Co byste chtěli k Vánocům vy?

aaa

Re:Co byste chtěli k Vánocům vy?
« Odpověď #60 kdy: 22. 07. 2016, 13:25:53 »
Jakej problém? Normální volání funkce přes ukazatel. pokud nepočítám deklaraci a implementaci funkce, je to jeden parametr u volající funkce navíc. Nebo to můžu udělat pomocí enumu a tabulky, ale tam přibude tabulka ukazatelů a výčet, ale to není nic, co by se nedalo jednoduše zvládnout...
Pod sebamodifikujucim kodom si urcite nepredstavim volanie cez pointer (1), umelu inteligenciu (2) alebo dependency injection (3).

V (1) sa za normalnych okolnosti nic nemodifikuje, je tym aj obycajne volanie virtualnej metody.
U (2) sa modifikuju data a nie kod. Podla tych dat potom algoritmus dava vysledky, ale to je normalne.
A posledne (3) tiez za normalnych okolnosti kod nemodifikuje. Akurat niekomu poviem "sprav mi tuto triedu" a on mi do zavislosti (a ich zavislosti atd) predpripravi hodnoty, ktore najde. Na to nie je treba nic zlozite, iba trochu reflection.

Ked sa niekde v Jave pouziva samomodifikujuci kod, tak to moze byt v bindingu formularov podla Java EE (tusim JSR227), kde sa na gettery a settery objektu priviazu listenery.
Alebo potom JIT, ale obidve spominane sa daju vnimat ako inkrementalna generacia noveho programu, ktory potom pobezi.

S tym pravym sa dalo stretnut v starych programoch, ktore prepisovali svoj spustitelny kod, aby usetrili par bajtov kodu a vyhodnocovanie skokov. Alebo vo virusoch, ktore chceli zakamuflovat, co robia, tak xorovali instrukcie pri kazdom cykle atd.

« Odpověď #61 kdy: 22. 07. 2016, 14:14:15 »
Kit: Diky, zajimave. Ja zase uvazuji o moznosti nechat si napsat PIM na miru, bohuzel zatim nevidim zadnou prijatelnou HW platformu a OS.

Kit

« Odpověď #62 kdy: 22. 07. 2016, 14:37:27 »
Kit: Diky, zajimave. Ja zase uvazuji o moznosti nechat si napsat PIM na miru, bohuzel zatim nevidim zadnou prijatelnou HW platformu a OS.

Mám tady jedno lepší Arduino s dotykovým displejem. To by na něco takového stačit mohlo, jenže praktické to není. Přece jen to má ze všech možných pohledů horší parametry než ten Palm.

Na Palmu běhá i Linux. Nevýhodou však je, že zabírá dost RAM. Palm OS je praktičtější, protože sídlí v ROM.

Kit

« Odpověď #63 kdy: 22. 07. 2016, 14:50:00 »
Jakej problém? Normální volání funkce přes ukazatel. pokud nepočítám deklaraci a implementaci funkce, je to jeden parametr u volající funkce navíc. Nebo to můžu udělat pomocí enumu a tabulky, ale tam přibude tabulka ukazatelů a výčet, ale to není nic, co by se nedalo jednoduše zvládnout...
Pod sebamodifikujucim kodom si urcite nepredstavim volanie cez pointer (1), umelu inteligenciu (2) alebo dependency injection (3).

V (1) sa za normalnych okolnosti nic nemodifikuje, je tym aj obycajne volanie virtualnej metody.
U (2) sa modifikuju data a nie kod. Podla tych dat potom algoritmus dava vysledky, ale to je normalne.
A posledne (3) tiez za normalnych okolnosti kod nemodifikuje. Akurat niekomu poviem "sprav mi tuto triedu" a on mi do zavislosti (a ich zavislosti atd) predpripravi hodnoty, ktore najde. Na to nie je treba nic zlozite, iba trochu reflection.

(1) Výměna callbacku za běhu není modifikací aplikace?
(2) Umělá inteligence v Lispu se dělá právě modifikací kódu pomocí maker. Makra v Lispu jsou něco zcela odlišného od maker v C-like jazycích.
(3) Dependency Injection sice přímo nemodifikuje kód, ale vyměňuje blok kódu za chodu aplikace za jiný blok, který dokonce i v Javě může být mezitím zkompilován a zaveden. V řeči assembleru je to jen změna nepřímého skoku do podprogramu. Co s tím má společného reflexe?

Root.cz

« Odpověď #64 kdy: 23. 07. 2016, 06:59:19 »
Konec světa.

« Odpověď #65 kdy: 23. 07. 2016, 10:09:28 »
Kit: Na Ardurino nemam znalosti a schopnosti, jak HW tak SW. Me proste vyhovovalo mit v kapse prakticky diar a pouzivat ho. A nejsem si jist, zda by z toho mohl jediny clovek v rozumnem case splacat neco, co bylo velikostne do kapsy jako palm a melo to prislusny software. Byt mam nekde sepsany teoreticky koncept, co bych si od SW predstavoval.

Kit

« Odpověď #66 kdy: 23. 07. 2016, 10:16:55 »
NoxNox: Však jsem psal, že Arduino má pro tyto účely samé nevýhody: Rozměry, hmotnost, spotřeba, baterka, vývoj HW i SW. Palm je možné nahradit zase jen Palmem.

« Odpověď #67 kdy: 23. 07. 2016, 10:43:14 »
Kit: Jj, bohuzel Palm to dopracoval kam to dopracoval, takze krome bazarovych kousku neni co koupit. Bych potreboval neco lehce vylepseneho, aby to melo klasicke USB, vetsi kapacitu SD karet, atd. Zatim jsem u Blackberry, ale to je prakticky to same, jen o nekolik let drive.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 23. 07. 2016, 11:14:19 »
Me proste vyhovovalo mit v kapse prakticky diar a pouzivat ho.

Osobne povazuji za dost prakticky filofax. A ta vydrz na baterky je naprosto bezkonkurencni.

Kit

« Odpověď #69 kdy: 23. 07. 2016, 11:30:30 »
Me proste vyhovovalo mit v kapse prakticky diar a pouzivat ho.

Osobne povazuji za dost prakticky filofax. A ta vydrz na baterky je naprosto bezkonkurencni.

Kdysi jsem něco takového měl, ale chyběl mi tam akustický upomínač a diktafon. Také ty rozměry jsou o dost větší, než jsou rozměry Palmu. Do lesa bych si to asi nebral, ale Palm si do lesa beru zcela běžně.

« Odpověď #70 kdy: 23. 07. 2016, 12:20:57 »
JardaP: Na tom asi zkoncim, kdyz uz nic pouzitelneho nepujde koupit. Jenze k tomu budu jeste potrebovat scaner na zalohovani a tiskarnu na kopirovani veci z PC.

Kit

« Odpověď #71 kdy: 23. 07. 2016, 14:16:10 »
NoxNox: Mám ještě jednu hračku, která by se k tomuto účelu dala využít: Čtečku elektronických knih s dotykovým displejem. I ta výdrž na baterky je docela slušná.

« Odpověď #72 kdy: 23. 07. 2016, 15:27:47 »
Akorat se nevejde do kapsy, vetsinou jsou to 6".

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 23. 07. 2016, 15:32:48 »

Rekl bych, ze nedostatek vhodneho SW je vetsi problem. BTW, existuji i ctecky mensi, snad by se do velikosti toho Palmu vesly.

Kit

« Odpověď #74 kdy: 23. 07. 2016, 15:42:31 »

Rekl bych, ze nedostatek vhodneho SW je vetsi problem. BTW, existuji i ctecky mensi, snad by se do velikosti toho Palmu vesly.

Běžně ji nosím v kapse, ale moc pohodlné to není. To spíš ten SW, je to fakt bída. Naštěstí je v tom browser s Javascriptem, takže se dá udělat webová appka, která se už dá normálně používat.