Zapomenuté heslo v BIOSu

host

Zapomenuté heslo v BIOSu
« kdy: 12. 07. 2013, 09:50:27 »
Dobrý den,

je nějaká možnost odstranit zapomenuté heslo z BIOSU, nebo dostat se do biosu?? JE to notebook a bios i boot do windows je zaheslovaný. Nedá se nabootovat ani linux. Napadlo mě vytáhnout baterku, ale to asi nepůjde protože bude natvrdo připájená na desce. Máte nějaké nápady co s tím, kromě hodu pod tramvaj. Díky
« Poslední změna: 12. 07. 2013, 13:27:50 od Petr Krčmář »

3ugeene

Re:Odstranění zapomenutého hasla z BIOSU
« Odpověď #1 kdy: 12. 07. 2013, 10:03:04 »
počkej na někoho s koulí, ale stejně se zeptám: co to je za notebook?

Já jednou řešil tenhle problém s IBM ThinkPad 42T a nebyla to sranda, musel jsem si udělat z arduina most i2c<>seriová linka a po bootu přečíst celou eeprom a pak v tech souborech hledat pomocí spešl programu to heslo, což byl taky porod, protože si zkus najít v hexa souboru náhodnej řetězec značící heslo.

nevím, jestli to půjde přes odkaz, nicméně tu mám fotodokumentaci:

http://goo.gl/zhRZT

host

« Odpověď #2 kdy: 12. 07. 2013, 10:31:28 »
Tak to je psycho, to by mě nenapadlo. Mimochodem povedlo se ti to????

3ugeene

« Odpověď #3 kdy: 12. 07. 2013, 10:51:57 »
povedlo, na tech fotkách je heslo to BEU, ale byla to práce na skoro celou noc a naslepo, měl jsem z toho fakt radost, protože jsem pomalu nevěděl, co dělám, jen jsem se inspiroval nějakýma návodama na netu - jeden tam dokonce měl to samý s arduinem ale v nějakým šíleným programovacím jazyce.

To, co mám na fotkách je šílenost, normální člověk by ten čip vytáhl a programátorem přečetl obsah, kterej by projel tím programem a efekt by byl naprosto stejnej, jen s troškou pájení.

host

« Odpověď #4 kdy: 12. 07. 2013, 10:58:17 »
Tak pájet takovou velkou mrchu v domácím prosředí to není sranda... možná tak horkovzdušnoiu opalovačkou ale z5 bych to tam asi nedal... Tvé řešení se mi ale líbí, jen tak pro zajímavost jak si věděl kde je seriová linka na čipu... jak si z toho dostal data?? Ono to jen tak samo podá informace ve flash nebo to chce nějaký příkaz poslat po sériové lince???

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #5 kdy: 12. 07. 2013, 11:01:03 »
No ono fakt záleží na tom, co je to za stroj, dost rad se najde i s videem na youtube.

host

« Odpověď #6 kdy: 12. 07. 2013, 11:05:16 »
Mimochodem, koukám na střva toho IBM, nestačilo by jen vytáhnout baterku?? Asi ne bo je to ve flash co??

3ugeene

« Odpověď #7 kdy: 12. 07. 2013, 11:09:55 »
tak jsem teď ztratil půl hodiny psaní návodu, fakt díky, vážený zkurvený fórum.

Ne, baterku nestačilo vytáhnout, to ibm má 3 stupně hesel, dvě jdou smazat baterkou, to třetí, který jsem měl bohužel nastavený, nešlo.

3ugeene

« Odpověď #8 kdy: 12. 07. 2013, 11:11:42 »
hele, nemám náladu to psát znova, fakt jsem nasranej, že tohle forum tak skvěle funguje.

Tady jsem našel tu původní stránku se skriptem pro ardunio v jazyce ADA, použil jsem zkompilovanej hex a nahrál to tam přes usb programátor a avrdude...
http://arduino.ada-language.com/recovering-ibm-thinkpad-t42-bios-password-with-avr-ada-and-arduino.html

je to tam víceméně celý popsaný, zdrojáky má ke stažení na bitbucketu.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #9 kdy: 12. 07. 2013, 11:18:52 »
Naučil jsem se před odesláním dlouhého, či důležitého příspěvku používat CTRL+A a CTRL+C, sice to zdržuje, ale šetří to nervy.

3ugeene

« Odpověď #10 kdy: 12. 07. 2013, 11:22:37 »
já právě taky, jen na to občas zapomenu... silly me. Ale víceméně jsem tam psal kroky, co jsou i na tom webu

Host

« Odpověď #11 kdy: 12. 07. 2013, 11:36:26 »
Tuto situaci bývalo možné na základních deskách běžných PC vyřešit rozpojením
příslušné propojky (jumperu). Není něco podobného na MB tohoto notebooku?

Lol Phirae

« Odpověď #12 kdy: 12. 07. 2013, 12:51:06 »
Tuto situaci bývalo možné na základních deskách běžných PC vyřešit rozpojením
příslušné propojky (jumperu). Není něco podobného na MB tohoto notebooku?

U notebooku? Ses zbláznil. To by si značkovej servis nemoh naúčtovat 1500 za reset toho hesla.

vty67

« Odpověď #13 kdy: 12. 07. 2013, 12:55:14 »
Mě se pro lousknutí zaheslovaného BIOSu u postaršího notebooku Fuj-itsu osvědčily python skripty na této stránce:
http://dogber1.blogspot.cz/2009/05/table-of-reverse-engineered-bios.html
třeba to pomůže i vám.

« Odpověď #14 kdy: 12. 07. 2013, 13:03:22 »
Kdysi na to býval jumper na základní desce.