PetrTv.: Že my jsme si o HP mezi sebou už psali v jinym tématu asi tak před cca půl rokem? :-)
Abys pochopil, že i když jsem anti-HP, tak jim nechci přímo škodit:
Je to možné. Já velmi rád diskutuji. Mnoho si při tom mohu dozvědět. Jendak jiné názory na danou problematiku, a taky zkušenosti jiných. Takže ano, je to možné. Doufám, že jsme se "nehádali".
Kámoš měl v roce 2005 HP notebook, ..............zkráceno......... (HW byl ale naprd, topilo to, žralo to, nevydrželo to...)
Tak musím bohužel konstatovat. Že mají velmi špatně udělané chlazení posledních 5-6 let. Hold to nejsou ty staré poctivé HP jako před 12-14 lety.
Bohužel, moje práce je mnohdy odepsat a ukázat zákazníkovi proč mu jeho HP odešlo do křemíkového nebe. Ale na druhou stranu většinou si za to mohou sami. Ono ne nadarmo se říká: "zasviněný HP = cesta pro nový laptop". Každý to hodí na postel, a nedá to po dvou letech vyčistit. A pak je to problém.
Proč to píšu? Jednoduchý, před rokem jsem viděl jinej HP notebook...
Byl to nějakej ProBook. Na první pohled vypadal jako kovovej, ..............zkraceno.......... ale jinak to bylo celý z plastu, celý. Nevím, jak si takovou fušeřinu můžou účtovat takový prachy... Ten notebook mohl mít dobrej HW, ale šasi bylo typu "levnej Acer", jen obalený "luxusním" kovem (ale na nelogických místech). Teď píšu z DELLu Latitude D520 a vedle mám D610 - to jsou luxusní notebooky (myslím zpracováním, ne vzhledem). Kdyby tu teď stál vedle mě pro-HP fanatik, tak zavřu víko, praštím hho s tím do hlavy, otevřu víko a budu dál psát - tyhle stroje vypadají nerozbitně a jsou kvalitně udělaný (asi taky stály...).
AUU. Ty máš na DELL zbrojní průkaz ?? To je příruční zbraň. Ano máš pravdu. DELL je DELL. Na jeho úroveň se dostává ještě Packard Bell. Jinak je to v podstatě jen dobrý plast.
A na rozdíl od třeba Aceru (i když je nemáš rád) bohužel platí, že za ty samý peníze co by stálo HP můžeš mít o 1/3 výkonnější Acer. A kvalita chlazení je u Aceru o 100% lepší.
Před měsícem jsem dával pryč svůj Acer II. (TM4220) co sem koupil v roce tuším 2001-2002. Jediné co jsem tomu měnil byl HDD (za jiný, ten původní jsem měl jako přenosný) a přidal jsem mu pamět z 512MB na 2GB. Můj Acer I. ještě slouží v Ostravě, je po 5ti pádech a jedné kávě (nefungují dvě klávesy) a ten jsem kupoval v roce 2000.
Teď mám 13" TM4320 a 14,6" Ext 5220 (pro manželku), oba mají DualCore CPU, 2GB RAM, 240/160GB HDD a Ubuntu 12.04 64bit.
Ten menší používám já - má vadnou grafiku, občas se kousne - oba jsou mnoho let běžící.
Oproti tomu můj "novej" HP Mini má zpracování hodně dobrý. Takže HP dělá věci prinějmenším podivně.
No oni ty HP mini snad dělá jiná fabrika. To jsou prostě skvělé kousky.
Ad. tiskárny: HP obyč černá laserovka za 3000 nebo Brother černá laserovka s LAN za 2500? Obe jsou v provozu nějaký ten rok a obě fungujou dobře. HP bych ale z (doufám zcela) logického důvodu znovu nekupoval. Nic proti, jen ta cena a výbava za ty peníze. A asi oba víme, že Brother není jen "další číňan".
Prostě je to tak - můj názor na HP je rozporuplný.
No HP laser za 3000 bych tedy nekoupil ani náhodou. Jediné HP tiskárny co jsem měl byly vždy multifunkce. Držáky, levný toner, hodně tisků. výdrž +-10 let.
Brother v levné řadě je dobrá volba.
Teď ale mojím favoritem je Epson WF-2510 a Xerox Phaser 3117, ta první je za pár šušnů a v barvě. Tu druhou jsem dostal za 50Kč :-) na dotisknutí toneru.... už ho dotiskává 4 rok
Je těžké dnes vybrat tiskárnu. Epsony mají velmi levný tisk, ale tiskárny musí tisknout. Canony, Brothery mají dobrou cenu.
HP zase nemají žádnou obtíž s drivery.
Jestli jsi to Ty z minula - Pracuješ u HP? :-) Lynčovat Tě nebudu, ani DELLem po hlavě mlátit ne, neboj ;-)
Ne proboha, u HP nepracuji. Mám vlastní firmu na záchranu počítačů a dat. Já dostávám do ruky vždy až ty pokažené kusy.
Mnohé mi ale zůstanou, a tak poskládám občas z toho zase funkční PC.
Jediné co jsem ale za poslední 4 roky zjistil, že když chci aby ten starý laptop fungoval dobře, tak pryč s Windows :-)
A pak je jedno jak je to staré. Bude to fungovat a mnohdy rychle.
Ale mazla (8-9 starý je) mám v podpisu. Ten dostal jiný OS (Ubuntu), CPU (více výkonu) 2GB RAM, a poslední dvě investice byly 7,2Ah baterka (6,5h výdrž) a SSHD disk. A opravdu poráží ve stejných programech nové laptopy s W7/8 s i3 CPU. A posledně jsem ho měřil vůči rok starému HP s 4GB RAM i3 a otvírání takové 1MB xls tabulky rozdíl 6 sec, o startu ani nemluvím.
Je to kus od kusu, ale ty mini HP umí, tam se můžou ostatní zahrabat.