Doména na domácím serveru

radek

Re:Doména na domácím serveru
« Odpověď #15 kdy: 28. 12. 2013, 16:09:51 »
Kolega mel nasmerovanou domenu, 90% pristupu byli boti a dokazali pekne zatizit jak server, tak i linku. A to tu domenu snad ani nikomu nerikal.

Jenda

« Odpověď #16 kdy: 28. 12. 2013, 21:33:26 »
Kolega mel nasmerovanou domenu, 90% pristupu byli boti a dokazali pekne zatizit jak server, tak i linku. A to tu domenu snad ani nikomu nerikal.
Jo, děje se, robots.txt pomáhá (u webu). Případně přesun sshd na nestandardní port, proti slovníkovým útokům na ssh.

« Odpověď #17 kdy: 28. 12. 2013, 22:45:15 »
Pro PANKapitanRUM.
Na hraní mám momentálně Dell PowerEdge R200 s 1TB SATA HDD. - Hodně laicky nainstalovaný Debian server  a opsaný LAMP.
( Odsud :    http://www.linuxexpres.cz/praxe/sprava-linuxoveho-serveru-instalace-lamp - velmi dobrý seriál. )
Pořád nejsem stavu být večer fyzičce s nezavírajícíma se očima proto abych z někým od vás s firmy vyřešil ten port forwarding. 

Ten  ZOTAC    (   http://www.czc.cz/zotac-zbox-id18-e-cerna/138148/produkt?q-c-0-price=r3200-6000 ) chci spíš kvůli spotřebě. Pokud by mě to časem přešlo, budu s tím prohánět televizi, jednu s prvních LCD ještě bez DVB Tuneru, případně pokud se vzmůžu na novou tak řešit videa z internetu do ní.

Další důvod je, že co chvíli řeším podobný pro většinu národa kraviny. Např. v pondělí začnu řešit výpočetní stroje jedné kolegyně u ní doma. - Obávám se, že bude chtít nějaké super zálohování a koupila si nebo dostala k vánocům nějaký počítač s Woknama 8, přičemž další mašinku předpokládám o dvě tři generace starší. Takže dost možná budu řešit i zálohování původního nastavení a nějakou práci co si nosí domů. Na DVD s CHIPu mám tohle   http://www.chip.cz/trendy/acronis-true-image-home-11/  ,  což je ovšem na W 8 slabý.   A s Clonezillou to neumím.
Teď si tu s příbuzným hrajeme s Arduinem.

Ve firmě samozřejmě dodavatele IT na technologii máme. Jiná věc je Office, smlouvy, účtárna, atd.  +  domény, weby což mám v tuto chvíli z více než poloviny na starosti. Po převodu další domény snad celé. Proto se snažím učit nové věci a není mi moc líto peněz.
Právě co píšete o bezpečnosti. A na tu VPN také dojde. Jenomže třeba na to Supermicro s Atomem nebo Synology asi dříve. Pokud firma poroste tímto tempem.
Některý věci ve firmě neřeším proto, že jsou tam dva lepší z nichž jeden velmi mladý a taky mi nejde běhat s kabelama po baráku.
Navíc šéf má i šikovný dodavatele.

Dnes není problém mít přes router síťový disk kódovaný asymetrickým šifrováním výrobce mám takhle k dispozici 2TB. Vyzkoušeno byt zahrada po Liberci. Ve firmě máme ještě rychlejší připojení, musím to zase někdy zkusit.
Ale to není to kam směřuji. Firma je kompletně pod Wokny, jen nejmladší kolega je taky fanda Linuxu a on i různých CMS.

Navíc zbytek mojí pracovní náplně je takový a okruh potencionálních zaměstnavatelů nebo odběratelů služeb také, že pokud bych přišel o práci bude rozhodující i to, jakou kde mám kapacitu a schopnosti a to jak případně uvnitř nového působiště, tak doma, tak např. v housingu. -  Protože jestli je v mnoha firmách IT popelka na zastaralém HW a leckdy i SW, tam kde se pohybuji já ( nemyslím současnou firmu kde pracuji ) je to často spíše pravidlem.  

Jdu vyzkoušet ten Amazon ......... pokud nezačnu usínat. - Znudilo mě demo forexu od  admiralmarkets.cz

Co se Google týká jsem zvědav jak dlouho mi to ještě nebude vadit. - Google disk použila na chvíli jen strana před volbama.
Do Profica, tedy spíše KapitánuRumovi i všem ostatním díky.

TomasP

« Odpověď #18 kdy: 29. 12. 2013, 00:13:04 »
Tyo, jsem jedinej kdo nepochopil tento post?

TomasP

« Odpověď #19 kdy: 29. 12. 2013, 00:18:01 »
btw: na přesun WIN - zkopíruj si user profil a máš pokoj :)
Zálohování samotného Win
A) použí WIn Utilitu
B) CobianBackup
- udělej hned upgrade na 8.1 nebo jí to bude za chvíli otravovat

« Odpověď #20 kdy: 29. 12. 2013, 10:06:11 »
Omlouvám se TomasP za obšírné a neprofesionální popisy situace.
Za rady díky budou se hodit. Nevím přesně co na mě čeká v pondělí.
Třeba to bude jen nový notebook nebo desktop s tím, že starší PC se nechá na hry pro vnoučata a bude potřeba aby oboje mělo přístup na internet.
Některé představy o zálohování a hlavně praktičnosti jsou jenom v hlavách ženských.