To mě opravdu mrzí... Tak si ho doinstalujte.
To je přesně to myšlení, o kterém jsem mluvil a které bylo kdysi výhradní vlastností Windowsáků. "Nemáte Windowsy? Sere pes!" a proti tomu stálo "Pojďme to napsat přenositelně nebo přímo platformně-nezávisle, ať má uživatel svobodu".
Tak jistě, uživatel má svobodu si to přepsat nebo poslat patche. A pokud budou patche ve stylu mnou uvedených příkladů (je to sice třikrát delší, hůř čitelné, pomalejší, náchylnější na překlepy a potřebuje to externí program, ale zato je to POSIX-compliant, případně, protože to shell neumí, tak budeme dělat černou magii s
eval), tak ho s nima pošlu taky k šípku. A ve finále to dopadne tak, že to sice bude POSIX-complaint, ale pak přijde nějaký vopruzák s tím, že to sice je POSIX OK, ale dash tohle a tohle neumí/dělá jinak, a busybox verze kamenné uhlí tohle taky neumí nebo dělá jinak, takže je ještě potřeba upravit tohle a támhleto, aby to fungovalo.
Sorry, ale jako pokud si pro sebe budu psát nějaké skripty s tím, že je zveřejním pro ostatní, tak si je holt napíšu v tom, co mi vyhovuje, a tak, aby bylo pro mne čitelné a co nejjednodušší. Fakt se nebudu mořit s nesmyslným POSIXem jen proto, aby to bylo ! "přenositelné", to za ten čas a znepřehlednění/ztrátu funkčnosti vážně nestojí.
P.S. On někdo touží po tom, aby systemd fungoval na BSD? Sice to moc nesleduju, ale těch davů zájemců jsem si fakt nevšim. Je spousta lidí, co to nechtěj ani na Linuxu.