Kde mas endpoint?
Vypadá to na Prahu.
Spíš bych se zeptal (IPv4) ISP, jestli takový limit na jednotlivá spojení (nebo „divné L4 protokoly“) nevynucuje.
Komunikaci s UPC na toto téma bych se raději vyhnul. Navíc jak říkám, nejsem si jist, jestli to je o tunelu. Výpadky pozoruji cca dva týdny a myslel jsem si, že to zlobí Fireforx, než jsem si při posledním všiml, že mi zrovna přestala fungovat i IPv6. Proto jsem se zeptal, jestli tam není nějaký veřejně známý FUP.
Pokud mate pozavavky na prenosovku 250 kbit tak to je v pohode uplne vsechno.
Teď mi ten tunel sice jede trošku pomaleji (cca 20Mbps), ale co jsem to v minulosti zkoušel, tak to jelo skoro vždy 30Mbps, což se v podstatě to, co mi UPC prodává.
6to4 jsem kdysi používal, ale jak jsem vyměnil router, tak se mi tu vyskytly nějaké problémy. Už nevím přesně, co to bylo, ale jelikož tu byl zrovna na návštěvě Péťa Krčmářů, tak mi rozumným argumenty vysvětlil, že to co chci, je spíše něco ve stylu tunelu od HE a pomohl mi s nastavením. Bylo to někdy více než před rokem a od té doby jsem na to nemusel sahat. Tunel je otevřený na routeru s OpenWrt a ve zbytku sítě to už funguje tak nějak samo.
Poslední týden byl naprosto šílený, takže jsem zatím neměl ani čas zjišťovat, jestli při výpadku přestane fungovat IPv6 v celé síti.