tohle mě trošku.. ...
Když jen trošku, tak to nebude nic vážného
Pc je nový.. Jak mám vědět že se to může tak po.rat
. Jakou jsem udělal chybu? že jsem použil čtečku karet v notebooku? že jsem koupil jednu znejlepších karet? že mám fotky na kartě?
Na stáří nezáleží, miminko se může posrat stejně jako starý dědek. Nevím, co máte za nový stroj, ale vím, že někteří výrobci už ho i se škodlivou havětí prodávají. Takže po koupi je nejlepší smazat celý disk a nainstalovat jej znova, to aby měl člověk alespoň přehled, co vše je tam nainstalované. Pokud jste si ho stavěl sám, může bých chyba jinde. Nicméně nejbezpečnější zacházení je vyndat z foťáku, či kamery a sd kartu zamknout proti zápisu. Vložit do PC přetáhnout, co je třeba a před vložením zpět do foťáku odemknout. Já osobně nafotím kartu, zamknu ji, překopíruji na server a nechám ji jako zálohu. Pak kupuji novou. I nejlepší karta může selhat, ona jejich kvalita celkem klesá, takže se s tím musí počítat.
jedinou chybu co jsem udělal je že sem si neudělal včas zálohu ale když je podobný problém i na mém HDD v notebooku. myslím že by to moc nebylo řešení:(
Chybou bylo to, že jste kartu nezamkl před vložením do čtečky, teď je nejspíše ta havěť jak v PC, tak v notebooku. Na kartě se totiž velmi dobře šíří. Proto před dalším použitím toporučuji odstaranit celou tabulku oddílů a vytvořit ji znovu. Formát by nemusel zabrat a havěťi byste se tak nemusel vůbec zbavit.
Další chyba co mě napadá je že sem podcenil ochranu OS používal jsem ochranu od MS essentials. 
I když firmu MS nemám vůbec rád, tak musím konstatovat, že MS essentials není vůbec špatný produkt. Tohle by se vám mohlo stát s jakýmkoliv zabezpečením, které je poskytováno zdarma. Zdarma zabezpečení prostě nepokryjí veškeré možnosti infikování, jako placené verze. To je prostě fakt.