sw pro win+linux nebo službu? :-)
zkoušel jsem obojí, nějak mě to nenadchlo.. pořád něco nechodilo, různé služby chtěly různé nastavení pro STUN a program si s tím neuměl poradit. služba se naopak tvářila, že má i nějaké online nastavení, např. překlad loginu na tel. číslo (aby šlo volat z klasických IP telefonů..), ale nikdy jsem ho nenašel.
nakonec jsem skončil u sw xlite (windows), ekiga na linuxu (ale jen na testy), csipsimple na androidu, IP bezdrátový gigaset. a služba odorik.cz - zadarmo lze provozovat úplně stejně, jako ekigu (
číslo@odorik.cz). navíc za menší poplatek dostaneš veřejné geografické nebo nomadické číslo, na které můžou ostatní volat ze svých telefonů.. a taky ti dovolí číslo spárovat se skype účtem, tedy ostatní ti můžou volat ze skypu (jen trochu zvláštním způsobem callbacku přes skype chat) a ty můžeš volat jim. tedy, pokud se sám chceš zbavit skypu a ostatní nepřemlouvat, je to myslím ideální volba :-)
(volání z IP telefonu na ostatní čísla v ČR za 0,59 Kč/min. už je potom jen příjemný bonus.. a stejně jako ekiga umí použít i přístupová čísla ze sipbroker.com, když by ti chtěl volat někdo z ameriky nebo jiné tramtárie)