Notebook do školy na programování

prudič

Re:Notebook do školy na programování
« Odpověď #15 kdy: 30. 07. 2013, 12:06:01 »
a co říkáte na http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge-e531-cerna_4/130956/produkt ?
FullHD za tu cenu...? Jsem embeded programátor, takže hlavně eclipse + opera...

Tohle není moc na tahání do školy kvůli kvalitě zpracování. Těžko můžeš čekat něco bytelného v ceně za 12000 ať už je to od kterékoliv značky. Z vlastní zkušenosti vím, že na tahání do školy je lepší něco co vydrží. Stačí, že ti spadne batoh na zem nebo se někdo ožene a praští do displeje. Takovým nehodám se nevyhneš.

« Odpověď #16 kdy: 30. 07. 2013, 12:07:01 »
a co říkáte na http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge-e531-cerna_4/130956/produkt ?

To sem ted nedavno preinstalovaval znamemu a musim rict lenovo ume s timadle jakoby profi notebookama kleslo nekam na uroven aceru...forove provedeni vysoka teplota a sehnat nato ovladace to bylo za trest seznam nekolika desetek ovladacu na vsechny mozne zarizeni a vyberte si jake potrebujete. Od lenova doporucuji pouze bussines rady ThinkPadu ktere bouzel taky nestojej zrovna 15k, nebo Dell Latitude, pokud vam nedela problem cena Mac Book HW uplne super a pokud nevyhovuje MacOS vzdycky tam jdou nainstalovat Windows :)
Nobody is perfect, but i'll try my best!

Kit

Re:Notebook do školy na programování.
« Odpověď #17 kdy: 30. 07. 2013, 12:15:46 »
Ani tak nejde o velky displej jako o velky rozliseni. Pro programovani to chce nejmene 1600x900, idealně pak 1920x1080.
Levnejsi booky maji 1280x800 a to je utrpeni, protoze clovek sotva vidi par radek kodu.

Evzen
To snad ne. Ještě před měsícem jsem programoval na 1024×768 a v pohodě to stačilo na programování i jinou práci. Chce to jen vyházet zbytečné dekorace oken a nepsat programy jako prase.

RHtronix

« Odpověď #18 kdy: 30. 07. 2013, 12:21:03 »

Tohle není moc na tahání do školy kvůli kvalitě zpracování. Těžko můžeš čekat něco bytelného v ceně za 12000 ať už je to od kterékoliv značky. Z vlastní zkušenosti vím, že na tahání do školy je lepší něco co vydrží. Stačí, že ti spadne batoh na zem nebo se někdo ožene a praští do displeje. Takovým nehodám se nevyhneš.

Nejsem zakladatel tématu, ale řeším momentálně podobnou věc... jen s limitem do 17k kč. Notebook bude z 95% na stole, přenášení jen vyjímečně (ano, chvíli jsem zvažoval i desktop pc). Chci něčím nahradit aktuální HP mini 5103...

kevarek

« Odpověď #19 kdy: 30. 07. 2013, 12:32:12 »
mám E430 a od řady edge a ruce pryč! Jsou to shity s nepovedeným chlazením a nulovým supportem od výrobce. Displej to je šílený hnědou a zelenou nerozeznáš. Všechno je to šedá. Pozorovací úhly to je taky sranda... sedneš si trochu jinak, abys ulevil zádům a můžeš rovnou štelovat display. Ten ventilátor nejprve pulzoval (3s perioda vypnutý zapnutý) - šíleně rušivé zejm. při programování (mimochodem taky embedded :) ) Pak vydalo lenovo update biosu. Od té doby už to nepulzuje, zase se to chová nepředvídatelně. Scrolluješ firefox a maximální otáčky, přestaneš, vypne se ventilátor... na zabití. Hned bych ten NTB omlátil číňanům o hlavu. Na to, že stál skoro 25K bych čekal lepší kvalitu. No pro příště volím raději nejlevnější z drahé řady než nejdražší z levné řady.

« Odpověď #20 kdy: 30. 07. 2013, 12:38:38 »
Hm. Nevím zda je reálné na studium programování na SŠ strojní doporučovat ten strojek za 2500 Kč. To jede pod Androidem, domnívám se že budou žáci muset pracovat i po Wokny   a je otázka zda si ta mašinka dá vnutit alespoň Sax s USB Flash.

« Odpověď #21 kdy: 30. 07. 2013, 12:59:35 »
ja mam jeden z prvnich notebooku s Ivy Bridge, co byl za rozumnou cenu - Lenovo IdeaPad Z580, kupovano pred vic, jak rokem

procesor je i7-3612QM - vykon je dobrej, pri make nesmis opomijet parametr -j
RAM 8 GB - pro praci programatora z vlastnich zkusenosti tak akorat, nebudes mit ani nadbytek, ani nedostatek
grafika GT630M - no, todle je jedna ze slabsich stranek tohoto ntb, ale pokud nechces hrat hry na nem, tak nic zavaznyho
vsechny graficky vstupy/vystupy jsou pripojeny k Intel grafice

Nevyhody:
1 TB 5400 rpm disk, vim o manikovi, co misto opticky mechaniky koupil na ebay futral na disk a misto hlavniho disku dal SSD a puvodni misto ty mechaniky
pouze 100Mbit sitovka bude omezovat pri prehravani vetsiho mnozstvi serialu z/do ntb
pokud poradne vosolis CPU i GPU, tak pocitej s vysokejma teplotama, chlazeni nic moc, pokud je vosoleny pouze CPU, tak zadnej problem celkem
displej pouze 1366x768

predtim jsem mel HP probook 4510s, kterej jsem po 3 letech denniho pouzivani zrauboval, a ten uz jaksi i prestaval stacit na vsech frontach (core2duo@2GHz, AMD 4300M, 4GB RAM, 512GB HDD)

« Odpověď #22 kdy: 30. 07. 2013, 13:23:04 »
ideapad je jeste o tridu-dve niz nez Edge - bakelitovej šrot. tahat patnactku? fuj, to radsi destkop + tablet s RDP.

Nehledejte nutne novy stroj, radsi starsi byznys notebooky. Treba dell d630 + SSD + dock je mohem vyhodnejsi nez ty radobynabuseny plastaky z okay (jen je tam problem s RAM). Proto pisu T420 - ma DDR3 a lze tam nadlabat az 16GB, ma to mSATA port na SSD, nema to podelanej chicklet atd.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #23 kdy: 30. 07. 2013, 13:23:25 »
hlavne se vyhni dedikovane grafice.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #24 kdy: 30. 07. 2013, 13:30:41 »
tak ja mam nVidia dedikovanou grafiku a pod linuxem kdyz ji potrebuju na nejakou vic graficky narocnou aplikaci, pouzivam bumblebee, co ja vim, tak jedine AMD dedikovany grafiky bejvaj problemovy

« Odpověď #25 kdy: 30. 07. 2013, 13:42:46 »
Pořád čekám, že tomu studentovi za ty peníze co na to má doporučí někdo něco kovového.

Nebo za ty peníze nelze?

« Odpověď #26 kdy: 30. 07. 2013, 14:25:17 »
Zame mohu navrhnout todle http://www.alza.cz/dell-latitude-e5420-d449976.htm v praci pouzivam jako sluzebni notebook je celkem odolnej, rychlej a vaha je v ramci tolerance + je vyhoda NBD a doporucuji zaplatit si prodlouzenou zaruku  ;)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #27 kdy: 30. 07. 2013, 14:28:00 »

Nejsem zakladatel tématu, ale řeším momentálně podobnou věc... jen s limitem do 17k kč. Notebook bude z 95% na stole, přenášení jen vyjímečně (ano, chvíli jsem zvažoval i desktop pc). Chci něčím nahradit aktuální HP mini 5103...

Kup si starší ThinkPad T420 a jsi vysmátej.

« Odpověď #28 kdy: 30. 07. 2013, 15:04:40 »
Citace

To je take velmi dobra volba kolega ma jeste ve starem provedeni. Tusim ze tam ma C2D a 8GB RAM a je snim naprosto spokojenej jedine co resil byla vymena LCD kdyz si nanej sedl minulou zimu pri naledi :D

Někdo

« Odpověď #29 kdy: 30. 07. 2013, 15:32:34 »
Citace

To je take velmi dobra volba kolega ma jeste ve starem provedeni. Tusim ze tam ma C2D a 8GB RAM a je snim naprosto spokojenej jedine co resil byla vymena LCD kdyz si nanej sedl minulou zimu pri naledi :D

Já mám ještě starší verzi T400 a poté co jsem upgradoval na 8 GB (víc bohužel nejde) a SSD tak jsem úplně v pohodě, stáří toho notebooku vůbec není znát. Do T420 jde až 16 GB RAM takže tam už to musí být úplně v pohodě.