Zpřístupnění internetu z notebooku

Ruda I.

Zpřístupnění internetu z notebooku
« kdy: 14. 08. 2013, 10:21:02 »
Dobry den,
mam notebook s kabelovym internetem a mam i tablet, ktery bych rad pripojil na interenet. Lze nejak vyuzit wifi notebooku k tomu, aby internet v nem zpristupnil i tomu tabletu ?
Zkousel jsem hledat ale slova jako laptop wifi apod. jsou prilis obecna a ja teto problematice moc nerozumim, nevim jak se to co chci jmenuje.
Dekuji za nakonuti prislusnym smerem prip. pojmenovat to co bych mel hledat.
Diky.
Ruda
« Poslední změna: 14. 08. 2013, 12:29:03 od Petr Krčmář »

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Zpristupneni internetu pres notebook s wifi
« Odpověď #1 kdy: 14. 08. 2013, 10:42:44 »
A co pouzivas za operacni system? Na OS windows aktivujes Internet Sharing ve vlastnostech pripojeni, v tvem pripade nejspise Ethernetu a jako sdilenou sit vyberes wifi. Nastaveni wifi si najdes na netu. U linuxu zalezi na distribuci a prostredi, nicmene internet share navody najdes temer vsude. Wifi se pro system chova stejne jako uplne jakakoliv jina sit.

insider

« Odpověď #2 kdy: 14. 08. 2013, 10:43:27 »
Zdravim,
nerekl jste operacni system, ale pro vyhledavani na googlu mi stacilo zadat notebook share internet a prvnivh par odkazu popisuje to, co potrebujete. Pokud nepouzivate windows, staci vyhledavaci frazi doplnit o nazev operacniho systemu.

« Odpověď #3 kdy: 14. 08. 2013, 10:47:02 »
jeste bych doplnil jedno zajimave klicove slovo ktere pomuze najit i hezke ceske navody: hotspot
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #4 kdy: 14. 08. 2013, 11:34:43 »
V principe su potrebne 2 veci. Zistit, ci wifi v ntb podporuje rezim AP a ak ano, zistit, ako ho zapnut a nastavit (nie kazda wifi to podporuje). Potom uz len zdielat pripojenie a hotovo.
Ale osobne mi pride vhodnejsie kupit nejaky wifi router, pripadne len wifi AP, pripojit k stavajucej sieti a je to stabilne a nenarocne na konfiguraciu.

« Odpověď #5 kdy: 14. 08. 2013, 11:43:38 »
jen doplnim ze takhle umi fungovat snad kazdy 3G telefon - chyta internet ze site a do notebooku mi to posila prave tak ze sebe udela wifi AP.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Ruda I.

Re:Zpřístupnění internetu z notebooku
« Odpověď #6 kdy: 14. 08. 2013, 12:40:36 »
pardon, mel jsem za to, ze se na tomto foru automaticky predpoklada linux, neni-li receno jinak
priste to radsi zminim
dekuji za tipy, vecer to na ubuntu zkusim
R.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Zpřístupnění internetu z notebooku
« Odpověď #7 kdy: 14. 08. 2013, 14:20:30 »
Tady uz lepe nepredpokladat niceho. Krute by se ti tato troufalost mohla vymstit.  ;D