Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů

Re:Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů
« Odpověď #90 kdy: 28. 11. 2013, 12:42:50 »
Stoploss na naší burze s menší likviditou musí samozřejmě brát uživatelé s rezervou a budou na to upozorněni. Je to spíše taková featura navíc, ale rozhodně by to nemělo být bráno jako primární opatření. Souhlasím, že oproti stoplossu na volatilních trzích je to nesrovnatelné.
To není featura navíc, to je jako zaškrtnout volbu "ok, chci, aby mě kdokoli mohl zruinovat kdykoli si zamane".

To teda nevím, jak tohle pánové z ČNB zkousnou...

No nic, tak dem na oběd ne? ;)

« Odpověď #91 kdy: 28. 11. 2013, 12:44:24 »

Hergot, jak si jako jinak než výzvu k hacknutí mám jinak vyložit následující?!?

Pokud nám někdo chce ukázat, "že to fakt neumíme zabezpečit", tak ať to zkusí prolomit. Nejlepšího hackera naší demo aplikace odměníme.

No já jsem ochotný opravdového hackera odměnit nějakou finanční částkou, jen teď nemohu slíbit kolik, ale když už jsem to řekl, tak ano, myslel jsem si, že pokud to někdo vezme vážně a najde nějaký způsob, jak se tam dostat a třeba získát přístup nad databázi, nebo donutit aplikaci, aby udělala něco nestandardního, co by mohlo ohrozit ostatní uživatele, nebo získat virtuální peníze navíc, ... a důležité, podá o tom podrobnou zprávu (třeba do PM), tak se s ním zkontaktuju a třeba se dohodneme na nějaké spolupráci za úplatu, nevím, záleží na povaze toho, co se objeví.

Ale očekával jsem seriozní diskuzi, ne vykřiky typu "vám bych nesvěřil ani žumpu". To se omlouvám, ale měl jsem vyšší mínění o diskutujících na rootu.

To není featura navíc, to je jako zaškrtnout volbu "ok, chci, aby mě kdokoli mohl zruinovat kdykoli si zamane".

To teda nevím, jak tohle pánové z ČNB zkousnou...

A opět se omlouvám za otázku ale musím se zeptat, zda víte, jak funguje stoploss, protože to rozhodně není příkaz "ok, chci, aby mě kdokoli mohl zruinovat kdykoli si zamane"

F.Pavlis

« Odpověď #92 kdy: 28. 11. 2013, 12:44:49 »
A ještě na závěr, pak už to fakt balím.

Krucinál... Když sháním instalatéra nebo malíře, kterej práci nezkurví tak, abych neměl vytopenou půlku bytu nebo abych si to po něm nemusel vymalovat znova, tak abych vobvolal 10 známejch a pak měsíc čekal. Ale burziánů s bitcoinama a dalších agentů s teplou vodou tady máme tři zadele.

>:( >:( >:(
Chápu, že máte obrovský odpor k bitoinu s tím asi nic nenadělám :) Místních "burziánu" by jste si mohl aspoň trochu vážit, protože aspoň část kapitálu neodchází do ciziny. A burz tu moc není, spíše zprostředkovatelů burz zahraničních. Každopádně já si raději maluji sám  ;)

belzebub

« Odpověď #93 kdy: 28. 11. 2013, 12:47:31 »
Ještě k tomu ssh a otevřenému serveru. Server jsme konfigurovali narychlo, abychom měli hotové demo a konfigurace nebyla prací pana Nováka. K výpisu sql chyb, to byla opět věc na kterou se prostě zapomnělo. Vidím, že za rychlé nasazení dema jsme draze zaplatili v očích odborníku, což mě mrzí. Pan Novák přemrštěle sebevědomí není, naopak neustále se snaží iterativně zlepšovat bezpečnost. Bohužel se zde nechal trochu vyprovokovat a jeho chování bylo spíše inverzní k jeho opravdovému přístupu k projektu.

Za chybu se omlouvám, ale už jsem to odklepl a nešlo to změnit.  ;)
Neomlovejte se zde za chyby, ktere jste udelali. Jediny komu tim (zatim) skodite, je Vase firma. Jedina omluva, ktera byla na miste, byla omluva se za reakce pana Novaka.
Duvody, kvuli kterym k chybe doslo jsou interni zalezitosti Vasi firmy, muzete se z nich poucit, ale - prestoze to zni osklive - nikoho jineho nezajimaji.
Proto nema zadny vyznam se nam zde omlouvat za chyby ve Vasem systemu. Nam jste temi chybami nijak neublizili, proto se nemusite omlouvat.
A prave proto pak Vase "omluva" zni pouze jako vymluva, kde na jedne strane priznavate, ze jste neco udelali spatne, a na druhe se snazite ostatni presvedcit, ze za to vlastne nemuzete. Coz zni velmi neprofesionalne.

Z meho pohledu by jedina spravna reakce po cca 10. prispevku mela byt:

"Dekuji za postrehy, zda se, ze jsme bezpecnost velmi podcenili, je videt ze pred sebou mame jeste dlouhou cestu, zapracujeme na tom a za mesic se znova ozvu"

« Odpověď #94 kdy: 28. 11. 2013, 12:55:12 »
A opět se omlouvám za otázku ale musím se zeptat, zda víte, jak funguje stoploss, protože to rozhodně není příkaz "ok, chci, aby mě kdokoli mohl zruinovat kdykoli si zamane"
Možná že se mýlím, to je pravda. Ale přijde mi, že na mělkém trhu mi stačí prodávat tak dlouho, dokud se nevypráská dostatečné množství stoplossů, které následně vykoupím (za uměle sníženou cenu). Podmínkou výdělku je, aby mě ten počáteční prodej nestál víc než kolik vydělám na nákupu vypráskaných stoplossů. Což na mělkém trhu může být málo, zvlášť pokud mám možnost sledovat paralelně i větší trh, který ceny udává a na tom mém malém trhu není nikdo, kdo by mi ty vypráskané stoplossy vykoupil. S chutí si vyčkám na nejbližší větší pokles na velkém trhu.

Tak to nejde? Proč? Možná se mýlím, tyhle technické věci mě nikdy moc nezajímaly.

« Odpověď #95 kdy: 28. 11. 2013, 13:02:52 »
Mimochodem, ještě zajímavější je, že vy ty stoplossy vidíte, takže si můžete v libovolným okamžiku snadno spočítat, jestli se vám taková manipulace vyplatí nebo ne. To je taky dost pikantní vlastnost :)

« Odpověď #96 kdy: 28. 11. 2013, 13:04:12 »
Tak to nejde? Proč? Možná se mýlím, tyhle technické věci mě nikdy moc nezajímaly.

Není to tak jednoduchý, jednak musíte vědět, že tam jsou stoplossy. Svým prodejem spustíte něčí stoploss tak, že prodáte aktivum někomu třetímu, který čekal v hloubce na úrovni stejné nebo nižší, než je ten stoploss. Co se stane? No ten stoploss požere ty nabídky, co jsou pod ní. Může samozřejmě spustit další stoploss, atd. Nakonec se může stát, že to opravdu propadne hluboko...

Ale znamená to, že cena spadla? Ne proboha! Abyste své prodané ceniny nakoupil zpět, musíte nyní čekat, až se na opačné straně hloubky trhu objeví nabídky na prodej za cenu nižší, než jste prodával vy. A to není tak jednoduchý, protože záleží na názoru těch prodávajících, od kterých chcete nakoupit. Pokud bude bitcoin 20kKč a vy někomu sežerete stoplossy až k 15kKč, tak to neznamená, že následně seženete nabídku k prodeji někde v prostoru mezi 15kKč až 20kKč. To by tam někdo musel nějaký příkaz umístit, pokud by byl přesvědčen, že jeho bitcoin takovou cenu nemá. A co hůře, může se stát, že ihned po tom vašem útoku někdo realizuje nákup na market (nebo za vyšší limit) a tím se last cena vrátí k těm 20kKč. V tu chvíli nikdo nebude ochoten umísťovat nabídky k prodeji pod last cenu a nabídky k nákupu se brzy opět naplní pod last cenou z davu.

Takže spekulace na stoplossy jsou v teoretické rovině možné a dokonce na velice likvidní burze, nebo spíše na burze, kde obchoduje hodně lidí, protože tam ta reakce trhu může být víc davová. Ale nejsou zaručeným receptem na zbohatnutí.

Mimochodem, ještě zajímavější je, že vy ty stoplossy vidíte, takže si můžete v libovolným okamžiku snadno spočítat, jestli se vám taková manipulace vyplatí nebo ne. To je taky dost pikantní vlastnost :)

Stoplossy nevidíte

Mirage

« Odpověď #97 kdy: 28. 11. 2013, 13:09:43 »
Ale očekával jsem seriozní diskuzi, ne vykřiky typu "vám bych nesvěřil ani žumpu". To se omlouvám, ale měl jsem vyšší mínění o diskutujících na rootu.

První post zní opravdu hóóóódně arogantně, je napsaný přesně ve stylu "MY JSME KINGOVÉ".
Rumovi se asi zdá, že tak velký kingové nejste, tak vám to dal pěkně sežrat :-D a popravdě, je to prča  ;D
Mimo to, do žumpy může někdo spadnout a utopit se, ošklivá smrt, hlídání otevřené žumpy tak může být velmi odpovědná práce, kterou by Vám Rum evidentně nesvěřil a raději by jí hlídal sám, co je tedy na hlídání žumpy potupného?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #98 kdy: 28. 11. 2013, 13:10:18 »
Omlouvám se, ale chtěl bych upozornit, že takhle burza nefunguje
Jak burza nefunguje? Když budete realizovat transakce podle dat s půlhodinovým spožděním, tak můžu data sledovat jinde a případné nevýhodné transakce včas zrušit. Při velké volatilitě, malé hloubce trhu s BTC a malým množstvím subjektů provádějících arbitráž mezi trhy to je prima džob.

No ty kjááávo. To je mazec!!!

Závěrem, neb hlavu už mám skoro vykroucenou a asi si proto z téhle debaty radši rychle odeberu na oběd: Potenciálním investorům bych doporučil, aby uvažovanou investici (v pořadí dle vlastního uvážení) raději:
- dali na charitu
- vsadili ve Sportce
- vsadili na červenou v ruletě
- investovali do rumu

... a ten rum potom charitativně poslali Kapitánovi.  ;D

tom222

« Odpověď #99 kdy: 28. 11. 2013, 13:14:55 »
Virtuální měnu devizový zákon ani jiný zákon v České republice neupravuje. Virtuální měny nejsou oficiálními měnami, makroekonomicky jde o marginální jev. Z hlediska měnové politiky virtuální měny vývoj v České republice nijak neovlivňují, a proto Česká národní banka jejich vývoj nekomentuje, uvedla ve stručnosti na dotaz týkající se Bitcoin mluvčí České národní banky Petra Hájková.

Zdroj:
http://www.podnikatel.cz/clanky/virtualni-mena-bitcoin-vstupuje-do-eshopu-uchyti-se-take-u-nas/

« Odpověď #100 kdy: 28. 11. 2013, 13:17:10 »
Nakonec se může stát, že to opravdu propadne hluboko...
No a o to jde, že.

Stoplossy nevidíte
Já ne, ale vy jo. Takže když je na MtGox kurz 1000 a mně se u vás spustí stoploss na 800, aniž by se na MtGox cena hnula pod 1000, řeknete mi jenom "no jo, na MtGox se to nehlo, ale u nás jo, jsme holt mělčí trh".

...a proto každý, kdo chce provozovat burzu, je pod přísným dohledem ČNB, protože tady nejde o gumový medvídky, ale o peníze.

« Odpověď #101 kdy: 28. 11. 2013, 13:22:03 »
Virtuální měnu devizový zákon ani jiný zákon v České republice neupravuje.
I kdyby to nebyla měnová burza, je tenhle projekt něco jiného: komoditní burza, sázková hra, ... cokoli.

Jestliže nevíme, jak by český soud BTC pojmul, těžko můžeme říct, že to něco "neupravuje žádný zákon".

« Odpověď #102 kdy: 28. 11. 2013, 13:24:16 »
Já ne, ale vy jo. Takže když je na MtGox kurz 1000 a mně se u vás spustí stoploss na 800, aniž by se na MtGox cena hnula pod 1000, řeknete mi jenom "no jo, na MtGox se to nehlo, ale u nás jo, jsme holt mělčí trh".

...a proto každý, kdo chce provozovat burzu, je pod přísným dohledem ČNB, protože tady nejde o gumový medvídky, ale o peníze.

Tak samozřejmě, ale to už není otázka z tématu burz, ale z tématu důvěry. Věřte mi nebo ne, mám sen provozovat službu, ne krást lidem peníze a podvádět na nich. Pro mě je mnohem jistější vydělávat na poplatcích, než na burzovních spekulacích. A myslím si, že takhle to cítí ostatní společníci. Ale k tomu, aby bylo možné vydělávat na poplatcích spíš potřebujeme, aby tomu lidi věřili, že to funguje, že tam člověk opravdu může koupit nebo prodat bitcoiny, že se tam nikdo nesnaží nikoho ošulit. Takže cílem celého postu bylo, že jsem chtěl vnést trochu transparentnosti do toho. Cílem dema je aby si každý vyzkoušel, jak to funguje. Konečně, zkuste si ty stoplossy na demu.... Celý systém je koncipovaný tak, aby bylo všechno vidět, všechny obchody, historie, chci tam přidat zobrazování i historie příkazů (bez osobních údajů), aby bylo možné zpětně zkontrolovat, na základě jakého příkazu obchod vznikl. Chci ctít transparentnost bitcoinové sítě a vše co s tím souvisí.

Chci nebo spíš chceme přinést dobrou službu, která bude fungovat automaticky na základě jasných pravidel a odměnou za to by měl být zisk z poplatků za použití služby. Nic vic. Je to nereálný cíl?

« Odpověď #103 kdy: 28. 11. 2013, 13:34:11 »
Věřte mi nebo ne, mám sen provozovat službu, ne krást lidem peníze a podvádět na nich.
...čímž se dostáváme k tomu, co tu už zaznělo:

A běžně si peníze ukládáte k neznámým lidem, když vám to navrhnou?
No to neeee, copak jsem debil?

Takže jsme u toho, k čemu jsem se chtěl dostat - jakkoli operace s penězi necháváte na bance, takže "je to bezpečné", příkazy k platbám se podávají na základě něčeho, co si vyčarujete ve vašem softwaru, do kterého nevidí nikdo jiný než vy.

Jsem dost silně přesvědčený, že se to státním orgánům nebude líbit, ale o tom už bylo řečeno dosti. Za mě není o čem dál mluvit - kdo vám poctivost chce věřit, ať vám ji věří, a soudu to budete vysvětlovat vy...

Jakub Galgonek

« Odpověď #104 kdy: 28. 11. 2013, 13:34:52 »
jde o velice rane demo

To si trochu protiřečí s informací na webu:

Citace
Ostré obchodování spouštíme již za pár dní.