Zdravíčko,
jedu na Gentoo a asi před týdnem nebo dvěma jsem přecházel na novou verzi lxsession, z verze 0.4.6.1 na 0.4.9.2-r1.
Při aktualizaci mi vyskočil blok lxsession <-> lxsession-edit. Zjistil jsem si, že to je v tý nový verzi už součástí lxsession, takže jsem ten -edit unmergoval a najel na novou lxsession.
Od týhle aktualizace (samozřejmě přiteklo dalších asi 50 balíků, který alespoň zdánlivě s problémem nesouvisí), nemám v LXDE možnost vypnout nebo restartovat PC. Nevadí, vypínám čudlem a ten dál fachá... Ale včera jsem připojil k počítači flashku a pcmanfm mi vyhodil chybu "Not authorized". Tohle pravděpodobně souvisí s nabídkou vypnutí.
Co jsem hledal, je problém v tom, že nemám oprávnění jako uživatel připojovat a odpojovat zařízení. Hrabu se v tom už několik hodin a nemůžu se pohnout.
Koukal jsem už na
Gentoo forum, kde to někdo vyřešil, ale pro mě tohle řešení neplatí. Nicméně tam odkazujou na
skvěle napsanej návod. Podle toho jsem jel, vynechal jsem emerge hal, devicekit a gvfs. První dva nemám možnost emergnout, gvfs nemá být pro funkcionalitu třeba.
Shrnutí: Jádro nastavené dobře, návod jsem projel, kroky udělal. Používám LXDM. Problém je v tom, že v ck-list-sessions je moje session neaktivní, "FALSE".Neřešil jste to někdo?