Kde hledat zajímavou práci?

Re:Kde hledat zajímavou práci?
« Odpověď #30 kdy: 28. 10. 2017, 20:05:07 »
Pozn. Myslel jsem, ze programatorske schopnosti se ridi Gaussovou krivkou a ne lopata/nelopata

Lopata v tomto kontextu nepěkný výraz pro juniora. Tedy pro člověka, který nemá komplexní zkušenosti, aby posuzovaný případ mohl zhodnotit z odstupu a uvážit ho nejenom z odborného - programátorského hlediska, ale i z hlediska potřeb zaměstnavatele, z hlediska toho, co potřebuje ve své firmě splnit / prezentovat stakeholder u zákazníka atd. atd.

Sebelepší programátor, pokud si tyto schopnosti neosvojí, zůstane dál juniorem = lopatou.

Nemá to nic do činění s příjmem, odborností nebo odvětvím.

lopatí výzkumník

« Odpověď #31 kdy: 29. 10. 2017, 10:16:17 »
Pozn. Myslel jsem, ze programatorske schopnosti se ridi Gaussovou krivkou a ne lopata/nelopata

To asi jo, ale tebe zajímá jen horních deset procent. Vše ostatní jsou jen lopaty. Nemůžeš je naučit programovat, protože na to nemají. Mají rády i hloupé projekty v bankách. Když jim ukážežeš deset let staré portálové řešení a že na něm budou makat, tak budou šťastné a budou se tam těšit. Dnes z lopat žijou hlavně korporáty, které je sice moc neplatí, ale na to, že lopata je k ničemu, tak to docela jde.

A ani nejde o výdělek. V bankách dostanou lopaty klidně 160 na švarc a to není zase tak málo. Pořád jde ale o lopaty, které bys v týmu nechtěl.

Lopatou se rodíš a nemůžeš s tím nic udělat.

Hanz Lopata

« Odpověď #32 kdy: 29. 10. 2017, 11:21:45 »
Hlavně že tu nadáváte na lopaty, ale já klidně ta lopata budu s radostí.

• Německá korporace se sídlem v ČR. Jistota dlouhodobého zaměstnání.
  • Švarcík mi dává kolem 150k měsíčně.
  • Všechno zadání je připravený tak, že nad ničím nemusím přemejšlet. Je to tam bodově rozdělený jak pro opice.
  • Zadání na den splním za 3-4 hodiny a zbytek si dělám, co potřebuju (a dostávám za to zaplaceno).
  • Žádný stresa, naprostá pohoda.
  • Řešení je sice 13 let starý ale mě to nesere. Nemusím se nic učit, je to naprasený a nikdo nic neočekává.

Za ty peníze a pohodu klidně zůstanu lopatou nadosmrti :D Však vy vůbec nevíte. Plácáte tu hovna o lopatách a sami žijete z ruky do huby v těch vašich rádoby cool jobech.

lopatí výzkumník

« Odpověď #33 kdy: 29. 10. 2017, 11:31:12 »
Dík za potvrzení. To není nic proti vám a chápu vás všechny. Prostě vždy existuje jen pár procent vývojářů a zbytek jsou dělníci. Dnes je ale jejich práce obvykle lépe placená. Banka má prachy a nemá funkční systém. Tak najme dělňase a dá jim trochu víc než obvykle, ale zase ne moc. A všichni jsou spokojeni. Klientům se řekne, že to pomalé bankovnictví je normální, dělňasové dřou jak barevní a nakonec vše dobře dopadne.

Takže v pohodě a nic proti tomu.

Jen je podstatné to rozlišení na lopaty a vývojáře. Lopata je v podstatě jen produktem dnešní hloupé doby a s vývojářem moc společného nemá.

Hanz Lopata

« Odpověď #34 kdy: 29. 10. 2017, 11:48:51 »
Jen je podstatné to rozlišení na lopaty a vývojáře. Lopata je v podstatě jen produktem dnešní hloupé doby a s vývojářem moc společného nemá.

Otázka je, kdo jedná racionálně ;)

Taková single lopata s menším bytem si za měsíc lopatění v bance vydělá skoro na rok svých životních nákladů. Myslíš, že si žádný vývojář (ten vážně OPRAVDOVÝ nelopatí vývojář, podle rootovské definice) ještě nikdy neřekl "proč bych se měl snažit, když můžu lopatit v bance za větší peníze, menší nároky a žádnou zodpovědnost?"

Je naprosto racionální volba jít dnes tu lopatu do banky dělat.

jpu

« Odpověď #35 kdy: 29. 10. 2017, 11:57:43 »
Hlavně že tu nadáváte na lopaty, ale já klidně ta lopata budu s radostí.

• Německá korporace se sídlem v ČR. Jistota dlouhodobého zaměstnání.
  • Švarcík mi dává kolem 150k měsíčně.
  • Všechno zadání je připravený tak, že nad ničím nemusím přemejšlet. Je to tam bodově rozdělený jak pro opice.
  • Zadání na den splním za 3-4 hodiny a zbytek si dělám, co potřebuju (a dostávám za to zaplaceno).
  • Žádný stresa, naprostá pohoda.
  • Řešení je sice 13 let starý ale mě to nesere. Nemusím se nic učit, je to naprasený a nikdo nic neočekává.

Za ty peníze a pohodu klidně zůstanu lopatou nadosmrti :D Však vy vůbec nevíte. Plácáte tu hovna o lopatách a sami žijete z ruky do huby v těch vašich rádoby cool jobech.
potom si presna opica a lopata. a 150k mesacne nemas, to vacsinou lopatam nedavaju, jedine ze by tvoj sef bol buzna a pocas tych zvysnych hodin, ktore ti ostanu, si odskocis ku nemu do kancliku ;)
ono prave tie velke prachy dostavaju ludia, ktori nieco vedia a nie taki, kde mu daju zadanie ako pre opice a on len natuka

lopatí výzkumník

« Odpověď #36 kdy: 29. 10. 2017, 12:12:35 »

Otázka je, kdo jedná racionálně ;)

Taková single lopata s menším bytem si za měsíc lopatění v bance vydělá skoro na rok svých životních nákladů. Myslíš, že si žádný vývojář (ten vážně OPRAVDOVÝ nelopatí vývojář, podle rootovské definice) ještě nikdy neřekl "proč bych se měl snažit, když můžu lopatit v bance za větší peníze, menší nároky a žádnou zodpovědnost?"

Je naprosto racionální volba jít dnes tu lopatu do banky dělat.

To tam nepatří. Pokud jsi vývojář, tak nevyvíjíš pro peníze a ani pro úspěch. Prostě vyvíjíš, protože musíš. Je ti jedno, jestli je to placené, ale musí tě to bavit. Takže racionálně nejedná ani jeden, ale vývojáře nikdy nenapadne, že by šel do lehčí práce jen proto, že je lépe placená.

Lopata pravděpodobně nebude single, protože jak je hloupá, tak se nechá ovlivnit zvířaty kolem a spíše bude někoho mít a nebo po něm toužit. Takže single bude pravděpodobně pouze dočasně.

Racionální nevím, ale vývojář to nikdy neudělá. Proto máš v bankách jen lopaty a libovolný vývojář by tam nevydržel. Pravděpodobně pohoří na pohovoru, když uvidí, co za nesmysly řeší. Celkově to pro vývojáře nedává smysl. Lopata si naopak řekne, že to chvíli vydrží a vidí píčoviny, které si za ty peníze nakoupí. Po pár letech je i z lepší lopaty líná troska, která už nic moc nedá a jen si lže.

lopatí výzkumník

« Odpověď #37 kdy: 29. 10. 2017, 12:14:25 »
potom si presna opica a lopata. a 150k mesacne nemas, to vacsinou lopatam nedavaju, jedine ze by tvoj sef bol buzna a pocas tych zvysnych hodin, ktore ti ostanu, si odskocis ku nemu do kancliku ;)
ono prave tie velke prachy dostavaju ludia, ktori nieco vedia a nie taki, kde mu daju zadanie ako pre opice a on len natuka

To se pleteš. Nedávají se peníze za schopnosti, ale za domnělý přínos pro firmu. Pokud je lopata loajální a zná systém, tak dostane i víc. Nikdo nebude řešit, že je hloupá a dělá to stokrát dražší.

Hanz Lopata

« Odpověď #38 kdy: 29. 10. 2017, 12:16:31 »
Já těch 150k na švarcík mám a je mi jedno, jestli mi věříte nebo ne.

Pokud vývojář vyvíjí za míň, protože "musí" (wtf), tak je blázen.

jpu

« Odpověď #39 kdy: 29. 10. 2017, 12:36:13 »
po 10 rokoch mozno firma z Cr odide, alebo skrachuje, alebo ta jednoducho poslu do zadeke a ty budes mat problem sa zamestnat, lebo si celych 10 rokov ako opicka nerobil nic ine, len to, co ti povedali a robil si so starou technologiou, s ktorou sa nikde neuzivis, nakolko v nej nebudes ani expert a ine technologie nebudes ani ovladat ;). Potom pojdes mozno robit lopatu za 40 000kc.

lopatí výzkumník

« Odpověď #40 kdy: 29. 10. 2017, 12:38:36 »
Já těch 150k na švarcík mám a je mi jedno, jestli mi věříte nebo ne.

Pokud vývojář vyvíjí za míň, protože "musí" (wtf), tak je blázen.

Já ti věřim, protože znám plno lopat, které to tak mají. I mi říkají, že za pár let začnou vyvíjet, ale zatím šetří a sbírají praxi. Tak určitě, no...

Není blázen, je to vývojář. Právě proto strčí do kapsy libovolnou lopatu.

lopatí výzkumník

« Odpověď #41 kdy: 29. 10. 2017, 12:40:00 »
po 10 rokoch mozno firma z Cr odide, alebo skrachuje, alebo ta jednoducho poslu do zadeke a ty budes mat problem sa zamestnat, lebo si celych 10 rokov ako opicka nerobil nic ine, len to, co ti povedali a robil si so starou technologiou, s ktorou sa nikde neuzivis, nakolko v nej nebudes ani expert a ine technologie nebudes ani ovladat ;). Potom pojdes mozno robit lopatu za 40 000kc.

Sni dál. Je to asi jako mít v CV banku. Prakticky jsi lopata, ale všude tě pak vemou. A nabídky na starý SW jasně převažují. Všude chtějí staré sračky, takže mu i za 10 let ty lopatí ruce utrhají.

Hanz Lopata

« Odpověď #42 kdy: 29. 10. 2017, 13:16:50 »
Ale já neříkám, že je moje práce náročná a že se předřu. Právě naopak :D
Někdy se jedou přesčasy, ale jen výjimečně a s bonusem 1.5 k MD rate a je to přímo ve smlouvě.

Že něco možná zkrachuje, mě nezajímá. Zkrachovat může cokoli nebo Trump shodí atomovku nebo k nám přilezou ručníkáři. Takhle se nedá uvažovat.

Si vemte, kolik těch starých systémů, co potřebují udržovat a dál rozvíjet, je. Ta práce nikdy nedojde  ;D

Vůbec mě nezajímá, že neumím poslední framework, kterej bude stejně za rok zas zastaralej. Netrápí mě, že neumím algoritmy, protože už jsou stejně všechny naprogramovaný a já si je akorát zavolám z knihovny.

Váš problém je, že nechcete přijmout realitu. Možná se vám nelibí, ale nic s ní nemůžete dělat. Asi jako když se die hard fans relačních databází pravidelně nasírají, že je vytlačuje nosql.

lopatí výzkumník

« Odpověď #43 kdy: 29. 10. 2017, 13:42:48 »
Realitu :D Realita je, že v korporacích jsou lopaty. Ale máš plno nových firem, které potřebují něco funkčního. Existuje hromada nových firem, kde jsou také lopaty, ale tam nepůjdeš, že jo. Takže pokud chceš dělat něco na úrovni, dá se to i dnes. Rozhodně to nebude korporace. Pokud někdo vydržel v korporaci přes dva roky, je to jako by měl na čele nápsáno lopata.

Hanz Lopata

« Odpověď #44 kdy: 29. 10. 2017, 14:31:43 »
Realitu :D Realita je, že v korporacích jsou lopaty. Ale máš plno nových firem, které potřebují něco funkčního. Existuje hromada nových firem, kde jsou také lopaty, ale tam nepůjdeš, že jo. Takže pokud chceš dělat něco na úrovni, dá se to i dnes. Rozhodně to nebude korporace. Pokud někdo vydržel v korporaci přes dva roky, je to jako by měl na čele nápsáno lopata.

Jo a lopata v tom korporátu velmi často dostane víc než ten váš opravdový vývojář. Za menší úsilí, znalosti a zodpovědnost.

Proč bych dělat náročnější práci za míň peněz, když můžu zůstat v korporátu, který mě doživotně zabezpečí. Možná pro to malé procento workoholických magorů, co sedí 24/7 před monitorem, to není. Ale těch je málo a nikoho nezajímají. Většinou to jsou podivínský asociálové.