Začínám věřit že badBIOS existuje

petr0707

Začínám věřit že badBIOS existuje
« kdy: 25. 02. 2014, 19:25:38 »
Dobrý den,
stal se mi zajímavý problém. Chtěl jsem si na PC nainstalovat windows 7, tak jsem si vytvořil bootovací fleshdisk a chtěl jsem nabotovat, ale ono to botovat z usb nechtělo. VYzkoušel jsem flešku v druhém pc a tam to šlo normálně. (BIOS obou pc jsem měl nastaven správě).

Po vystřídání několika programů na tvorbi boot flesh jsem se rozhodl nainstalovat windows na disk v jiném pc a při restartu, který je pro instalaci potřeba jsem disk přehodil do prvního pc a pokračoval v instalaci... Povedlo se.

Problém se ale opakoval když kolega v práci chtěl nainstalovat windows 8 na nový ssd disk a firemní notebook. Vytvořil jsem boot flesh disk a zase v jeho pc nefungovala a u mě v noťasu jo... VYtvořil jsem bootovací cd s instalaci windows8 a zase nenabotovalo (bios nastavený dobře), následoval restart biosu pomoci baterie.. nepomohlo... tak instalace windows v druhém pc apřenesení do prvního pc... první pc pořád hlásí, že nemá ystém přečemž na disku co jsem tam dal (co jsem nainstaloval v jiném pc) systém byl a funkční...

Máte někdo podobné trápení?? Toto byla poslední instalace windows... Zajímavé na kolegově noťasu, že nenabootoval ani linux z cd, cd mechanika funkční, ssd disk viditelný v biosu, flesh viditelná v předchozím windows.... Windows je to největší zlo co kdy naši zemi ovládlo...
« Poslední změna: 25. 02. 2014, 20:51:18 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:Začínám věřit že bad bios existuje aneb instalace Windows
« Odpověď #1 kdy: 25. 02. 2014, 19:58:09 »
Ujasni si, z čeho chceš co bootovat, a podle toho zapni/vypni UEFI a secure boot. Ty bad BIOSe.  ::)

Bla

Re:Začínám věřit že badBIOS existuje
« Odpověď #2 kdy: 25. 02. 2014, 20:57:13 »
S tím BadBiosem to není sranda, tudle jsem byl na záchodě a nastal problém, měla tam být a nebyla, zmizela celá role toaletního papíru!
Máš pro to snad nějaké jiné vysvětlení, než že za to může BadBios?

Jimm

« Odpověď #3 kdy: 25. 02. 2014, 20:59:02 »
Největším zlem nejsou Windows, ale administrátoři co přešli z pekařiny na IT, protože je tam víc peněz.

Dobrý den,
stal se mi zajímavý problém. Chtěl jsem si na PC nainstalovat windows 7, tak jsem si vytvořil bootovací fleshdisk a chtěl jsem nabotovat, ale ono to botovat z usb nechtělo. VYzkoušel jsem flešku v druhém pc a tam to šlo normálně. (BIOS obou pc jsem měl nastaven správě).

Po vystřídání několika programů na tvorbi boot flesh jsem se rozhodl nainstalovat windows na disk v jiném pc a při restartu, který je pro instalaci potřeba jsem disk přehodil do prvního pc a pokračoval v instalaci... Povedlo se.

Problém se ale opakoval když kolega v práci chtěl nainstalovat windows 8 na nový ssd disk a firemní notebook. Vytvořil jsem boot flesh disk a zase v jeho pc nefungovala a u mě v noťasu jo... VYtvořil jsem bootovací cd s instalaci windows8 a zase nenabotovalo (bios nastavený dobře), následoval restart biosu pomoci baterie.. nepomohlo... tak instalace windows v druhém pc apřenesení do prvního pc... první pc pořád hlásí, že nemá ystém přečemž na disku co jsem tam dal (co jsem nainstaloval v jiném pc) systém byl a funkční...

Máte někdo podobné trápení?? Toto byla poslední instalace windows... Zajímavé na kolegově noťasu, že nenabootoval ani linux z cd, cd mechanika funkční, ssd disk viditelný v biosu, flesh viditelná v předchozím windows.... Windows je to největší zlo co kdy naši zemi ovládlo...

Jimm

« Odpověď #4 kdy: 25. 02. 2014, 21:01:19 »
http://www.youtube.com/watch?v=b3jRF_LIq0o

S tím BadBiosem to není sranda, tudle jsem byl na záchodě a nastal problém, měla tam být a nebyla, zmizela celá role toaletního papíru!
Máš pro to snad nějaké jiné vysvětlení, než že za to může BadBios?

ondro

« Odpověď #5 kdy: 25. 02. 2014, 21:04:05 »
tiez necakam, zeto bude"badBIOS" ale asi len zle nastaveny BIOS alebo umyselne poleno pod nohy od vyrobcu.  Moznosti je viacero. Tiez moze zalezat do akeho USB portu davas flashku. Narazit 2x na problem, tak to urcite nieje problem BIOSu ako takeho. Ja za moju karieru som sa stretol s kadecim ale BIOS ako taky bol v tom nevinne. Maximalne vyrobca v BIOSe nieco domrvil a bootovanie fungovalo len v urcitej konstalacii( nastaveni BIOSu a poradi pripojenych zariadeni).

petr0707

« Odpověď #6 kdy: 25. 02. 2014, 21:10:09 »
Tak bios mám nastavený dobře a pořadí bootování taky... je to netebook toshiba satellite c50-a-146 .... KAždopádně na netu nejsem jediný kdo s tím má problém takže asi výrobce háže ty polena pod nohy.... S tím bad biosem jak jsem psal výše jsem chtěl jen pobavit koukám že jste mě pěkně setřeli njn zasloužím si to :D a s tou pekařinou... no... v pracovní smlouvě nemám nic o instalaci windows udělal jsem to jen z kamarádství a to fakt naposledy... už jen linux a nic jiného

Re:Začínám věřit že bad bios existuje aneb instalace Windows
« Odpověď #7 kdy: 25. 02. 2014, 21:12:06 »
Ujasni si, z čeho chceš co bootovat, a podle toho zapni/vypni UEFI a secure boot. Ty bad BIOSe.  ::)

Tak dlouho jsem se nepobavil, DOBRÝ fakt dobrý.

Ach... takový humor dokáže zabít, víš o tom ?

Jinak máš podle mne pravdu. Problém je ten, že chce narvat jiný systém tam kde je předpokládáno něco jiného.

Pro Petr0707 že jsou nastavené stejně ještě nic neznamená. Koukni se pořádně do Biosu.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

petr0707

« Odpověď #8 kdy: 25. 02. 2014, 21:23:45 »
Už jsem toho šmejda zkrotil Díky všem za podporu :D

« Odpověď #9 kdy: 25. 02. 2014, 21:25:53 »
Už jsem toho šmejda zkrotil Díky všem za podporu :D

Prosím o bližší info, tak čím to bylo ??
Jinak s UEFI bojuji dnes a denně, co výrobce to přístup, co instalace to originál.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

petr0707

« Odpověď #10 kdy: 25. 02. 2014, 21:30:21 »
tím to bylo UEFI. akorát já to v BIOSU nemohl najít a pak tam byla položka na rozkliknutí ciž jsem si nevšiml a tam to bylo zašité... by mě zajímalo kdo to dal zrovna tam :D přostě černá zrada nebýt to firemní stroj tak už letí z okna...

Lael Ophir

« Odpověď #11 kdy: 25. 02. 2014, 21:53:56 »
A zase za to můžou ty Windows  :)

petr0707

« Odpověď #12 kdy: 25. 02. 2014, 22:00:24 »
Jak řekl jeden můj bývalý profesor na VŠ Windows je dílo Satanovo

« Odpověď #13 kdy: 25. 02. 2014, 22:05:03 »
A zase za to můžou ty Windows  :)

Slýchával jsem jsem rčení:

"Vždy je potřeba najít nevinného aby bylo koho potrestat."

Ale tentokrát za to opravdu ty Windows mohou. Vymýšlejí blbosti aby otravovali život.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 25. 02. 2014, 22:07:22 »
v pracovní smlouvě nemám nic o instalaci windows udělal jsem to jen z kamarádství a to fakt naposledy... už jen linux a nic jiného

To ma tedy dotycny pekneho kamose. A za co konkretne jste se mu chtel instalaci Widli 8 pomstit?