to na mě vyhodilo hlášku, že je nějaký problém s GPT tabulkou disku a odmítlo ho to namounotvat. Připojil jsem další HDD, na něj nahodil PC-BSD, naimportoval příslušný tank a bez problémů odklidil vše potřené na externí disk.
Následně jsem potřeboval na stroj instalovat Debian, takže jsem klasicky spustil testing net-install. Vše proběhlo OK, instalace jenom základní sady bez X-sek. Ale při snaze o bootování dochází k samovolnému restartu stroje, většinou už před náběhem loginu.
Zkusil jsem několik věcí:
1. live distribuce (Parted Magic) běží bez sebemenších problémů několik hodin
2. 2x jsem provedl kompletní Memtest - žádné chyby nehlášené
3. provedl jsem kompletní SMART test instalačního HDD (ostatní jsou odpojené, doba testu cca 4 hodiny) - žádné chyby
4. zkusil jsem live Ubuntu 12.04. - ani nenaběhne první obrazovka, dojde k samovolnému restartu
5. z PM jsem spouštěl System Stabillity Tester a Profiler a Benchmark - vše opět OK, systém běžel 24 hodin bez problémů a restatu
Sestava: CPU Intel i7 QC, RAM 4x2 GB, VGA Radeon HD 4670, MB ASUS
Vzhledem k tomu, že PM běží bez závad, tak už opravdu nevím, co ještě vyzkoušet a jak situaci řešit. Předem díky za případné nápady a zkušenosti