Takové trošku zmatené, ale napíši svůj názor na google a cloudy.
Google mi nevadí, nesdílím o sobě víc, než bych chtěl... a to že ví kolik mi je let, že nejsem žena, mám rád to a onohle z toho co hledám je OK, co mi vadí je přílišná personalizace vyhledávání - pokud hledám nějaký pojem z hlediska oboru třeba IT a následně z hlediska např. ekonomického, trvá mi mnohem déle najít požadované výsledky... A docs, znám jednu firmu a ta v nich má všecko - knihy jízd, výdaje,příjmy ... šílenost a sebevražda!
Vadí mi směr Microsoftu - ukončení téměř všeho co jde on-site - Sharepoint (do pár let) , SBS - vyjmutí Exchange - O365 (nehorázně předražené), samostaný Exchange - drahý, a spousta takovýchto drobností, které vlastně zvyšují náklady, než aby je šetřily... V neposlední řadě Office - předplatné na 3roky a pak si ***** a plať znova, dyď jejich životnost je cca 5let (2007 jsou už na hraně) jen doufám, že tento model nezavedou celoplošně...
Zálohy v Cloud - super off-site řešení, jen né proboha čisté, ale zašifrované na lokálním disku a následně sych do mraků.... a když se to ztratí, no co šifru mám silnou to nikdo nelouskne a mám ještě on-site zálohy...
NESNASIM jakékoliv Cloudy platící se každý měsíc , at jsou to maily, servery atd... Virtualizace serverů super, u pomalých strojů u výkonějších mašin se téměř vždy zaplatí vlastní mašina + admin v období 3-5let životnosti HW
A jak řeklo několik zákazníků - není nad to, abych svoje data mohl vzít a rozmlátit kladivem, zmáčknutí čudlíku mi nedává jistotu....