Prodám notebook HP 5103

radek

Re:Prodám notebook HP 5103
« Odpověď #15 kdy: 25. 02. 2014, 14:02:47 »
Jen ta omezující hranice 2GB Ram ... není to na žádné vyskakování si.

Neměl by byt problém tam použít 4GB RAM modul. Ta základní deska to umožňuje. Ale tuším je tam jeden slot. Jak v mém Philipsu.

který atom N550 schroustne 4GB ram? :)

« Odpověď #16 kdy: 25. 02. 2014, 14:03:32 »
A to ještě musím dodat, že jsem anti-HP člověk ;D Fakt, nesnáším je (kvůli tisárnám, klesající kvalitě, supportu atd.), ale můj kousek je dobrej ........zkraceno........ Koupeno v Gigacomputer, ty to takhle dělají.

No můj první laptop v životě co jsem používal byl HP. Do dnes na něj vzpomínám v dobrém. Skoro nerozbitný kus. A to jsem s ním opravdu jezdil po stavbách.

Rozumím ti. HP v mnohém docela upadlo. Avšak musím uznat, že co se týče tiskáren, tak s nimi jsem neměl nikdy problém, tedy pokud obsluha do toho nedala papír se sponkami = to fakt ty HP blbě rozcházejí.
Zvláště v linuxu, jediný problém oproti Canonům.

Jinak jsem měl nebo dva Acery, další dva Acery mám teď a k tomu Philipse. S těmi baterkami máš pravdu. 2 roky a nic moc. Ale ani ten Philips nevydržel o moc déle. V tomto jsou nejlepší HP a Apple.

Gratuluji novému vlastníkovi toho prcka. A budu se těšit na jeho minirecenzi.

To RHtronix, asi už nemáš typ desky ? Dalo by se to dohledat. Ale mám ten pocit, tedy vycházím z svého Philipsu a asi 30ti Acer/Asus co mi prošly rukami, že ty desky měli maximálku 4GB RAM modul. Ale nechci kecat. Bez S/N nebo typu desky u toho HP je to jen otázka.
Nicméně. I tak by to mělo být rychlé, pokud tam je linux Debian/Ubuntu.
Teď mám 2GB RAM a při otevřených 6ti obrazovkách a nyní asi 20 oken Chrome, Skype, Remmina, a další nesmysly obsazená paměť aktuálně 1,3GB RAM. A swap asi 150MB obsazen. Slušné ne ?

BTW to LV Codet kolikátý je to tvůj laptop ?
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #17 kdy: 25. 02. 2014, 14:11:38 »
který atom N550 schroustne 4GB ram? :)

Beru zpět, a omlouvám se. Fakt to umí jen 2GB RAM modul.

http://h20565.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/kb/docDisplay/?sp4ts.oid=4256301&spf_p.tpst=kbDocDisplay&spf_p.prp_kbDocDisplay=wsrp-navigationalState%3DdocId%253Demr_na-c02483412-3%257CdocLocale%253Dcs_CZ%257CcalledBy%253D&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken

I když nemám jistotu, že to zrovna je ten samý laptop. Protože tam není Atom N550. Ale jinou specifikaci jsem nenašel.

Ale i 2GB RAM je dost. Je to mini.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #18 kdy: 25. 02. 2014, 14:18:11 »
2GB není dost, je to minimální standard. Pravdou je, že na Facebook a podobné aktivity je to dostačující.

Pavouk106

• 2 399
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #19 kdy: 25. 02. 2014, 14:33:11 »
TIGER: I kdy je to dvoujádro, tak je to pořád svym zůsobem vrak, 4GB RAM by bylo víceméně plýtvání :-) Stejně je nejlepší tam hodit nějaký lehký distro, ať to nežere a sviští ;-)

Jinak zcela jistou odpověď vám nedá deska, ale informace o procesoru, protože (doufám, že se nepletu), ten má v sobě řadič a ten bude velikost omezovat. Nebo alespoň počet kanálů - tady by mohly být dva kanály, protože každý jádro umí jeden. Ale kvůli místu bude nejspíš jen jeden.

PetrTv.: Že my jsme si o HP mezi sebou už psali v jinym tématu asi tak před cca půl rokem? :-)

Abys pochopil, že i když jsem anti-HP, tak jim nechci přímo škodit:

Kámoš měl v roce 2005 HP notebook, víceméně nejlacinější řadu, za 15000, asi Semrpon + ATI integrovaná grafika (X300 nebo tak něco). Ten notebook sice nevydržel na abterku dlouho (asi 2 hodiny), ale to v tý době žádnej levnej (vévodilo Centrino od Intelu), ale zpracováním byl vynikající. Kvaitní šasi, profi vzhled (oproti Acerům za 12000, ale i Acerům za 30000). Myslím, že plast byl shora potaženej folií a ta se mu nějak odlepila (dostala se pdo ní bublina, ale folie byla zatažená až "za roh", takže se netřepila), v servisu přímo v Plzni vyřízeno za pár dnů, v záruce. Ten notebook byl skvělej, fakt, předčil v kvalitě zpracování spoustu jiných cenově srovantelných (HW byl ale naprd, topilo to, žralo to, nevydrželo to...)

Proč to píšu? Jednoduchý, před rokem jsem viděl jinej HP notebook...

Byl to nějakej ProBook. Na první pohled vypadal jako kovovej, taky byl. teda jak se to vezme - kovovej byl jen velkej kus víka, ale okraje ne (takže když spadne, plast se stejně rozbije), pak byly kovový místa pod rukama, ale jinak to bylo celý z plastu, celý. Nevím, jak si  takovou fušeřinu můžou účtovat takový prachy... Ten notebook mohl mít dobrej HW, ale šasi bylo typu "levnej Acer", jen obalený "luxusním" kovem (ale na nelogických místech). Teď píšu z DELLu Latitude D520 a vedle mám D610 - to jsou luxusní notebooky (myslím zpracováním, ne vzhledem). Kdyby tu teď stál vedle mě pro-HP fanatik, tak zavřu víko, praštím hho s tím do hlavy, otevřu víko a budu dál psát - tyhle stroje vypadají nerozbitně a jsou kvalitně udělaný (asi taky stály...).

Oproti tomu můj "novej" HP Mini má zpracování hodně dobrý. Takže HP dělá věci prinějmenším podivně.

Ad. tiskárny: HP obyč černá laserovka za 3000 nebo Brother černá laserovka s LAN za 2500? Obe jsou v provozu nějaký ten rok a obě fungujou dobře. HP bych ale z (doufám zcela) logického důvodu znovu nekupoval. Nic proti, jen ta cena a výbava za ty peníze. A asi oba víme, že Brother není jen "další číňan".

Prostě je to tak - můj názor na HP je rozporuplný.

Jestli jsi to Ty z minula - Pracuješ u HP? :-) Lynčovat Tě nebudu, ani DELLem po hlavě mlátit ne, neboj ;-)

RHtronix

« Odpověď #20 kdy: 25. 02. 2014, 14:39:49 »
2GB není dost, je to minimální standard. Pravdou je, že na Facebook a podobné aktivity je to dostačující.

Já jsem Mini používal s externím monitorem jako hlavní počítač... Převážně internet + částečně programování + eagle... Jasně, při složitějších věcech se zadýchá, ale nic co by nešlo přežít :)

LV Codet

« Odpověď #21 kdy: 25. 02. 2014, 14:41:25 »
PetrTv. toto je moj prvy netbook a prva masina na ktoru chcem cisto linux. Porad nieaku dobru lahku distro. Uvazujem Ubuntu.

Mal som 5 ks Hp aktualne ProBook 4740s a u mna spokojnost. Popri tom firmene Dell ATG 610 3 ks to je podla mna maznacik a klasika cez ruky mi presly srandy ako Aces,Asus ale nie dakujem o take veci nemam zaujem :)

RHtronix

« Odpověď #22 kdy: 25. 02. 2014, 14:51:57 »
PetrTv. toto je moj prvy netbook a prva masina na ktoru chcem cisto linux. Porad nieaku dobru lahku distro. Uvazujem Ubuntu.

Mal som 5 ks Hp aktualne ProBook 4740s a u mna spokojnost. Popri tom firmene Dell ATG 610 3 ks to je podla mna maznacik a klasika cez ruky mi presly srandy ako Aces,Asus ale nie dakujem o take veci nemam zaujem :)

Já jsem používal klasický debian 6/7. Ale myslím, že xubuntu, lubuntu se nic nezkazí...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #23 kdy: 25. 02. 2014, 14:54:16 »

Já jsem Mini používal s externím monitorem jako hlavní počítač... Převážně internet + částečně programování + eagle... Jasně, při složitějších věcech se zadýchá, ale nic co by nešlo přežít :)

Také jsem to tak používal, ale Firefox, Thunderbird, Skype, Inkscape a Gimp ... no 2GB byly omezující. Používat se to dalo, ale omezovalo to.

LV Codet

« Odpověď #24 kdy: 25. 02. 2014, 17:34:06 »
Osobne to je skorej na "zabavu" rychlo sa pripojit na server, obcas cosi mrknut na nete nahadzat dotoho hudbu a spratne a rychlo nosit na chlastacky po chatach a tak podobne... na pracu mam noteboom alebo pc

Pavouk106

• 2 399
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #25 kdy: 25. 02. 2014, 17:50:02 »
Osobne to je skorej na "zabavu" rychlo sa pripojit na server, obcas cosi mrknut na nete nahadzat dotoho hudbu a spratne a rychlo nosit na chlastacky po chatach a tak podobne... na pracu mam noteboom alebo pc

Přesně na to tyhle stroje jsou. Vezmeš, hodíš do tašky/batohu, váží to asi kilo, takže to můžeš tahat všude s sebou. Když to moc nepoužíváš, hodíš to na nabíječku jednou za tři dny, obrovská paměť (oproti třeba mobilu), klávesnice... Je to skvělý na nošení a pořád je to klasickej počítač (x86/x86_64), takže klasickej SW (ne ty připitomělý rádoby programy v mobilech a tabletech). Budeš s ním spokojenej ;-)

« Odpověď #26 kdy: 25. 02. 2014, 20:12:29 »
PetrTv.: Že my jsme si o HP mezi sebou už psali v jinym tématu asi tak před cca půl rokem? :-)

Abys pochopil, že i když jsem anti-HP, tak jim nechci přímo škodit:
Je to možné. Já velmi rád diskutuji. Mnoho si při tom mohu dozvědět. Jendak jiné názory na danou problematiku, a taky zkušenosti jiných. Takže ano, je to možné. Doufám, že jsme se "nehádali".

Kámoš měl v roce 2005 HP notebook, ..............zkráceno......... (HW byl ale naprd, topilo to, žralo to, nevydrželo to...)
Tak musím bohužel konstatovat. Že mají velmi špatně udělané chlazení posledních 5-6 let. Hold to nejsou ty staré poctivé HP jako před 12-14 lety.

Bohužel, moje práce je mnohdy odepsat a ukázat zákazníkovi proč mu jeho HP odešlo do křemíkového nebe. Ale na druhou stranu většinou si za to mohou sami. Ono ne nadarmo se říká: "zasviněný HP = cesta pro nový laptop". Každý to hodí na postel, a nedá to po dvou letech vyčistit. A pak je to problém.

Proč to píšu? Jednoduchý, před rokem jsem viděl jinej HP notebook...

Byl to nějakej ProBook. Na první pohled vypadal jako kovovej, ..............zkraceno.......... ale jinak to bylo celý z plastu, celý. Nevím, jak si  takovou fušeřinu můžou účtovat takový prachy... Ten notebook mohl mít dobrej HW, ale šasi bylo typu "levnej Acer", jen obalený "luxusním" kovem (ale na nelogických místech). Teď píšu z DELLu Latitude D520 a vedle mám D610 - to jsou luxusní notebooky (myslím zpracováním, ne vzhledem). Kdyby tu teď stál vedle mě pro-HP fanatik, tak zavřu víko, praštím hho s tím do hlavy, otevřu víko a budu dál psát - tyhle stroje vypadají nerozbitně a jsou kvalitně udělaný (asi taky stály...).
AUU. Ty máš na DELL zbrojní průkaz ?? To je příruční zbraň. Ano máš pravdu. DELL je DELL. Na jeho úroveň se dostává ještě Packard Bell. Jinak je to v podstatě jen dobrý plast.
A na rozdíl od třeba Aceru (i když je nemáš rád) bohužel platí, že za ty samý peníze co by stálo HP můžeš mít o 1/3 výkonnější Acer. A kvalita chlazení je u Aceru o 100% lepší.
Před měsícem jsem dával pryč svůj Acer II. (TM4220) co sem koupil v roce tuším 2001-2002. Jediné co jsem tomu měnil byl HDD (za jiný, ten původní jsem měl jako přenosný) a přidal jsem mu pamět z 512MB na 2GB. Můj Acer I. ještě slouží v Ostravě, je po 5ti pádech a jedné kávě (nefungují dvě klávesy) a ten jsem kupoval v roce 2000.

Teď mám 13" TM4320 a 14,6" Ext 5220 (pro manželku), oba mají DualCore CPU, 2GB RAM, 240/160GB HDD a Ubuntu 12.04 64bit.
Ten menší používám já - má vadnou grafiku, občas se kousne - oba jsou mnoho let běžící.

Oproti tomu můj "novej" HP Mini má zpracování hodně dobrý. Takže HP dělá věci prinějmenším podivně.
No oni ty HP mini snad dělá jiná fabrika. To jsou prostě skvělé kousky.

Ad. tiskárny: HP obyč černá laserovka za 3000 nebo Brother černá laserovka s LAN za 2500? Obe jsou v provozu nějaký ten rok a obě fungujou dobře. HP bych ale z (doufám zcela) logického důvodu znovu nekupoval. Nic proti, jen ta cena a výbava za ty peníze. A asi oba víme, že Brother není jen "další číňan".

Prostě je to tak - můj názor na HP je rozporuplný.
No HP laser za 3000 bych tedy nekoupil ani náhodou. Jediné HP tiskárny co jsem měl byly vždy multifunkce. Držáky, levný toner, hodně tisků. výdrž +-10 let.
Brother v levné řadě je dobrá volba.

Teď ale mojím favoritem je Epson WF-2510 a Xerox Phaser 3117, ta první je za pár šušnů a v barvě. Tu druhou jsem dostal za 50Kč :-) na dotisknutí toneru.... už ho dotiskává 4 rok

Je těžké dnes vybrat tiskárnu. Epsony mají velmi levný tisk, ale tiskárny musí tisknout. Canony, Brothery mají dobrou cenu.
HP zase nemají žádnou obtíž s drivery.

Jestli jsi to Ty z minula - Pracuješ u HP? :-) Lynčovat Tě nebudu, ani DELLem po hlavě mlátit ne, neboj ;-)

Ne proboha, u HP nepracuji. Mám vlastní firmu na záchranu počítačů a dat. Já dostávám do ruky vždy až ty pokažené kusy.
Mnohé mi ale zůstanou, a tak poskládám občas z toho zase funkční PC.

Jediné co jsem ale za poslední 4 roky zjistil, že když chci aby ten starý laptop fungoval dobře, tak pryč s Windows :-)
A pak je jedno jak je to staré. Bude to fungovat a mnohdy rychle.

Ale mazla (8-9 starý je) mám v podpisu. Ten dostal jiný OS (Ubuntu), CPU (více výkonu) 2GB RAM, a poslední dvě investice byly 7,2Ah baterka (6,5h výdrž) a SSHD disk. A opravdu poráží ve stejných programech nové laptopy s W7/8 s i3 CPU. A posledně jsem ho měřil vůči rok starému HP s 4GB RAM i3 a otvírání takové 1MB xls tabulky rozdíl 6 sec, o startu ani nemluvím.

Je to kus od kusu, ale ty mini HP umí, tam se můžou ostatní zahrabat.

« Odpověď #27 kdy: 25. 02. 2014, 20:18:03 »

Pavle, to fakt záleží co na tom děláš. Souhlasím, že s Atomem a Windows Vista/7 by byly 2GB žalostně málo. S WinStarter to ještě ... no .... tak do vlaku jo....
Ale když tam dáš opravdu lehkou distribuci, viděl jsem to svižně běhat i na méně paměti. Dá se to nahonit třeba diskem.
Má tam mít 7200ot/min to by mohlo pomoci. Dobrý swap.
Nebo myslíš že ne ?

Já si fakt po výměně za SSHD nemám na co stěžovat. Ale je fakt, že tam mám k těm 2GB RAM plné DualCore CPU na Philipsovi.

Ten Acer TM4320 ze kterého píšu teď tam jsou sice jen 2GB RAM, ale nezaplní více jak 1,6GB, CPU je sice slabé, ale zase nejede na full výkon. Spíše to vidím zase na problém HDD, je to sice 240 ale 5400ot/min. A stále chrastí.
Asi tam dám taky SSHD

« Odpověď #28 kdy: 25. 02. 2014, 20:23:23 »

Tak mám klienta co má Acer ONE (nebo Asus... teď si to nevybavím), takovou tu malou potvoru a Atomem, starý to je jak metuzalém. Pouze RAM tam šla na 2GB. Jinak původní stav.
A používá to jako hlavní PC v práci s 24" monitorem, ext. klávesnicí a mouse. A WinXP

Ale je fakt, že jeho hlavní náplň jsou emaily, word, excel, internet .... je to obchodník.

Opravdu záleží na co to člověk používá.

Ale v LE vlaku, něco většího jak 12" může být problém s místem, a taky je rozdíl sebou tahat v batohu laptop o váze 1,2kg nebo 2,5-4kg.

Prostě je to malé, cestovní, a tak člověk kompromisy výkonu akceptuje.

« Odpověď #29 kdy: 25. 02. 2014, 20:34:47 »

Tak já sice mám všude plné Ubuntu 12.04 (32/64bit), ale možná bych tam na to HP mini, pokud nechceš investovat no nového HDD, dal spíše  XUbuntu nebo Lubuntu. Něco lehčího. Aby to bylo ještě svižnější.
A nebo rychlejší HDD, třeba 500GB SSHD s 8GB NAND = pak bych si od tebe (je-li v pořádku) ten původní HDD 7200ot/min koupil. Mam SSHD jen jedno, laptopy 3.

Já teda mám vše laděné do OSX theme... můžu aspoň machrovat, že jsem dostal na Philips Freevents X52CZ ...  OSX od Apple :-) aj ty jablka tam jsou. A protože je Philips stříbrný, tak to hned každého netrkne. Každému se, ale líbí něco jiného.

A mě se na linuxu opravdu hodně libí, že si mohu udělat pohledově ten systém JAK chci, a klidně pro každý účet jinak.

Tak nechci se Aceru (Asus zase tak moc nemusím) zastávat. Ale když to vezmu z ceny a možnosti opravy. Tak na jeden neopravitelný Acer připadá tak 10-15 neopravitelných jiných laptopů. U toho Aceru jsou i ceny za opravu velmi přijatelné.

A že by se kazili více než jiné, tak to bych neřekl. Ale taky jsem měl štěstí u svých Acerů na volbu. Většinou to byly ty nejdražší modely. I ty staré Acery co mám doma = byly vyřazeny jako staré = stále fungují dobře. A zajímavě rychle.