Má smysl se učit Python?

ctirad

Re:Má smysl se učit Python?
« Odpověď #15 kdy: 29. 06. 2013, 11:26:04 »
Moc často jsem to nepoužíval, ale když jsem potřeboval vytížit třeba 8 jader při náročnější úloze, tak v tom není problém. Co tedy nemůžu?

Michal Soukup

« Odpověď #16 kdy: 29. 06. 2013, 11:53:02 »
Má smysl tato otázka? Má smysl učit se cokoliv?

ctirad

« Odpověď #17 kdy: 29. 06. 2013, 12:03:40 »
Kde ji vidíš? Jestli v nadpisu, tak ten jsem nepsal já a není moje.

Honza

« Odpověď #18 kdy: 29. 06. 2013, 12:29:38 »
Nj, presne tak. Po 10 rokoch a 100x vykonnejsich pocitacoch treba stale na nieco cakat. Proste treba prejst na smalltalk a kaslat na python ;D.

+1 :-)

xx

« Odpověď #19 kdy: 29. 06. 2013, 17:15:34 »
U nas Python nie je velmi pouzivany, ale v zahranici sa pouziva dost a aj na velke projekty. Ak ti ide o to pracovat v Prahe, tak by som sa naucil Python len okrajovo(niekde je to +). Ak by si chcel ist von(napriklad do USA), tak je Python jedna zo skvelych moznosti.

David

« Odpověď #20 kdy: 29. 06. 2013, 19:32:17 »
Příjde mi, že má smysl učit se cokoliv, když na to má člověk zrovna čas. Tak proč ne Python, Lua, Ruby apod....

(Osobně mám Python moc rád, má fakt vysokou abstrakci, tak si člověk jen tak přemýšlí na problémem a do toho mimoděk píše kód)

I v zaměstnání se určitě hodí. Ostatně je velmi snadné ho používat jako scriptovací právě pro aplikace psané v C++.

ctirad

« Odpověď #21 kdy: 30. 06. 2013, 13:40:52 »
Čas přece není, proto se ptám.

Ale díky za všechny názory. Pokud jsem to dobře pochopil, tak jazyk je dobrý, ale u nás se moc neexperimentuje a jede se na jistotu. Proto se dá očekávat, že časem se možná dostane i k nám, ale lepší bude buď dělat vlastní projekty nebo odjet jinam.

davkol

« Odpověď #22 kdy: 30. 06. 2013, 14:40:28 »
Viděl jsem nabídky práce namátkou od Seznamu a Red Hatu, kde byl Python vedle C/C++ stěžejním požadavkem. IIRC šlo o vývoj nějakých systémových nástrojů. Třeba Anaconda je napsaná v Pythonu.

ctirad

« Odpověď #23 kdy: 30. 06. 2013, 16:10:29 »
Seznam nemá kanceláře, takže tam nikdo normální dělat nebude a RH zase není v Praze. Klidně bych šel do Brna, jen bych čekal, že nebudou dvě nabídky na celou republiku :)) Teď nic nehledám, ale pokud se to do budoucna nezlepší, tak to moc dobré vyhlídky nejsou.

omg

« Odpověď #24 kdy: 01. 07. 2013, 09:43:31 »
Nj, presne tak. Po 10 rokoch a 100x vykonnejsich pocitacoch treba stale na nieco cakat. Proste treba prejst na smalltalk a kaslat na python ;D.

+1 :-)
bude hur. embedded jde smerem k orezavatkum typu browser OS.

omg

« Odpověď #25 kdy: 01. 07. 2013, 09:45:20 »
Příjde mi, že má smysl učit se cokoliv, když na to má člověk zrovna čas. Tak proč ne Python, Lua, Ruby apod....

(Osobně mám Python moc rád, má fakt vysokou abstrakci, tak si člověk jen tak přemýšlí na problémem a do toho mimoděk píše kód)

I v zaměstnání se určitě hodí. Ostatně je velmi snadné ho používat jako scriptovací právě pro aplikace psané v C++.

Fajn, tak zacni treba tady. Dej vedet, az se dostanes na konec seznamu jeste ti prihodim dalsi co v nem nejsou. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_programming_languages

jlx

« Odpověď #26 kdy: 01. 07. 2013, 12:22:56 »
@ctirad: Nauč se Python, pokud se ti v něčem líbí anebo ti bude k něčemu užitečný. Jestli se chceš učit jazyk jenom kvůli shánění zaměstnání, tak se ho snad radši ani neuč. Expert na Python je imho asi něco jako expert na kladivo.

V Čechách je podle mne docela relativně dost lidí co v Pythonu dělá a živí se tím, co v něm dělá, jenomže asi ne ve větších firmách, takže inzeráty nejsou nutně vodítko. Já osobně jsem Python nejdřív spíš jenom nabral po cestě, ale rozhodně nelituju času, který jsem tomu věnoval - dost se mi to vrátilo, i když i třeba o pár let později.

davkol

« Odpověď #27 kdy: 01. 07. 2013, 20:21:07 »
V RH se dá dělat na houm-ofis. Akorát bych Fedoru tuplem nepoužíval, kdybych věděl, že na ní dělají takhle motivovaní lidi. o_O

« Odpověď #28 kdy: 21. 07. 2013, 19:36:55 »
Když už tady zaznělo, že "Python není C# ani Java", zkuste kouknout na http://boo.codehaus.org/ To je taky docela zajímavá alternativa.

mikrom

« Odpověď #29 kdy: 21. 07. 2013, 22:28:11 »
Ked Python a .NET tak to radsej IronPython:
http://ironpython.net/