Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů

Juro

Re:Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů
« Odpověď #300 kdy: 30. 11. 2013, 11:45:57 »
Skusim len narychlo, sorry za formatovanie:
> Pavel Tiger Rucizka: Nevidím vůbec nic špatného na tom, když se celý problém vzal koplexně
Ja ano. Pretoze ludia, ktori sa chcu konstruktivne zapojit, najdu 20 stran off topic textu.

> Mirek Prymek: Těžko říct, proti čemu tím protestuješ, nezaznamenal jsem, že by tady někdo psal něco jiného.
Ja tada ano. Diskusia je plna odporucani bez nadvaznosti na biznis ciel s tym, ze "takto sa to robi", "takto to ma byt", niektore z nich kanon na vrabce.

> Inkvizitor: nechat programátora, aby prezentoval komerční produkt byla dost zásadní chyba
Samozrejme, ze bola. Tak sa v tom nerypte a pozrite sa na to ako na cisto technicku zalezitost. Poslite zranitelnost, nastroj a postup ako ste ju nasli a mozne dosledky (technicke).

« Odpověď #301 kdy: 30. 11. 2013, 11:51:51 »
Diskusia je plna odporucani bez nadvaznosti na biznis ciel s tym, ze "takto sa to robi", "takto to ma byt", niektore z nich kanon na vrabce.
Pokud se jedná o věci typu SQL injection, vykecání struktury databáze apod., tak si neumím představit scénář, ve kterém by byznys pořadavky tohle technické řešení neimplikovaly.

Jinak jsem si fakt nevšiml, že by někdo říkal, že musí mít třeba to HSM. Jenom zazněl příklad pro srovnání, jaké zabezpečení má karetní operátor, což je principielně podobný business.

Samozrejme, ze bola. Tak sa v tom nerypte a pozrite sa na to ako na cisto technicku zalezitost. Poslite zranitelnost, nastroj a postup ako ste ju nasli a mozne dosledky (technicke).
Moc nechápu, jak můžeš na jedná straně zdůrazňovat, že technické řešení musí vycházet z analýzy rizik, potažmo businessu a na druhé straně chtít, abysme posílali tipy na izolované technické problémy.

Hans

« Odpověď #302 kdy: 30. 11. 2013, 11:54:08 »
Ondřeji Nováku, jeden kardinální dotaz, kolik ti je vlastně let?

Kapr

« Odpověď #303 kdy: 30. 11. 2013, 12:01:46 »
Vypadá to velmi zajímavě, dost vám fandím. Kritika si zde je, ovšem já patřím k těm, kteří chtějí obchodovat s bitcoiny a ne se jenom přetahovat kdo toho ví více o IT.

Až se vám to vše podaří zprovoznit, tak se mnou počítejte jako s prvním zákazníkem (teda pokud do té doby nebude jiná česká burza).

Hodně lidí co tady píšou, s bitcoiny ani neobchoduje. Ale za lidi kteří s BTC obchodují můžu říct držíme vám pálce, jen tak dál, hlavně ať to funguje správně.

Juro

« Odpověď #304 kdy: 30. 11. 2013, 12:04:03 »
Moc nechápu, jak můžeš na jedná straně zdůrazňovat, že technické řešení musí vycházet z analýzy rizik, potažmo businessu a na druhé straně chtít, abysme posílali tipy na izolované technické problémy.
Vysvetlenie je jednoduche. On vas neziadal o technicke riesenie, ani o komplexnu analyzu rizik, ani o nic podobne. Chcel vediet zranitelnosti konkretnej stranky. Odpovedou je jednoduchy, prehladny vypis zranitelnosti. Ostatne je nad ramec. (Dalej sa nevyjadrujem).

Jakub Galgonek

« Odpověď #305 kdy: 30. 11. 2013, 12:08:26 »
On vas neziadal o technicke riesenie, ani o komplexnu analyzu rizik, ani o nic podobne. Chcel vediet zranitelnosti konkretnej stranky.

Jaká je tedy tvá odpověď na jeho dotaz?

« Odpověď #306 kdy: 30. 11. 2013, 12:10:15 »
Odpovedou je jednoduchy, prehladny vypis zranitelnosti.
Plus pár tisíc na účet.

Když po někom chci něco zadarmo, nemůžu se divit, že dostanu něco jinýho než jsem si představoval. Že dostanu pár dobře míněných rad a pár lidí se mi vysměje, to je imho ještě hodně dobrá varianta.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #307 kdy: 30. 11. 2013, 12:18:20 »
Juro, ať se snažím, jak se snažím, prostě nemáš pravdu. Víc to komentovat nebudu.

Juro

« Odpověď #308 kdy: 30. 11. 2013, 12:32:45 »
On vas neziadal o technicke riesenie, ani o komplexnu analyzu rizik, ani o nic podobne. Chcel vediet zranitelnosti konkretnej stranky.

Jaká je tedy tvá odpověď na jeho dotaz?
Mojou odpovedou bol vypis z programu na testovanie zranitelnosti, ktory sa da dalej preverit a neskor odporucanie na konretnu firmu, ktora mu spravi za prijatelne peniaze profesionalny penetracny test.

Odpovedou je jednoduchy, prehladny vypis zranitelnosti.
Plus pár tisíc na účet.

Když po někom chci něco zadarmo, nemůžu se divit, že dostanu něco jinýho než jsem si představoval. Že dostanu pár dobře míněných rad a pár lidí se mi vysměje, to je imho ještě hodně dobrá varianta.
Ked ta niekto poprosi o pomoc zadarmo, bud mu ju das alebo nie. Moznost 3 je nezmysel. Potom sa na to radsej vykasli.

« Odpověď #309 kdy: 30. 11. 2013, 12:38:18 »
Ked ta niekto poprosi o pomoc zadarmo, bud mu ju das alebo nie. Moznost 3 je nezmysel. Potom sa na to radsej vykasli.
Lidi občas dělají nesmyslné věci. A baví je to.

Lol Phirae

« Odpověď #310 kdy: 30. 11. 2013, 12:38:47 »
Jediná smysluplná rada v tomhle případě "Proboha, vyserte se na to, dokud je čas." Řešit detaily nemá smysl.

Kapr

« Odpověď #311 kdy: 30. 11. 2013, 12:42:55 »
Jediná smysluplná rada v tomhle případě "Proboha, vyserte se na to, dokud je čas." Řešit detaily nemá smysl.

A kde se budou obchodovat v česku bitcoiny? Co kdyby místo těch chytrých rad by jsi začal makat na nové burze, ať to je kde nakupovat.

bitstock má mouchy, jenže zatím tady není nikdo lepší a jak to vypadá ani dlouho nebude. Jenom doufám že ostrý provoz bude dříve než bude cena BTC přes 2000 dolarů

« Odpověď #312 kdy: 30. 11. 2013, 13:01:01 »
A kde se budou obchodovat v česku bitcoiny?
Jak "v česku"? Jestli myslíš plnotučnou českou burzu, tak ta prostě nikdy dobře fungovat nemůže, protože jsme příliš malý trh. Pořádně nefunguje ani PX a to je opravdu hodně jiná liga než BTC. A BTC má mělký trh i na těch pár celosvětových burzách, takže fakt není o co stát.

Na to, abys mohl nakupovat BTC za koruny na českém účtě, nepotřebuješ českou burzu. Stačí ti český broker. A zavedení brokeři do toho z pochopitelných důvodů nejdou. Tvoje modrý oči na tom asi nic nezmění :) Jinak na běžný jednorázový převody by bohatě stačil modul do Aukra s jenom trošku jiným způsobem fungování než normální aukce. Ale Aukro do toho taky nejde. Volové! :)

A pokud ti jde o spekulace, co Plus500?

Kapr

« Odpověď #314 kdy: 30. 11. 2013, 13:13:49 »
Jak "v česku"? Jestli myslíš plnotučnou českou burzu, tak ta prostě nikdy dobře fungovat nemůže, protože jsme příliš malý trh. Pořádně nefunguje ani PX a to je opravdu hodně jiná liga než BTC. A BTC má mělký trh i na těch pár celosvětových burzách, takže fakt není o co stát.

Na to, abys mohl nakupovat BTC za koruny na českém účtě, nepotřebuješ českou burzu. Stačí ti český broker. A zavedení brokeři do toho z pochopitelných důvodů nejdou. Tvoje modrý oči na tom asi nic nezmění :) Jinak na běžný jednorázový převody by bohatě stačil modul do Aukra s jenom trošku jiným způsobem fungování než normální aukce. Ale Aukro do toho taky nejde. Volové! :)

A pokud ti jde o spekulace, co Plus500?
[/quote]

Plus500? Lol... Tak prvně říkáš že PX pořádně nefunguje (netuším kde jsi toto zjistil) a potom doporučuješ obchodovat přes CFD brokera? Opravdu?? Víš co to vůbec CFD je?

Potom ty řeči jak česká bitcoinová burza nemůže fungova atd... Bitcash fungovat do jisté doby dobře, sám jsem tam obchodoval... bitstock by mohl taky (pokud jsem to správně pochopil tak se tam neposílají bitcoiny ale koruny).

To že píšeš že to není možné neznamená, že se to těm lidem nemůže podařit... Nebo ty máš nějakou BTC burzu že víš jak to všechno chodí?

Je mi jedno jestli to bude bitstock nebo jiná burza, já chci někde obchodovat (přes český účet).