Já teď jsem druhým měsícem u Voocallu. O2 mne nakrklo, že zrušilo na předplacence blíček za 3,30/min. A 6,60/min mi přišlo na dnešní dobu poměrně dost. Při přechodu se na to nabalilo ještě jejich chování, které jen potvrdilo, že chci pryč. Začal jsem studovat virtuály a skončil jsem u Voocallu. Pravda, počáteční investice byla 1077,-. Převod čísla + sim karta + vratná jistina. Přesto jsem do toho šel. Převod proběhl poměrně hladce, až na házení klacků pod nohy ze strany O2. Od té doby byl jeden výpadek, kdy jsem se nemohl nikam dovolat (volané číslo neexistuje), ale byl jsem na příjmu. Člověk si musí zvyknout na jinak fungující technickou podporu, která je hlavně na emailu, dovolat se jí může být problém. Také mají pevnou pracovní dobu, a mimo ní se řeší jen velmi důležité věci. Nicméně jsem zatím velmi spokojen. Za celou dobu mi zatím nevolal ani jeden obchodní zástupce, což je příjemný bonus. Účtování je po sekundách. Nabízejí Callback. Ceny průběžně dolaďují, takže ty zmiňovat nebudu, jelikož já mám tarif, který už není na trhu. No a když zmíním, že jsem teď platil ani ne 100,- za měsíc i s vedením sim, tak není co řešit. U O2 mi minimální dobití stačilo málo kdy a volal jsem méně, než teď. Je nutné si spočítat, kolik provoláte času a kolik Vás to stojí u stávajícího operátora a kolik Vást to přijde u virtuála. Pokud výsledkem bude úspora, není co řešit. Signálu se netřeba bát, jelikož virtuálové běží v sítích velkých operátorů. Chce to obětovat čas a prostudovat nabídky všech virtuálů (a že jich je), které se liší v detailech a správně si vybrat. Pro mne zatím úspora a velká spokojenost, ovšem na delší závěry je příliš brzy.