Volba malé linuxové distribuce

RFranta

Volba malé linuxové distribuce
« kdy: 24. 02. 2014, 18:44:14 »
Zdravím,

potřeboval bych Linuxovou distribuci, které by vlastně jen obsahovala Linuxové aplikace, které bych do ní nahrál (vytvořil),
ale neobsahovala by právě nic jiného (kromě základního nastavení vzhledu atd) než možnost zvolit si jednu z těchto přednastavených
aplikací a používat ji. Žádný internetový prohlížeč, pouštění videí atd. Tato Linuxová distribuce by totiž složila pouze k ovládání 3D tiskárny, skrze několik aplikací na dotykovém displeji (jakoby tabletu s Linuxem) a ostatní věci by tam byli jen rušivé, má to vlastně být jen takový Linuxový ovladač k tiskárně :o)
Prosím o doporučení nějaké Linuxové distribuce nebo jiného řešení. Moc díky.
« Poslední změna: 24. 02. 2014, 23:52:43 od Petr Krčmář »

j

Re:volba Linuxové distribuce
« Odpověď #1 kdy: 24. 02. 2014, 18:53:55 »
Tak si tak neco nainstaluj ... na to neni zadna "distribuce". Nejsnaz se k tomu dostanes asi s pomoci gentoo. Kdyz tomu potom znemoznis pristup na sit ... tak to nikdo nepredela.

bagrista

« Odpověď #2 kdy: 24. 02. 2014, 19:05:35 »
já bych použil debian. Je to jednoduché, nic si nemusíš kompilovat.....

Při instalaci si dáš jen holý systém a pak si tam nahodíš co chceš.

to by šlo asi s většinou distribucí.

RFranta

« Odpověď #3 kdy: 24. 02. 2014, 20:29:38 »
Díky za odpovědi, určitě mi pomohou. A jak vytvořit Linuxovou distrubuci (pokud už neexistuje), která by zapnuí ihned otevřela jednu aplikaci a to by bylo vše?

« Odpověď #4 kdy: 24. 02. 2014, 21:11:30 »
nastavit greetera. aby prihlasil automaticky uzivatele XY a mu nastavit aplikaci spustenou po prihlaseni?

kuja

« Odpověď #5 kdy: 24. 02. 2014, 21:12:53 »
A co treba pouzit Docker - www.docker.io ? To je pro tohle idealni. Nastavis si image a pak ho jenom spustis. Je teda potreba mit hostitelskej system, ale ten muze bejt co nejvic orezanej.

RFranta

« Odpověď #6 kdy: 24. 02. 2014, 21:42:12 »
Docker neznám, takže díky za tip. Tady jsem si našel na to téma dokonce českou přednášku, tak shlédnu:
http://blog.prskavec.net/2013/11/docker/

« Odpověď #7 kdy: 24. 02. 2014, 21:48:53 »
bych tam dal uplne obycejny debian pro maximalni kompatibilitu s cimkoliv uzavrenym a pak jen v synapticu vyhazel maximum "dekstop" veci.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

RFranta

« Odpověď #8 kdy: 24. 02. 2014, 22:04:24 »
Procházel jsem na tohle téma hodně anglických fór a skoro všude se shodují na Debianu, takže s ním minimálně zkusím,
teď už jde prostě jen o to, abych se naučil tu Debian distribuci, co nejvíce přizpůsobit, což jsem nikdy nedělal, takže je čas se začít učit :o)

tydlitele

« Odpověď #9 kdy: 24. 02. 2014, 22:07:38 »
Jak jsem psal - začni minimem.

Pak si tam nahoď co chceš - Xka, asi nějaký *box, .....

Fantomas

« Odpověď #10 kdy: 24. 02. 2014, 23:17:51 »
Na minimum je nejlepsi slackware, kam se hrabe debian.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 24. 02. 2014, 23:21:53 »
@RFanta: Hlavne bych na tyhle ucely volil Debian stable. Zadny testing nebo dokonce unstable.

j

« Odpověď #12 kdy: 25. 02. 2014, 09:26:39 »
Procházel jsem na tohle téma hodně anglických fór a skoro všude se shodují na Debianu, takže s ním minimálně zkusím,
teď už jde prostě jen o to, abych se naučil tu Debian distribuci, co nejvíce přizpůsobit, což jsem nikdy nedělal, takže je čas se začít učit :o)

S debianem budes mit ten problem, ze ti tam chte nechte zustane hromada zavislosti, ktery nanic nepotrebujes.

Fantomas

Re:Volba malé linuxové distribuce
« Odpověď #13 kdy: 25. 02. 2014, 10:50:14 »
To j: Kdyz si vypne instalaci recommends balicku, tak to hodne stlaci.

RFranta

Re:Volba malé linuxové distribuce
« Odpověď #14 kdy: 25. 02. 2014, 21:24:52 »
Asi tedy vyzkouším Debian i Slackware. Vím, že existují i nějaké softwary pro vytvoření vlastní distribuce, doporučíte mi nějaký nebo to pro tenhle účel není dobrý nápad? Díky