Oprava poškozených (zničených) fotek

Pavel Kupka

Oprava poškozených (zničených) fotek
« kdy: 08. 11. 2013, 18:48:19 »
Ahoj,
Moc Prosím o pmoc.
Stala se mi hodně nemilá věc.
Měl jsem asi 100 -vky fotek na SD kartě Kingston SDX Classe 10 o velikosti 32 GB. Všechny fotky formát RAW i JPG nejdou zničeho nic otevřít :( jen to napíše "Neplatná fotka".
Poprvé jsem myslel, že mám něco s hdd ale všechny testy ukázali že diskem to není to jsem ještě tehda nevěděl, že mám zničené fotky i na té kartě :(. O no to je tak poškodili se mi některé fotky i na HDD vždy jen pár s jednotlivých alb. ty co byli na kratě jsou v tahu všechny.
Může mi někdo poradit? Je tady někdo kdo umí opravovat hlavičky fotky? popř. můžete mi doporučit nějakou firmu? klidně i placenou.

Děkuji moc. Jde o fotky mých klientů :(. Nestihl jsem ani udělat zálohy :(.. (Zlatá svadba, oslavy narozenin...)

Moc Děkuji.
Dávám se jednu fotku v jpg a jednu jako RAW. ke stažení pro kutili Děkuji.
https://drive.google.com/file/d/0B37gXrsZymuPQkRpYWpnSl9LY2c/edit?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B37gXrsZymuPbS1qUFlMS2tXek0/edit?usp=sharing
« Poslední změna: 11. 11. 2013, 09:51:20 od Petr Krčmář »

Carth_Onasi

Re:Oprava poškozených možná zničených fotek.
« Odpověď #1 kdy: 08. 11. 2013, 19:04:42 »
Zkus použit na kartu program Photorec, ale podle přílohy ti to moc asi nepomůže.

Pavel Kupka

« Odpověď #2 kdy: 08. 11. 2013, 19:12:18 »
Ten mi nepomohl snažil jsem se skarty obnovit naka data ale nic neurobil :(. ony fotky fyzicky na kartě jsou ale prostě nefungují :(

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08. 11. 2013, 22:05:42 »
Zkousel jste vytvorit obraz karty a pustit na to testdisk, jestli neco rekne?

Pavel Kupka

« Odpověď #4 kdy: 08. 11. 2013, 23:50:02 »
Obraz vytvořený mám.. testdisk sem nezkoušel. s test diskem neumím zacházet :(

WX

« Odpověď #5 kdy: 09. 11. 2013, 00:22:37 »
Z těch přiložených souborů podle nikdo nic neobnoví, není tam ani hlavička, ani patička - celý obsah vypadá náhodně. Ani to nevypadá na nějaká rozházená data (třeba vlivem poškození filesystému), že by třeba hlavička byla někde uprostřed souboru. Nejspíše to bude jen nějaký digitální šum, šifrovaná data nebo tak něco. Zkus zjistit, čím to bylo způsobené. Zda softwarově (nějaký vir nebo tak něco) nebo HW. Nicméně selhání hw, které způsobí přepsání zrovna jen obrázků na disku a paměťové kartě mi nepřijde moc pravděpodobné.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 09. 11. 2013, 01:06:24 »
Obraz vytvořený mám.. testdisk sem nezkoušel. s test diskem neumím zacházet :(

To je blbe. Nahravat tolik dat na web, aby se na to nekdo mrknul, by byl dost porod. Tak budto zagooglujte a najdete nejake howto nebo se s nekym tady domluvte a nabidnete nejakou hezkou flasku.

Pavel Kupka

« Odpověď #7 kdy: 09. 11. 2013, 09:17:51 »
Ano.. Však poruchu Hw. jsem vyloučil už. ted zbývá jen softwerová chyba, nebo škody viru. :(..

Ale otázká stále je uměl by to někdo opravit? zjistit čím to je?

Co musím proto udělat?.

Rád to někomu pošlu na flash disku nebo celou kartu není problém. Rád dám odměnu. Jen nevím komu ;)

Děkuji.

Jirik

« Odpověď #8 kdy: 09. 11. 2013, 10:13:08 »

Carth_Onasi

« Odpověď #9 kdy: 09. 11. 2013, 11:24:03 »
Zkus dd ("dd if=/dev/hdb1 of=image.dd", kde "/dev/hdb1" je karta, a "image.dd" obraz) obraz hodit do RAR nebo TAR.GZ. Jak bude velký? Dokážeš ho umístit někam na uloz.to nebo webshare.cz?

Pavel Kupka

« Odpověď #10 kdy: 09. 11. 2013, 11:33:53 »
Ahoj. Ano to mohu někde nahrát..

Ale co je toto?
Citace
Zkus dd ("dd if=/dev/hdb1 of=image.dd", kde "/dev/hdb1" je karta, a "image.dd" obraz)

Lol Phirae

« Odpověď #11 kdy: 09. 11. 2013, 11:43:00 »
A tohle vokýnko tam někde nemáš?  ::)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #12 kdy: 09. 11. 2013, 12:10:45 »
Pokud se pokoušíte o oživení ve windows, s velkou pravdšpodobností to ještě víc po ... škodíte. Když se něco takového stane, tak prvním automatickým krokem má být zamknutí karty proti zápisu. Druhým krokem je vytvoření obrazu karty pomocí příkazu dd (to je to, o čem nevíte, k čemu to je) a pokud na to Vaše síly nestačí, tak tento obraz doručit někomu, kdo si s tím poradí. Nicméně, za blbost se platí a levné to nebude. No a jaké je nejlepší řešení? Rozloučit se s daty a pro příště udělat takové opatření, aby se tento stav neopakoval. Pokud dáváte kartu do počítače o kterém nemáte jistotu, že je v pořádku, tak vždy zamknutou proti zápisu!

Pavel Kupka

« Odpověď #13 kdy: 09. 11. 2013, 12:55:28 »
Ano přesně to jsem měl... :( řešil jsem od virovaní na jinem foru. už sem clean.

Pavel Kupka

« Odpověď #14 kdy: 09. 11. 2013, 13:00:18 »
Pavel 'TIGER' Růžička

tohle mě trošku.. ...

Pc je nový.. Jak mám vědět že se to může tak po.rat :(. Jakou jsem udělal chybu? že jsem použil čtečku karet v notebooku? že jsem koupil jednu znejlepších karet? že mám fotky na kartě?

jedinou chybu co jsem udělal je že sem si neudělal včas zálohu ale když je podobný problém i na mém HDD v notebooku. myslím že by to moc nebylo řešení:(

Další chyba co mě napadá je  že sem podcenil ochranu OS používal jsem ochranu od MS essentials. :(