Notebook do školy na programování

Re:Notebook do školy na programování
« Odpověď #45 kdy: 30. 07. 2013, 20:00:19 »

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #46 kdy: 30. 07. 2013, 20:15:49 »
Pánové, to snad nemyslíte vážně, ideapady a edge nemůžete považovat za slušné stroje, možná v porovnání s asusem, či acerem, ale o kvalitě nemůže být řeč!

davkol

« Odpověď #47 kdy: 30. 07. 2013, 20:46:11 »
Jeden tip tady nezazněl, totiž Tablet PC. Před rokem jsem si pořídil Lenovo ThinkPad X200 Tablet a musím říct, že to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí za hodně dlouhou dobu.

Nejúžasnější je, že si překlopím displej, abych ho měl blíž k sobě a mohl na něm pohodlně psát perem (to je paráda, s psaním rukou jsem měl vždycky potíže, ale takhle je to snesitelné — nemusím tlačit, nic si nerozmazávám, můžu bezproblémově mazat, přesouvat nebo copypastovat text/vzorce/diagramy), črtat si nebo podtrhávat ve skriptech v PDF. K tomu mám připojenou externí klávesnici, na které se mi píše pohodlně (choc mini nebo typematrix), a trackball, obojí si občas dám na klín, protože školní lavice jsou hodně vysoké. Polomatný, dobře podsvícený IPS displej je taky super. I se starou baterií se bez ladění dostanu přes pět hodin, to ve škole většinou stačí. Sotva dvě kila a málo zabraného místa v batohu se hodí.

ULV C2D a 4GiB RAM mi vždycky bohatě stačily, a to i když jsem potřeboval virtualizovat nebo tak něco. Kvůli Visual Studiu se připojuju přes RDP na školní počítač a kdybych potřeboval něco náročného počítat, pustil bych to na serveru. Staré/indie hry si v pohodě zahraju, třeba teď tady mám SC:BW a Wesnoth.

« Odpověď #48 kdy: 30. 07. 2013, 21:03:31 »
Citace: IdeaPad
Stylový, přesto výkonný a notebook vhodný pro multimédiální a především herní nasazení.
nechapu proc takovy strepy sem furt nekdo cpe.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #49 kdy: 30. 07. 2013, 21:04:10 »
Pánové, to snad nemyslíte vážně, ideapady a edge nemůžete považovat za slušné stroje, možná v porovnání s asusem, či acerem, ale o kvalitě nemůže být řeč!
ma to core i7 woe a mrtě nabušenou grafárnu!  ;D

« Odpověď #50 kdy: 30. 07. 2013, 21:06:51 »
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge-e531-black-6885-7ag-d435250.htm
hodit sem SSD tak je to slusna masinka ...
mozna jsem jen neprizpusobiva konzerva, ale bez tech tlacitek u touchpadu je to proste na dve veci!
Takze vytvorili notebook s peknou novou fičurou (onelink), ale doprasili vsechno ostatni stran pouzitelnosti(touchpad + chicklet).

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #51 kdy: 30. 07. 2013, 21:08:27 »
Jeden tip tady nezazněl, totiž Tablet PC. Před rokem jsem si pořídil Lenovo ThinkPad X200 Tablet a musím říct, že to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí za hodně dlouhou dobu.

Naprostý souhlas, kvalitní stroj.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #52 kdy: 30. 07. 2013, 21:14:50 »
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge-e531-black-6885-7ag-d435250.htm
hodit sem SSD tak je to slusna masinka ...
mozna jsem jen neprizpusobiva konzerva, ale bez tech tlacitek u touchpadu je to proste na dve veci!
Takze vytvorili notebook s peknou novou fičurou (onelink), ale doprasili vsechno ostatni stran pouzitelnosti(touchpad + chicklet).

Tak co si budeme vykládat, Edge s Thinkama nemají krom toho názvu nic společného. Máme prostě řady Ideapad, Edge a ThinkPad ... kvalitou podle seřazení, alespoň já tak to vnímám.

davkol

« Odpověď #53 kdy: 30. 07. 2013, 21:27:04 »
Mají trackpoint. Měl jsem Edge 11 a byl jsem v rámci možností spokojený, navíc jsem ho koupil bez obvyklého poplatku Microsoftu a podpora GNU/Linuxu byla zcela bezproblémová.

txt

« Odpověď #54 kdy: 30. 07. 2013, 21:56:25 »
Místo SSD bych bral klasickej plotňák 7200otáček (asi WD black). V thinkpadu se to nepřehřívá. Rychlost i životnost uspokojivá, je levnější, instalačky visual studia  (a AV obsah;) nemusíš tahat po externích diskách. (popř ušetříš za ultrabay adaptér)

Užitečný serepetičky taky nejsou špatný: gyroskop co zaparkuje disk při pádu, TPM čip, možnost zamknout HDD (před APT tě to neochrání, ale před srandičkama spolužáků celkem spolehlivě), (daktyloskopie), relativně málo předinstalovaného odpadního software (a ucházející ovladače od výrobce). Extrémně jednoduchá rozmontovatelnost, kvůli údržbě. Výdrž baterie se taky může hodit.

Jinak touchpad je dle mě extrémně nepohodlnej, zatímco trackpoint nahradí myš během přenášení celkem důstojně.

hmmm

« Odpověď #55 kdy: 30. 07. 2013, 22:01:50 »
Uz to tu nekdo psal. Studentovi staci nejaka stara sunka za 6 az 8 tisic. Osobne preferuji Thinkpady nebo Dell. Za tuhle cenu se daji sehnat stroje, ktere pred cca 5 lety byly spickove.

« Odpověď #56 kdy: 30. 07. 2013, 22:35:32 »
Místo SSD bych bral klasickej plotňák 7200otáček (asi WD black). V thinkpadu se to nepřehřívá. Rychlost i životnost uspokojivá, je levnější, instalačky visual studia  (a AV obsah;) nemusíš tahat po externích diskách. (popř ušetříš za ultrabay adaptér)
kolikrat jsi uz SSD videl na obrazku?

« Odpověď #57 kdy: 30. 07. 2013, 22:36:51 »
Tak co si budeme vykládat, Edge s Thinkama nemají krom toho názvu nic společného. Máme prostě řady Ideapad, Edge a ThinkPad ... kvalitou podle seřazení, alespoň já tak to vnímám.
To urcite, ale Edge se s OneLinkem posunul malicko vejs - treba pro toho kdo to jednou za tejden-dva bere treba na vikend a jinak to muze diky tomuhle doma zaparkovat v podstate do docku. Neco jako L serie.

txt

« Odpověď #58 kdy: 30. 07. 2013, 22:49:28 »
kolikrat jsi uz SSD videl na obrazku?
Uveď lepší argumenty než Ad hominem.

Je pravda že SSD nevlastním. Na základě čtení diit.cz kde se tomuto věnují jsem si utvořil názor že poměr cena/užitá hodnota má lepší stále plotňák. SSD na systém je dobrá věc, ale v notebooku pro studenta mít dva HDD je podle mne zbytečné.

zeran

Re:Notebook do školy na programování.
« Odpověď #59 kdy: 30. 07. 2013, 23:06:49 »
za 10K ti pustim 1,5 let starej, neposkozeny, v nedotcenem stavu :) lenovo thinkpad x301
to je dobra cena ne? mne tu jen tak stoji a nevim co snim ....

mas ho jeste?