Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů

Re:Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů
« Odpověď #465 kdy: 07. 12. 2013, 15:34:43 »
je to ten, který měl dokonce na rootu rozhovor. Rozhodně si nepřipadám mladý a nezkušený.
Za hru všechna čest, ale nějak nevidím, jak ze schopnosti napsat hru v C pro DOS pramení schopnost napsat webovou burzovní aplikaci v PHP. A už vůbec nevím, jak to souvisí s tím, že neumíš komunikovat a zjevně ani řídit takhle citlivý projekt.

Jimm

« Odpověď #466 kdy: 07. 12. 2013, 15:44:41 »
Najednou není založení firmy ze dne na den? Nebylo zde zmiňováno, že již máte za sebou několik úspěšných projektů?

3. Chcete pusobit seriozne a prodat reseni? Nepoustejte ke slovu cloveka jako je Ondrasek Novaku.

FYI - vzhledem k tomu, že celý projekt jel až do dema podle mých not tak se rozhodně nepovažuju za podřadného programátora... ale skoro by se dalo říct, že jsem to sem postun z pozice vedoucího.

A v tom je právě důvod mého odchodu a ukončení spolupráce, prostě ostatní členové začali mít pocit, že jejich názor je taky důležitý. To jistě ano, ale beze mě  :P

Pokud ještě někoho zajímá, kdo je to ten mladý nezkušený pan Ondřej Novák, tak jo... je to ten, který měl dokonce na rootu rozhovor. Rozhodně si nepřipadám mladý a nezkušený. Ano uznávám svou chybu, nedefinoval jsem rozsah penetračních testů, předpokládal jsem zejména test vlastní aplikace, protože mě nenapadlo, že někdo bude zkoumat vlastní server, který já považuju za bezpředmětný, pokud jde o demo. Původně jsem dokonce chtěl demo rozběhnout na nějakém web hostingu, kde by se případný útočník dozvěděl, že na serveru je dokonce spuštěné FTPčko :) Nakonec se tam našel někdo s aktivním účtem u virtualmasteru.

Jinak FYI : Aby si člověk mohl rozběhnout zabezpečenou farmu, tak to musí něčím zaplatit. Aby to měl správně účetně, musí nejprve vzniknout firma. Na založení firmy je potřeba mít finance. A finance nerostou jen tak na stromě. A i když peníze jsou, není to operace, která se dá zařídit ze dne na den. Rozběhnout demo bylo víceméně rychlejší.

Myslel jsem si, že čtenáři rootu jsou tak inteligentní, že jim tyhle věci dojdou. Nedošli, trochu jsem to přecenil. Omlouvám se, příště budu chytřejší. Nicméně opakuju ještě jednou. Jsem momentálně out z toho byznysu, nelituju toho, právě pracuju na nečem úplně jiným, třeba si to zase někdy nechám odtestovat na rootu  :D

Mějte se, trollům zdar.  ;)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #467 kdy: 07. 12. 2013, 16:18:02 »
Hmm, tak panáček měl rozhovor na rootu, já byl zase v televizi a ne jednou, to však vůbec nic nevypovídá o nějakých schopnostech jedince. Zeman také dává rozhovory, je v televizi ( častěji, než já :D ) a dokonce píše i knihy. Jestli hulíš, tak to omez, jinak dopadneš jako Jiří X Doležal. Jestli nehulíš, tak začni, protože jedině hulení může omluvit tvé chování. Už i děcka na pískovišti se umějí chovat lépe. Tenhle projekt si prostě od začátku do konce nezvládl, což je prostě fakt, který nezměníš. No a největším trollem vlákna jsi byl ty sám, protože za celou dobu jsi vůbec nic nenapsal k věci, jen si všechno hloupě okecával a vymlouval se. Nic víc. Všichni to tu až na tebe víme. Mne je naprosto jasné, že ty si to nepřipustíš, a vidíš se jako vítěz a my jsme ti poražení. Holt si prostě nepřekonatelná jednička.

« Odpověď #468 kdy: 07. 12. 2013, 16:24:08 »
Najednou není založení firmy ze dne na den? Nebylo zde zmiňováno, že již máte za sebou několik úspěšných projektů?
Opakuju, obracíš se na špatného člověka. Já ty texty nepsal, ani neschvaloval. Třeba časem pochopíš důvod ukončení spolupráce. Jako že nebyl jediný který jsem napsal.

největším trollem vlákna jsi byl ty sám, protože za celou dobu jsi vůbec nic nenapsal k věci, jen si všechno hloupě okecával a

To záleží, jak kdo pochopil téma. Třeba nějaký anonym co si říká Tygr ho nejspíš nepochopil.

« Odpověď #469 kdy: 07. 12. 2013, 16:34:22 »
Za hru všechna čest, ale nějak nevidím, jak ze schopnosti napsat hru v C pro DOS pramení schopnost napsat webovou burzovní aplikaci v PHP. A už vůbec nevím, jak to souvisí s tím, že neumíš komunikovat a zjevně ani řídit takhle citlivý projekt.

Ale houby, jaký citlivý projekt. To je jako naprogramovat aukro. Se podívejte na bitcash, kde je ten citlivý projekt napsaný v PHPBB a kde si lidi vyměnují bitcoiny tak, že si napíšou do internetového fóra. Citlivý projekt z toho dělají lidi, kteří tomu moc nerozumí. Já bych si dokázal celý projekt představit jako plně otevřený systém s možností stáhnout si zdrojáky jako open-source. Protože já v zásadě programuju jen open-source, pokud nejsem vázán jinou smlouvou (což je zpravidla smlouva pracovní). Nejsem příznivcem získávání si důvěry lhaním = marketing. Spíš otevřeným přístupem a to mělo být otevřený. Každý uživatel měl možnost vidět všechny transakce, prodeje, nákupy, kolik máji lidi peněz na virtuálních účtech, tak aby byla dána jistota, že ten systém funguje tak jak má (třeba to, že ty peníze na virtuálních účtech jsou vidět nutí lidi je tam nenechávat, nechtěl jsem z toho dělat banku!) Jediný, co mělo být skryté byly osobní údaje.

Stejně jako bitcoinová síť celá je založená na otevřenosti, všichni mají k dispozici zdrojáky a přesto nikdo ani trochu nepochybuje, že v tom je nějaký technický podvod a nikdo na základě zdrojáků doposud nebyl schopen ten systém hacknout. A pokud někdo věří otevřené technologii bitcoinů, ten by neměl mít problém věřit otevřené technologii burzy. A pokud nevěří bitcoinům, pro toho ta aplikace bohužel nebyla určena.

FYI - dávno neprogramuju pod DOSem  :D

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #470 kdy: 07. 12. 2013, 16:47:35 »
největším trollem vlákna jsi byl ty sám, protože za celou dobu jsi vůbec nic nenapsal k věci, jen si všechno hloupě okecával a

To záleží, jak kdo pochopil téma. Třeba nějaký anonym co si říká Tygr ho nejspíš nepochopil.

Jo, takže my jsme vlastně nepochopili téma ... i kdyby tomu tak bylo, tak to svědčí jen o tom, že neumíš ani pořádně a jasně zadat úkol, když ho tolik lidí nepochopí ... tak kde bude asi chyba?  ;D

A pokud tím anonymem myslíš mne, co více bys chtěl, než jméno a příjmení? Zjisti si, co je anonym a neplácej tu blbosti!

Jakub Galgonek

« Odpověď #471 kdy: 07. 12. 2013, 17:06:02 »
celý projekt jel až do dema podle mých not

skoro by se dalo říct, že jsem to sem postun z pozice vedoucího.

Vedoucí, který nemůže ovlivnit ani placeholder, je fakt smutná pozice.

PANKapitanRUM

« Odpověď #472 kdy: 07. 12. 2013, 17:36:21 »
Ty vole a nenechaj mojí rakev zavřenou a nenechaj! ::)

Jestli je Ondra Novák stejná osoba, která napsala BS http://www.root.cz/clanky/rozhovor-s-ondrejem-novakem-vyvojarem-hry-brany-skeldalu/ kdy se bavíme o roce ~98, pak je to teda docela smutná story! Z programátora špičkové hry se stát patlalem bitcoinového bazaru. To by mu teď muselo být ~33 ::) Ale ty reakce tomu rozhodně neodpovídají, kua, kdyby to byl SYN Ondřeje Nováka, tak bych to chápal, ale TEN Ondřej Novák? No ty voe, co se ještě stane? Carmack půjde dělat hajzlbábu a Bernstein vyvážet žumpy? Ne snad, že by vyvážení žump nebo obsluha záchodů nebyla potřebná práce, ale ti lidé by mohli lidstvu přinést víc.

WTF !?!?!?!!!!

2 Ondřej Novák
Doporučuji strčit hlavu do záchodu, spláchnout, nechat špatné uplavat pryč a začít se věnovat práci, ve který jsi dobrej!
Ó jak hluboko jsi klesl..... ::)

PANKapitanRUM

« Odpověď #473 kdy: 07. 12. 2013, 17:39:18 »
2 Ondřej Novák

Parádní čtverečkový dungeon by na konzolích mohl udělat díru do světa!
Vydělal bys víc, než na shitcoinech >:(
CO TO BLBNEŠ?

...jen jestli to není shoda jmen, těch Nováků je...

« Odpověď #474 kdy: 07. 12. 2013, 17:41:39 »
To je jako naprogramovat aukro. Se podívejte na bitcash, kde je ten citlivý projekt napsaný v PHPBB a kde si lidi vyměnují bitcoiny tak, že si napíšou do internetového fóra. Citlivý projekt z toho dělají lidi, kteří tomu moc nerozumí.
Ne. Citlivý projekt jste z toho udělali vy, právě proto (!!!) že jste to neudělali jako jednoduchý meeting point, kde si lidi můžou vyměnit kontakty a poté poslat peníze a btc. Ani jste to neudělali jako jednoduchou escrow službu. Ani jako aukci. Udělali jste to jako burzu. Proč jsem se asi tak ptal na ty stoplossy? No právě proto, abych zjistil, jak moc jste se zbláznili - jak moc vám zlatá horečka zatemnila zrak...

FYI - dávno neprogramuju pod DOSem  :D
No ale svoji ne-nezkušenost (čili zkušenost?) jsi neilustroval rozhovorem na rootu o tom, jak jsi v PHPku napsal elektronické bankovnictví. Ilustroval jsi ji hrou pro DOS.

« Odpověď #475 kdy: 07. 12. 2013, 18:50:09 »
Ne. Citlivý projekt jste z toho udělali vy, právě proto (!!!) že jste to neudělali jako jednoduchý meeting point, kde si lidi můžou vyměnit kontakty a poté poslat peníze a btc. Ani jste to neudělali jako jednoduchou escrow službu. Ani jako aukci. Udělali jste to jako burzu. Proč jsem se asi tak ptal na ty stoplossy? No právě proto, abych zjistil, jak moc jste se zbláznili - jak moc vám zlatá horečka zatemnila zrak...

Vy? Klidně mi tykej. Ten systém jsem vymyslel já. Tedy vymyslel jsem to, že to bude jako na burze. Jsem drobný akcionář, obchoduju na burze a systém obchodování na burze mi přijde naprosto perfektní. Je anonymní, nemusím nikam jezdit a důvěru za obchod zaštiťuje provozovatel, který zajistí, že obě strany dostanou svých závazků a případně že nedostanou, dojde k nějakému odškodnění. Všechny tyhle mechanismy tam měly být. Tady je vidět, jaký máš mezery v pochopení burzy. Vidíš jen spekulace, máš o tom informace maximálně tak z Blesku.  Primární smysl burzy je, že jedna strana chce prodat a druhá nakoupit a je jí jedno, kdo je protistrana...

K čemu escrow? Aby se to dalo dobře vyloupit? To je mnohem nebezpečnější, než mít reálné peníze v bance. Když vydám příkaz k výplatě, budu pod ním podepsaný, banka ho přijme jen od autorizované osoby. Ta osoba za to ručí. Pokud jde o právnickou osobu, tak by to měl být vždy jednatel. A jak je to u escrow? Ty klíče nezabezpečíš. A když tam bude hodně peněz, vyplatí se k tomu počítači přijet fyzicky a pokud se ti podaří ti je ukrást, nikdo opakuju nikdo nemá šanci ti to dokázat ... a nejen to... je docela problém domáhat se náhrady škod u věci, která u nás nemá právní zakotvení.

Takže escrow ne, ale k tomu ani není potřeba. Vždyť bitcoiny jsou postavené na transparentnosti transakcí. Každý si může ověřit, že nějaká transakce proběhla. Banka vám neřekne, že franta zaplatil karlovi peníze, takže ten zase musí poslat bitcoiny. Nicméně bitcoinová síť vám tohle řekne, takže vy můžete výzvat frantu, aby zaplatil karlovi. A co když se vám na to ten franta vykvajzne a zmizí i s bitcoinama? Tudy cesta opravdu nevede. Jediná cesta je sběrný účet a ověřování transakcí. Franta zaplatí předem, pak se převedou bitcoiny a pak se vyplatí Karel. Tečka. Jako když prodáváte barák. Co je na tom nejasného?

Stoploss je normální příkaz. Tak jako na burze se všechno řeší příkazem. Burze se nakáže, burza udělá. Běžný příkaz nakup nebo prodej za určitou cenu, o tom snad není třeba diskutovat. Co máš proti příkazům pro geeky? Někdo chce nakoupit, když nastane nějaká situace... Proč by tam takový příkaz neměl být?

Já mám totiž obavu, že opravdu nevíš o co jde. Nevíš k čemu se ty příkazy používají. Jen si někde něco slyšel a teď to opakuješ jako mantru. Já jsem například prodal akcie ČEZu na stoploss. Díky tomu jsem udělal během pěti dnů asi 15% (bez páky prosím). Následující dva dny cena akcií klesla pod mou nákupní cenu. Stoploss mi pomohl předejít ztrátě, tedy přesně to, k čemu se používá. Takže fakt netuším, proč by ti to mělo vadit.

Ano, někdo chce nakoupit a prodat, protože to potřebuje. Někdo jiný chce jen spekulovat. Nevidím důvod, proč bránit jedné nebo druhé skupině dělat to co chce. Burza potřebuje spekulanty, aby byla likvidita. Nicméně burza jen se spekulanty fungovat nemůže. Navíc každý obchod i spekulanta znamená zisk pro burzu.

« Odpověď #476 kdy: 07. 12. 2013, 19:10:15 »
Parádní čtverečkový dungeon by na konzolích mohl udělat díru do světa!
No já si to tedy nemyslím :)  Nicméně Napoleon (Jindřich Rohlík) se už pustil do předělání Bran Skeldalu na IPhone. Vybral na tom na startovači 180tisic.

Je to fajn jako přivýdělek. Ale strašně málo na HPP. A ty problémy s stím spojené.... Nevím... Já jsem se zařekl vyvíjet cokoliv na koncová zařízení. Když vidím kolegy v práci, jak se trápí s Androidem a vedle toho kámoše, jak se trápi s Applem (nehledě na to, že se čehokoliv od Apple štítím), a když vidím, do jakých sr... míří platforma Windows,  tak jsem radši zakotvil u serverů.  Pokud ti teď na Android přišla notifikace o tom, že na svém Seznam e-mailu máš nové zprávy (zkrs aplikaci Seznam.cz), tak i to je má práce (ten server co to zajišťuje)

« Odpověď #477 kdy: 07. 12. 2013, 19:15:09 »
skoro by se dalo říct, že jsem to sem postun z pozice vedoucího.
Vedoucí, který nemůže ovlivnit ani placeholder, je fakt smutná pozice.
Taktak, nemám rád smutné pozice.

« Odpověď #478 kdy: 07. 12. 2013, 19:19:12 »

Vy? Klidně mi tykej.
Tykal. "udělali"

Tady je vidět, jaký máš mezery v pochopení burzy. Vidíš jen spekulace, máš o tom informace maximálně tak z Blesku.  Primární smysl burzy je, že jedna strana chce prodat a druhá nakoupit a je jí jedno, kdo je protistrana...
:) Měl jsem cukání dát ti sem graf vývoje portfolia, ale prdím na to. Zas by to někdo chápal jako že si tady honím triko. Řekněme teda, že jsem taky už nějakou dobu drobný investor.

Tak mi prosím vysvětli, jak jsi přišel na to, že vidím jenom spekulace. Naopak si zakládám na tom, že jsem hodně konzervativní dlouhodobý investor, který se rozhoduje zásadně podle fundamentu. Jednou jsem to neudělal a škaredě se spálil.

K čemu escrow? Aby se to dalo dobře vyloupit? To je mnohem nebezpečnější, než mít reálné peníze v bance. Když vydám příkaz k výplatě, budu pod ním podepsaný, banka ho přijme jen od autorizované osoby. Ta osoba za to ručí.
A ten váš princip, že uvolníte peníze až tehdy, když bude transakce zapsaná v blockchainu, ten se od principu escrow liší jak?

Co máš proti příkazům pro geeky? Někdo chce nakoupit, když nastane nějaká situace... Proč by tam takový příkaz neměl být?
:) :)

No já nevím, asi to znám jenom z Blesku, ale podle mě na malém trhu, se kterým si kdokoli s jenom trochu větší částkou peněz může manipulovat jak se mu zlíbí, je stoploss extrémně nebezpečný. Ale asi se mýlím, ty to neznáš z Blesku, tak máš asi pravdu :))

Stoploss mi pomohl předejít ztrátě, tedy přesně to, k čemu se používá.
Ano. Přesně tak se používá a přesně tak na VELKÝCH trzích, se kterými nikdo není schopen manipulovat, funguje.

Takže fakt netuším, proč by ti to mělo vadit.
Tak si přečti tuhle diskusi pár stránek zpátky, tam jsem se ti to snažil vysvětlit.

« Odpověď #479 kdy: 07. 12. 2013, 19:30:59 »
A ten váš princip, že uvolníte peníze až tehdy, když bude transakce zapsaná v blockchainu, ten se od principu escrow liší jak?

Cože? Escrow je úschovna. Blockchain je jen záznam transakce. Jak to spolu souvisí? Pokud sleduju blockchain, nemusím mít escrow, což mi mnohem zjednodušuje práci. Prodávající také převádí bitcoiny přímo kupujícímu aniž by se obával, že mu do toho prostředník nějak zasáhne. Blockchain se nedá vykrást ani ošulit. Navíc jsou tam nějaká pravidla, třeba že transakce je platná, až když je dost hluboko v blockchainu, takže nehrozí, že by jí některý z minerů zamítnul. Ono defacto, v okamžiku, kdy transakci zařadí některý miner do svého bloku tak by se dalo říct, že je potvrzená a všechny strany ji respektují. Ale radši se tam ještě čeká několik bloků, kdyby někdo třeba ... já nevím ... odmítl celý blok. Ale čím je to hloubš, tím se to dělá hůře. Co je důležité, že miner, který transakci zahrnul do bloku, nemá a nemůže mít žádnou spojitost ani s prodávajícím, ani s kupujícím, ani s provozovatelem burzy. To by musela být obrovská náhoda, ta pravděpodobnost je nepředstavitelně malá, že je snad větší šance, že při čtení tohoto příspěvku dostaneš infarkt.

Co máš proti příkazům pro geeky? Někdo chce nakoupit, když nastane nějaká situace... Proč by tam takový příkaz neměl být?
:) :)

No já nevím, asi to znám jenom z Blesku, ale podle mě na malém trhu, se kterým si kdokoli s jenom trochu větší částkou peněz může manipulovat jak se mu zlíbí, je stoploss extrémně nebezpečný. Ale asi se mýlím, ty to neznáš z Blesku, tak máš asi pravdu :))
Dobře, ale kdo tě nutí to používat?