Dobrý den,
prosím Vás stavím mailový server. A s Thunderbirdem samozřejmě všechno funguje jak má. Avšak většina klientů bude mít Outlook (2007-2013) - prosím nespekulujte proč, jak atd. nemá to smysl. Děkuji
Nevíte někdo, jak správně nastavit Dovecot (Debian Wheezy), aby se korektně zobrazovaly "systémové" složky Outlooku?
Zkoušel jsem toto:
http://wiki2.dovecot.org/Plugins/MailboxAliasA to v podstatě funguje pouze v Outlooku 2013 (kde se sice adresáře neprolinkují: Odeslaná pošta -> .Sent, ale přejmenují se rovnou v Outlooku). U nižších verzí mi to nefunguje vůbc. Složka Sent se vytvoří v Outlooku a tím to končí.
Příklad mého konfigu - /etc/dovecot/conf.d/15-mailboxes.conf:
mail_plugins = $mail_plugins mailbox_alias
plugin {
mailbox_alias_old = Sent
mailbox_alias_new = Odeslan&AOE- po&AWE-ta (tento bordel vytváří Outlook na serveru)
# mailbox_alias_old2 = Sent
# mailbox_alias_new2 = Odeslaná pošta (ani toto nefunguje)
}
namespace inbox {
mailbox Sent {
auto = subscribe
special_use = \Sent
}
}
------------------------
Vím, že můžu některé složky změnit ručně (Odstraněné pošta, Odeslaná pošta), ale to mi neřeší zbytek složek (Nevyžádaná pošta, Koncepty). Koncepty mi jinak nefungují v žádné variantě, kterou tu uvádím. Pokud chci uložit rozepsaný mail, tak se uloží do defaultního souboru Outlooku (v IMAPu se ani systémová složka od Outlooku nevytvoří).
Jedině, kdy dosáhnu správného výsledku (tedy kromě funkčnosti Konceptů) je, když na serveru nechám vytvořit složky samotným Outlookem, nebo když si je nachystám sám (ale v podobě nesprávného kódování).
Vím, že jsou i další cesty - existuje nástroj, který umí násilně systémové složky přejmenovat. Ale toto není "hezké" řešení a vyžaduje odbornou pomoc.
Mnohokrát děkuji za každou radu, která mi pomůže rozchodit Proradný Outlook s Dovecotem.