Notebook do školy na programování

HUFU

Re:Notebook do školy na programování
« Odpověď #60 kdy: 30. 07. 2013, 23:11:32 »
Prošel jsem ČVUT (hlavně programování) se starým DELL Latitude D430. Po výměně HDD za SSD jsem nepociťoval nedostatek výkonu téměř nikdy. Takže prostě stačí jakákoliv stará šunka, pokud si někdo samozřejmě nepotřebuje opodstatnit dárek k narozeninám :-)

Sadd

« Odpověď #61 kdy: 30. 07. 2013, 23:15:31 »
Doporučuji DELL, vcelku jedno kterej, sám studuju taky IT, ačkoliv se k tomu chovám slušně za 2 roky mi spadl jednou na zem, rozbitá nabíječka. Pak jen zavoláš na support a zdarma Ti vymění stylem kus za kus.

Cruiserupce

« Odpověď #62 kdy: 31. 07. 2013, 02:12:41 »
Místo SSD bych bral klasickej plotňák 7200otáček (asi WD black). V thinkpadu se to nepřehřívá. Rychlost i životnost uspokojivá, je levnější, instalačky visual studia  (a AV obsah;) nemusíš tahat po externích diskách. (popř ušetříš za ultrabay adaptér)
kolikrat jsi uz SSD videl na obrazku?
Uveď lepší argumenty než Ad hominem.

Je pravda že SSD nevlastním. Na základě čtení diit.cz kde se tomuto věnují jsem si utvořil názor že poměr cena/užitá hodnota má lepší stále plotňák. SSD na systém je dobrá věc, ale v notebooku pro studenta mít dva HDD je podle mne zbytečné.

Rozdil mezi HDD a SSD je obrovsky .. cely system je hodne znatelne rychlejsi, buildy jsou rychlejsi no proste parada.
Nevim na co mit 2 disky, v PC mam 1x SSD s 256 Gb a jsem naprosto spokojeny .. na starsim jsem mel 60 Gb SSD a na praci to take stacilo!!!

Na co mit obri disky? Office, Outlook, VMWare player + 20 giga, Eclipsa a prohlížeč .. co víc člověk potřebuje.

Hry? Na co? A když už po nějaké zatoužím (jako se mi líbila Secret Society) tak se tam také vejde ...
Filmy? Chodím do kina a seriály můžu sledovat online.

« Odpověď #63 kdy: 31. 07. 2013, 06:25:38 »

Je pravda že SSD nevlastním. Na základě čtení diit.cz kde se tomuto věnují jsem si utvořil názor že poměr cena/užitá hodnota má lepší stále plotňák. SSD na systém je dobrá věc, ale v notebooku pro studenta mít dva HDD je podle mne zbytečné.
Ty si ctes a znas z obrazku, ja pouzivam. Jako argument naprosto dostacujici.
Dokud nevyzkousis, tak je to jako kdyz panic tvrdi, ze honeni ma lepsi pomer cena/uzitna hodnota protoze je zadarmo...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

ugh

« Odpověď #64 kdy: 31. 07. 2013, 09:34:45 »
Užitečný serepetičky taky nejsou špatný: gyroskop co zaparkuje disk při pádu, TPM čip, možnost zamknout HDD (před APT tě to neochrání, ale před srandičkama spolužáků celkem spolehlivě), (daktyloskopie),
gyroskop neni tak uplne samozrejmost, ze rozpozna kernel.
TPM nepodporovala a tusim, ze stale nepodporuje zadna distribuce out-of-the-box a je potreba upravit na miru.
bizuterie pro HDD hardwarovy fips 140-2 na to je skoda slov.

« Odpověď #65 kdy: 31. 07. 2013, 09:55:55 »
Ak by si chcel presny typ na ntb, tak Lenovo u310. Mam ho už asi pol roka, bez jedineho problemu. Z SSD nabootuje Ubuntu rychlejsie ako OS na Mac Book Pro 13" (odskusane), z hrami na steame som zatial problem nemal, procesor tiez vystaci, a hlinikova konstrukcia mi ho uz niekolko krat uchranila pred hnusnym padom na zem. Jedina nevyhoda su 4GB ram, co mi je dost casto malo.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #66 kdy: 31. 07. 2013, 10:19:26 »
.... a hlinikova konstrukcia mi ho uz niekolko krat uchranila pred hnusnym padom na zem....

To jako díky hliníkové konstrukci neupadl? Nebo to znamená, že po pádu se mu nic nestalo? Hliník má tendenci se promáčknout, takže ani vzhled neutrpěl? Tomu se těžko věří, nebo nepadal z dostatečně velké výšky na dostatečně tvrdý povrch. Prostě šťastný pád. Ano, notebooky z měkčených plastů by se asi rozlétly na všechny možné díly, ale jakákoliv pevnější konstrukce by to přežila stejně jako ten hliník. Jedinou výhodou hliníku je, že se může lépe odvádět teplo. To je asi tak všechno.

davkol

« Odpověď #67 kdy: 31. 07. 2013, 10:22:13 »
Místo SSD bych bral klasickej plotňák 7200otáček (asi WD black). V thinkpadu se to nepřehřívá. Rychlost i životnost uspokojivá, je levnější, instalačky visual studia  (a AV obsah;) nemusíš tahat po externích diskách. (popř ušetříš za ultrabay adaptér)
kolikrat jsi uz SSD videl na obrazku?

Rozdil mezi HDD a SSD je obrovsky .. cely system je hodne znatelne rychlejsi, buildy jsou rychlejsi no proste parada.
Nevim na co mit 2 disky, v PC mam 1x SSD s 256 Gb a jsem naprosto spokojeny .. na starsim jsem mel 60 Gb SSD a na praci to take stacilo!!!

Na co mit obri disky? Office, Outlook, VMWare player + 20 giga, Eclipsa a prohlížeč .. co víc člověk potřebuje.

Hry? Na co? A když už po nějaké zatoužím (jako se mi líbila Secret Society) tak se tam také vejde ...
Filmy? Chodím do kina a seriály můžu sledovat online.

32GB a 7,5GB SSD? To by mi vážně nestačilo. Systém si vezme k 10 GB, virtuály nápodobně, mám asi 30 GB hudby (a ani to není FLAC) a občas tam potřebuju mít fotky. Při pohledu na ceny 128GB SSD si radši pořídím WD Black s pětiletou zárukou (to u SSD vážně nečekám) a za rozdíl v ceně třeba rozšířím RAM.

tommm

« Odpověď #68 kdy: 31. 07. 2013, 10:26:04 »
Spousta komentu zase overkilly ... :) Shani notebook na programovani na stredni skolu, tak na co potrebuje 8GB RAM na vetsi projekty? Macbook air 13? A to jako proc? Ze na stredni nevi co s prachama? Kup si nejake lenovu U310 za 12k a za usetrene penize si kup kolo, brusle a nebo jinou zabavnou vec, protoze holky na tebe k vuli macbooku nepoletej, radeji vyraz omrknou holky na ty brusle a jeste pr osebe neco udelas ...

« Odpověď #69 kdy: 31. 07. 2013, 10:41:18 »
32GB a 7,5GB SSD? To by mi vážně nestačilo. Systém si vezme k 10 GB, virtuály nápodobně, mám asi 30 GB hudby (a ani to není FLAC) a občas tam potřebuju mít fotky. Při pohledu na ceny 128GB SSD si radši pořídím WD Black s pětiletou zárukou (to u SSD vážně nečekám) a za rozdíl v ceně třeba rozšířím RAM.
jsou dva druhy lidi:
1) SSD zkusili a bez nej si praci nedokazi predstavit
2) ti co pindaji ze je to drahe a nespolehlive a maji milion vymluv proc ne. ale nikdy nezkusili.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

davkol

« Odpověď #70 kdy: 31. 07. 2013, 10:54:38 »
jsou dva druhy lidi:
1) SSD zkusili a bez nej si praci nedokazi predstavit
2) ti co pindaji ze je to drahe a nespolehlive a maji milion vymluv proc ne. ale nikdy nezkusili.

Proč lžeš?

Citace
Jaké zvíře se nachází ve slovním spojení „jako zelí“?

BTW ignoranti z Roota neznají jaka?

Kit

« Odpověď #71 kdy: 31. 07. 2013, 11:07:36 »
SSD není určeno na hudbu, fotky a jiná multimédia. Na to jsou vhodnější SD karty. Slot na SD už v nových NTB bývá.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #72 kdy: 31. 07. 2013, 11:10:07 »
Tak ono srovnávat SSD s HDD je tak trošku zavádějící. Jednak to jsou naprosto rozdílné technologie a jednak obojí má své pro a proti, je na každém uživateli, aby si vyhodnotil, co je pro něj nejlepší. Ten Váš flame je tu poměrně nechutný.

A i slovní spojení "jako zelí" může být správně, nevíš, co tomu předchází, když tam dáš slovo "vypadáš ... jako zelí" tak je to správně. Nehledě na to, že s "jaká" by se vytratilo ono zvíře, že?

davkol

« Odpověď #73 kdy: 31. 07. 2013, 11:30:35 »
SSD není určeno na hudbu, fotky a jiná multimédia. Na to jsou vhodnější SD karty. Slot na SD už v nových NTB bývá.

Aha. Co když ten slot používám k zkopírování fotek z karty z foťáku nebo naopak k přesunu nových knížek do PDA? Samozřejmě bych s sebou mohl nosit dva kabely nebo externí čtečku navíc — nebo přestat poslouchat hudbu při kopírovaní dat. To vše jen proto, aby systém a Firefox startoval rychleji (jednou týdně) a PDF se načítala bez drobné prodlevy (tak jednou denně). Za víc peněz, s menší kapacitou a bez garance životnosti uvedených pět let. Každý si musí rozhodnout, zda se mu rozdíl v rychlosti vyplatí. Mně ne. Díky SSD v textovém editoru psát rychleji nebudu. Jediný pro mě relevantní důvod pro pořízení je v potenciálně větší odolnosti pro nárazům a o něco nižší spotřebě, ale ani jedno na stole nehraje zásadní roli.

davkol

« Odpověď #74 kdy: 31. 07. 2013, 11:32:59 »
A i slovní spojení "jako zelí" může být správně, nevíš, co tomu předchází, když tam dáš slovo "vypadáš ... jako zelí" tak je to správně. Nehledě na to, že s "jaká" by se vytratilo ono zvíře, že?

Cože? Pro ignoranty: rod Bos z čeledi Bovidae.