Od nápadu k uvedení do praxe

blbost

Re:Od nápadu k uvedení do praxe
« Odpověď #45 kdy: 20. 06. 2013, 21:51:18 »
Je to nedoceněný spammer typu Kolesa, nic neví, žvatlá a tváří se jako mistr světa a přilehlého okolí. Všeobecně se tomu říká jak?
BLB.
Konstuktér ví, co má udělat, zná vše o patentování, ví o realizaci a je mu jasné, že je to tvrdá letitá práce. Jeho. A jeho investicí. A nechvástá se svojí leností a negramotností na odborném Linuxovém fóře, kde ho s přehledem natře i desetileté dítě, protože toho ví a umí daleko více, než tento žvanilkin.
Jsou CAD programy, děti je ovládají.
Je tužka a papír, když dotyčný neovládá CAD.
Je registr patentů a je i úřad. Blb to neví, tak jako ani debatovat. Nestojí mi ani za registraci, nejde o počty příspěvků.
Ale jako černý humor je to nekopírovatelné. A je nezaměstnatelný.

« Odpověď #46 kdy: 20. 06. 2013, 22:27:12 »
Re. RDa:
OK, zkusíme to.

Re. Randolf:
Citace
Jak to publikujes, nikdo si to nemuze patentovat a Ty z toho budes mit socialni kredit.
Tohle mě nenapadlo. Mám pár známých v těchto kruzích, kteří by mi k tomu mohli říc, potřebné detaily. Díky.

Re. blbost:
 ;)

blbost

« Odpověď #47 kdy: 20. 06. 2013, 22:51:38 »
Patent na blbost je gratis a stačí dodat výpisy z debat. Ale i tak Ti pošlou fakturu, protože blbost je drahá. A patent je dočasný a obnovuje se dalšími platbami, a blbost bývá někdy i nekonečná.  Třeba i Werich popisuje srážku s blbcem, ne?
Přestaň snít a klábosit, udělej to a předveď to. Jinak je to o ničem. Firmy mají týmy odborníků na vývoj, a vybíraných z těch kvalitních. A ani známý Ti nepomůže, to není politika, sleduj kmotry na netě, jdou do basy... kruhy podvodníků

« Odpověď #48 kdy: 20. 06. 2013, 23:26:48 »
Re. blbost:

Celý ten citát (asi) od Wericha zní takto:
"Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem."

Jo, kdybych sebe soudil podle tvých komentářů, asi bych si opravdu připadal jako největší blbec pod sluncem.

Pár ze zde diskutujících klade dělící hranici mezi "možný úspěch" | "jistný neúspěch", nebo mě dokonce zkouší soudit "línej, který na to nemá" | "možná pracovitý, který to zkusí, ale stejně asi neuspěje"  podle toho, zda "něco" udělám, nebo ne. Jako bych snad nic neudělal. Co lepšího jsem mohl na začátek udělat, než zeptat se na radu v nějakém fóru, kam chodí lidé, kteří mají v těchto oblastech mnohem více zkušeností než já? Pokud to má dopadnout dobře, myslím, že jsem na dobré cestě, a pokud ne, pak třeba tahle diskuze pomůže dalším lidem v podobné situaci.

blbost

« Odpověď #49 kdy: 20. 06. 2013, 23:40:02 »
Ptát se je dobrá cesta.
Ptát se na všeobecně známé věci asi už není dobrá cesta, ale poukázání na momentální osobní stav.
Neptej se a konej, pokud už víš, co chceš.
Budu rád, když to dokážeš dotáhnout do úspěchu a budu tleskat a blahopřát.
Konej. A nespoléhej na jiné, jen na sebe.
Nezapomeň na desetitisíce světových odborníků, kteří tím žijí. A nespamují na fórech. Vyvíjí a konstruují to, o čem ani netušíš.

« Odpověď #50 kdy: 21. 06. 2013, 00:04:58 »
Re. blbost

Citace
Ptát se na všeobecně známé věci asi už není dobrá cesta, ale poukázání na momentální osobní stav. ... A nespamují na fórech.

Je to poprvé, kdy se na něco takového ptám. Než jsem tu diskuzi založil, tak jsem hledat podobná témata, ale výsledky mě příliš neuspokojily. Z mého pohledu si téma této diskuze bereš jako záminku k osobním útokům a povyšování se. Proč máš potřebu se nad někoho povyšovat? Cítíš se sám ponížený?

Pokud ti opravdu tolik jde o blaho a čistotu tohoto diskuzního fóra, přesuň prosím tvé offtopic zprávy do mého SZ. Případně se nezlob, když na ně zde nebudu reagovat.

anti hate talk movement

« Odpověď #51 kdy: 21. 06. 2013, 01:31:42 »
to blbost: bez trolovat nekam jinam, ses fakt hustej, wtf :( Nech laskave lidi bejt, at si delaji co je bavi a co chteji delat.

anti hate talk movement

« Odpověď #52 kdy: 21. 06. 2013, 01:33:09 »
a jeste neco, troly nekrmime :)

esparky

« Odpověď #53 kdy: 21. 06. 2013, 08:33:15 »
Možná je to blbost, ale jeden vyučující nám jako vhodný postup doporučoval nejprve nápad dobře popsat, originál uložit k nezávislé instutuci do schránky (někde kde evidují přístupy, anonymní schránka na nádraží nebude to pravé) a potom můžeš zkoušet svůj nápad někomu nabízet.
Pokud by došlo k tomu, že tvůj nápad někdo využije aniž by ti z toho něco "káplo", můžeš hrozit soudním sporem ve můžeš říct, že v té schránce je tvůj nápad popsán dříve, než jsi podvodnou firmu potkal a je možné ji s notářem otevřít.

Je zde někdo kdo by mohl platnost tohoto postupu potvrdit/vyvrátit?

« Odpověď #54 kdy: 21. 06. 2013, 08:52:38 »
Možná je to blbost, ale jeden vyučující nám jako vhodný postup doporučoval nejprve nápad dobře popsat, originál uložit k nezávislé instutuci do schránky (někde kde evidují přístupy, anonymní schránka na nádraží nebude to pravé) a potom můžeš zkoušet svůj nápad někomu nabízet.
Pokud by došlo k tomu, že tvůj nápad někdo využije aniž by ti z toho něco "káplo", můžeš hrozit soudním sporem ve můžeš říct, že v té schránce je tvůj nápad popsán dříve, než jsi podvodnou firmu potkal a je možné ji s notářem otevřít.

Kdysi strašně dávno jsem kdesi zaregistroval, že by mohlo stačit poslat si to doporučeně (obálka, případně balík).
A neotvírat a mít schovaný podací lístek.

Ale nejsem si jist, zda to není jen urban legend ...

« Odpověď #55 kdy: 21. 06. 2013, 09:01:04 »
Re. esparky:

Citace

Asi by to bylo lepší, než ho zkoušet nabízet úplně bez ničeho, ale vidím v tom řadu problémů.

Důvěryhodnost takového uložení by závisela na důvěryhodnosti instituce, která by to ověření a uložení zajišťovala. Důkaz by musel být soudy přijimán jako natolik přesvědčivý, že by soudní jednání bylo velmi snadné, levné a dostupné i pro normálního člověka.

Dokázal bych si představit systém, který by byl už v základech postaven na tom, že by uložené záznamy nebylo možné změnit a bylo by neměnným způsobem jednoznajčně určeno, kdy byly záznamy pořízeny.
Mechanismus takového úložiště by například mohl počítat hash předchozího záznamu a tento hash by se stal součástí dat pro výpočet hashe následujícího záznamu. Tak by záznamy byly na sebe navázány jako korálky a nebylo by možné jen tak snadno vyndat/změnit jakýkoliv předchozí záznam, aniž by se porušila časová řada a rozpadly se všechny následující záznamy od místa změny.

Je to samozřejmě jen technologická ochrana a někdo by mohl říc, že by dokázal vyrobit jiný záznam, který by měl stejný hash a tento podvrh vydávat za originál, ale obtížnost takového kroku je věc použitého hashování a pak by tu také byla druhá úroveň ověření, porovnáním s uloženým originálem.

Randolf

« Odpověď #56 kdy: 21. 06. 2013, 11:47:34 »

Do 16.3.2013 v USA platilo, ze pro patentovy spor je dulezite, kdo muze prokazat, ze s napadem prisel jako prvni. Tento postup by v takovem pripade fungoval. Nejpozdeji do jednoho roku od "poceti" - conception - napadu. Stejne to platilo, kdyz jste napad publikovali - do jednoho roku jste si ho VY jeste mohli patentovat. Od 16.3.2013 ovsem uz plati zjednoduseny model, jaky jste videli u Cimrmana - kdo driv prijde, ten ma patent.

V EU plati Cimrman, zadna notarska uschova Ti nepomuze.

omg

« Odpověď #57 kdy: 21. 06. 2013, 12:07:38 »
a jeste neco, troly nekrmime :)
ted te trole nakrmim. neprispel si tu ani jednou rozumnou vetou. pokud si ale tazatel absolvuje svuj domaci trikrokovy ukol, tak ma ve finale vic moznosti nez jen to vsechno zkusit nekomu strelit. http://en.wikipedia.org/wiki/Venture_capital

blbost

« Odpověď #58 kdy: 21. 06. 2013, 19:50:47 »
Je to asi přitroublý negramotný cigoš, a ukradnul to škole, a neví, co s tím...