Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů

Juro

Re:Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů
« Odpověď #150 kdy: 28. 11. 2013, 21:08:30 »
Nechce sa mi to citat cele, ale par odporucani ak este nezazneli:
  • Zaplate si profesionalny penetracny test. Otestuju vam to kvalitnejsie a diskretnejsie.
  • Naklady na to berte ako vstupny naklad na rozbehnutie projektu.
  • Ak rozbiehate projekt a nieco davate na verejne forum, je to komunikacia s verejnostou. Nemoze to robit programator, ktory to pripadne nezvladne a cely projekt moze ohrozit skor nez zacne.
  • Vzdy jasne definujte, co je predmetom testovania. Jednoznacne popiste, co je v rozsahu, co je nad ramec a ake su zname chyby a obmedzenia. Vyhnete sa komunikacii v style "to vieme, to je tak len v deme, v produkcii to bude inak"

hugeg

« Odpověď #152 kdy: 28. 11. 2013, 21:27:58 »
No každopádně to vypadá na lepší projekt než Bitcash  :o :D
Design bych zatím vůbec neřešil, spíš zlepšete tu komunikaci, nechte si poradit a nepodcenujte bezpečnost!:)
Ta myšlenka burzy ja ale jinak opravdu zajímavá.

Scmuz

« Odpověď #153 kdy: 28. 11. 2013, 21:46:21 »
ja neviem ... podla mna boli diskutujuci zbytocne utocny a neprijemny. jedna vec je poradit, druha je urazit ... nemal som z toho moc dobry pocit az na vynimky, vacsina tu len bicovala niekoho kto chcel pomoct .... skoda

« Odpověď #154 kdy: 28. 11. 2013, 21:59:18 »
niekoho kto chcel pomoct .... skoda
O pomoc se žádá takhle?

"umíme to lépe zabezpečit" [...] Pokud nám někdo chce ukázat, "že to fakt neumíme zabezpečit", tak ať to zkusí prolomit.

Scmuz

« Odpověď #155 kdy: 28. 11. 2013, 22:10:00 »
Miro ale ja ho trochu chapem ... Akoze keby sem prisiel a napisal sem oficialnu prosbu na penetration testing tak ho bud odignorujete alebo ho poslete dozadeke s tym ze zadarmo ink nemaka ... ovicidne je viac menej amater .. a ocividne napriek tomu ze ma maly rozpocet chce narabat s hodnotnym tovarom .... tak chcel "otestovat" bezpecnost ... no a kedze chce testovat a usetrit - funguje stare skolske : "stavim sa ze nedokazes" .... ja penetration tester nie som ... a aj keby som bol tak ho bud odignorujem alebo mu pomozem .... zoberiem si pol hodinu, poskusam co povazujem za uplny zaklad a dam mu report ..

namiesto ignoracie, ktora by mu bola mozno milsia, a nejakej dobrej rady alebo tak -> bol skor demotivovany pokracovat v com zacal, ale on sem preto predsa neprisiel chapes.... ludia mu tu zacali davat o zakonoch a zodpovednosti - ale to on nechcel? asi si to cele premyslel (nehovorim ze dobre) ale to neni to co hladal na roote :)

gg

« Odpověď #156 kdy: 28. 11. 2013, 22:17:44 »
Mě se taky zdá, že to zdejší diskutéři vzali těžce z ostra. Řekl bych tak nějak opět typické čecháčkovství a nepřejícnost.. Kurňa takový malý národ a tolik nevraživosti mezi sebou. Fakt smutné :( Měli bychom se IMHO více navzájem podporovat a mít se rádi.

Jinak koncept tohoto projektu se mi líbí, držím palce!

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #157 kdy: 28. 11. 2013, 22:45:51 »
Mě se taky zdá, že to zdejší diskutéři vzali těžce z ostra. Řekl bych tak nějak opět typické čecháčkovství a nepřejícnost.. Kurňa takový malý národ a tolik nevraživosti mezi sebou. Fakt smutné :( Měli bychom se IMHO více navzájem podporovat a mít se rádi.

Ale ona realita je ostrá. Tak přece někomu nebudu mazat med kolem huby, když to tak necítím. Nicméně poznatky většiny byly k věci, projekt není jen o tom, jestli je možné ho prostřelit, či nikoliv. A nač zkoušet demo, když plná aplikace projde většíma změnama. To na co byli upozorněni, tak o tom bylo sděleno, že nakonec to bude jinak, takže by to fakt byla jen ztráta času, nic víc.

« Odpověď #158 kdy: 28. 11. 2013, 22:58:13 »
Řekl bych tak nějak opět typické čecháčkovství a nepřejícnost..
Nevím, co bych klukům měl nepřát. Jediný, co jim nepřeju, je, aby šli ve stopách směnárny, která byla kompromitována a je na ni podaný trestní oznámení za škodu v řádu pokud se nepletu několika milionů Kč. Kluci to sice "umí zabezpečit líp", ale mě to nějak moc nepřesvědčilo...

Kurňa takový malý národ a tolik nevraživosti mezi sebou. Fakt smutné :( Měli bychom se IMHO více navzájem podporovat a mít se rádi.
Jestli bysme se měli něco naučit, tak nekoukat furt kde sehnat miliony bez práce a normálně slušně poctivě makat, pracovat na sobě, inovovat, ale neplíst z hovna bič. Vždycky mě bavily ty projekty ve Dni D, to byly věci... Oproti nim to maj kluci promyšlený solidně, to zas jo :)

Projekt je naopak imho celkem pomýlenej, protože stejnýho efektu by imho mohl dosáhnout daleko snáz a jistěji. Měl jsem napsanej odstavec, proč si to myslím, ale smazal jsem ho, ať vám teda nekazím tu sluníčkovou atmosféru ve které se máme všichni rádi :) Nechme se překvapit, třeba su škarohlíd :)

Scmuz

« Odpověď #159 kdy: 28. 11. 2013, 23:02:12 »
Miro ked uz ide o teba tak tak dlho ako som na roote proti tovjim komentom nic nemam, vzdy je to prinos do diskusie a aj ty neboli vobec zle.. Takze ked som hovoril o agresivite a urazani diskuterov, teba som nemyslel ... Kazdopadne sem ten napad kludne posli, mne osobne je ten projekt fuk, ale ak mas zlepsanie z nich sa naucim nieco aj ja :)

PANKapitanRUM

« Odpověď #160 kdy: 28. 11. 2013, 23:05:28 »
typické čecháčkovství

Přijde buran na úřad a řve: "Dejte mi dávky, dejte mi dávky, nepracuju, ale dejte mi dávky!"
Existují dva druhy lidí - lidé, jako já, kteří řeknou, nemakal jsi, chlastáš, házíš to do automatů, kradeš, tak si chcípni, když přijdeš slušně a poprosíš, dostaneš koště, zameteš ulici, za práci peníze a za ně si nakup jídlo.
Druhý typ lidí, třeba jako vy dva, řeknou, je to chudák, vždyť má hlad, no, on se zlepší, je jedno že znásilňuje, je jedno, že přepadá lidi s nožem, no, mějme se všichni rádi, peace!

Těžko říct, který typ lidí je lepší, nicméně já tím druhým typem lidí hodně opovrhuji.

Když sem někdo přijde, řekne něco ve smyslu: HELE, TAKHLE TO BUDE, ZA PÁR DNÍ TO POUŠTÍME A JE TO FAKT ÚBER BEZPEČNÝ a kdo nás chce přesvědčit o opaku, ať se ukáže, tak je to jen varianta na toho burana, co chce prachy bez práce.
Kdyby tam měli třeba menší chybku, tak řeknu "Chtělo by to ještě to a to..", ale když tam mají nejméně čtyři džuzny jako krávu, o bezpečnosti toho vědí asi tolik, kolik já vím o namlouvacích rituálech Sviňuch, nemám důvod brát jakýkoliv ohled.

Podle mého názoru to chtěli normálně spustit a až po tom, co se do toho lidi opřeli, operativně řekli, že to je jen demo.
To si myslím a nikdo mi to nevyvrátí.

A apriori tvrdit, že když sem přijde slušně a slušně o něco požádá, že je odmítnut, tak na tom je kapku něco fašistického, myslím, že jste fašisti, protože právě fašisti řekli "No, když to zkusíme slušně, tak to nepůjde.", tyhle teorie masovejch vrahů, kdy se všichni domnívali, že přijít slušně je chyba a raději to řešili vražděním, jsou myslím hodně špatné!

« Odpověď #161 kdy: 28. 11. 2013, 23:23:04 »
Takze ked som hovoril o agresivite a urazani diskuterov, teba som nemyslel ...
Tak to se mi ulevilo :) Každopádně já se stavím i za Kapitána a spíš mám pocit, jestli nejsu zbytečně vyměklej ;)

« Odpověď #162 kdy: 28. 11. 2013, 23:35:43 »
Podle mého názoru to chtěli normálně spustit a až po tom, co se do toho lidi opřeli, operativně řekli, že to je jen demo.
To si myslím a nikdo mi to nevyvrátí.
To ni nikdo vyvracet nemůže, když si to na ten web sami napsali, jak psal Kuba :)

Vůbec je to zajímavá čeládka tydlencti bitcoinisti. Jsa schvácen virózou (tou normální, ne-prezidentskou) jsem si dneska pro pobavení procházel https://plus.google.com/communities/101830162176122913201 a občas jsou to dobrý pecky.
- hackli nám pool a ukradli 250LTC.
- to bude Windowsem
- to chce pořádný firewall
- ted na tom pracujeme. Bude https

Úplnej Facebook tyjo, akorát místo šatečků a duckfaců grafárny :)

PANKapitanRUM

« Odpověď #163 kdy: 28. 11. 2013, 23:38:12 »
MUAHAHAHA!! Vezměme šavle, nabijme děla a pojďme vít taranem ten koráb na obzoru! Je plnej zbabělejch měkejšů a rozmazlenejch paniček!

Sten

« Odpověď #164 kdy: 28. 11. 2013, 23:42:06 »
Kromě toho, že dokumentace by potřebovala přeformátovat a vůbec hodně vylepšit a ovládání je šílené (proč sakra ve výpisu příkazů nejde zadat nový?), tak pokud kupuji za částku, na kterou nemám, příkaz se stejně zadá a navíc ani nezablokuje žádné peníze