Od nápadu k uvedení do praxe

Re:Od nápadu k uvedení do praxe
« Odpověď #15 kdy: 17. 06. 2013, 00:38:55 »
Ups, poslední Re. mělo být na studenta, ne na JardaP. Toho nechávám v bohulibém bádání.

« Odpověď #16 kdy: 17. 06. 2013, 02:16:16 »
Vyrob mi "jednorukej" smartphone s touchpadem, ať ho nemusim jednou rukou držet a druhou do něj dloubat. To by byl nápad!  :D
Bible Kralická, přísloví 26

3 Bič na koně, uzda na osla, a kyj na hřbet blázna.
7 Jakož nejednostejní jsou hnátové kulhavého, tak řeč v ústech bláznů.
14 Dvéře se obracejí na stežejích svých, a lenoch na lůži svém.
27 Kdo jámu kopá, do ní upadá, a kdo valí kámen, na něj se obrací.

Krleš!

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
Re:Propast mezi nápadem a uvedením do praxe.
« Odpověď #17 kdy: 17. 06. 2013, 02:22:34 »
to bych do tebe Lenine neřekl. mě jsi něco podobného radil. putovala tu diskuze jestli IBM jo/ne a ty radíš jít do startupu :D :)

Ja jsem nikdy nedoporucoval delat klauna co tvrdi ze ma v hlavne genialni napad ktery zmeni svet. Takovych lidi co rikaji jen kdybych ja mel penize... Hlavne aby to nebyla jejich chyba. Timhle obdobim si musi kazdy projit, cim driv s tim sekne tim lepe pro nej.

A napady? Ty ma kazdy clovek.

« Odpověď #18 kdy: 17. 06. 2013, 03:21:01 »
Re. PotatoJesus

Lecos by se dalo vymyslet pro ovládání jednou rukou. Co třeba touchpad na zadní straně, abys ho mohl jednou rukou držet a zároveň šmejdit ukazováčkem vespod. Nebo se ti třeba začne víc prosazovat technologie, podle které se kurzur posouvá tam, podle pohybu očí a kurzor půjde tam, kam se díváš.

Můj "NÁPAD" který mě vyprovokoval to tu řešit nepotřebuje tak velké úpravy HW. Víceméně by vystačil s úpravou SW, ale s ovládáním jednou rukou by také mohl pomoci.

Re. Lenin POWER!:

Kdysi jsem si kreslil různé vynálezy do hoodně tlustého sešitu. To bylo někdy kolem roku 1985 a první z nich bylo něco jako helma na virtuální realitu, počítač co to řídil byl připnutý k opasku a měl velikost cca krabičky od cigaret. Přemýšlet o těhle hračkách mě vždycky bavilo. Možná proto mám na ty dnešní hračky a na jejich ovládání, tak velké nároky.

Klidně si párkrát za století ze sebe udělám klauna, který má v hlavě nápad. Nemyslím, že je geniální, nemyslím, že to nějak dramaticky změní svět, neříkám "kdybych měl peníze". Vzpomeň si na svět bez numerické klávesnice, kolečka myši, T9 slovník, prostě šikovné nápady, které se staly užitečnou a běžně používanou věcí. Do téhle kategorie mířím. Prostě taková normální lidská chuť prosadit zajímavý nápad.

« Odpověď #19 kdy: 17. 06. 2013, 07:43:55 »
Ked to chces robit, tak si kodni prototyp, zozen investora a netliachaj. FAIL.
Jojo, staré dobré heslo "shut up and show your code" má pořád něco do sebe :)

Tazateli: podle mě v drtivé většině životních situací je nejefektivnější použít standardní, roky prověřená řešení. Teprve když standardní řešení dobře znám, umím přesně pojmenovat jeho slabiny atd., můžu zkoušet nějaké psí kusy. Jinak to nemá cenu.

Standardní řešení tvé situace je identifikovat nejmenší možnou množinu featur, na které je pořád ještě vidět přínos tvého řešení, investovat čas/peníze (podle toho, co máš) do implementace prototypu téhle osekané množiny a potom se pokusit to někomu prodat (ať už přes nějakou obdobu kickstarteru, nebo hledat klasického venture investora). Nic jiného nemá smysl. Pokud nemáš prototyp, nemáš nic. Nápady nikoho nezajímají. (takhle to nejspíš myslel Lenin)

Plus počítej s tím, že pokud jde o nějaký nápad, který bys musel prodat firmám typu Google, Nokia, Apple, jinak zpeněžit nejde, tak tvoje šance na úspěšný prodej se prakticky rovná nule.

Pokud ti ale nejde primárně o výdělek a stačilo by ti 5 minut slávy na youtube, tak udělej model smartphonu z papíru, natoč to, dej k tomu nějakou hudbu a užívej si svých 5 minut slávy. Je to práce tak na jeden den o víkendu.

spraxi

« Odpověď #20 kdy: 17. 06. 2013, 09:44:31 »
hlavne se nenech oblbnout kecama, jako nikdo nema zajem, hod to sem atd.. zkus udelat nejlepe funkcni prototyp a pak to nabidnout pekne v soukrokmi a pod smlouvou. jsou i firmy, ktere pomahaji patentovat atd.

wtf

« Odpověď #21 kdy: 17. 06. 2013, 11:09:25 »
A napady? Ty ma kazdy clovek.

a videl si uz nekdy mistni komix?

« Odpověď #22 kdy: 17. 06. 2013, 11:24:55 »
Re. Mirek Prýmek:

V tomto případě není problém udělat a popis/ukázku/simulaci a zveřejnit ji.

Jako problém vidím:
- ověřit že někdo už něco takového nemá patentované
- dostat to k lidem kteří ve velkých firmách rozhodují o vývoji
- pokud se to prosadí a té firmě to pomůže získat zase trochu navrch v konkurenčním boji, dostat rozumnou odměnu

Re. spraxi:

Celý svět je lemován lidmi, kteří říkají, že to, nebo ono nejde. Beru to jako jejich pohled na věc. Já raději říkám, že možné je všechno, co si jen dokážeme představit. Někdo hledá překážky a nachází je, někdo hledá řešení a také je nachází.

Tak ať se nám daří :)

Ivorne

« Odpověď #23 kdy: 17. 06. 2013, 12:14:39 »
Stejně si myslím, že to bude nějaká blbost :D

Jinak nápadů má každej tuny. Já se například zajímám o videohry - asi před půl rokem jsem si začal psát nápady na zajímavé herní mechaniky a už se v té hromadě revolučních a originálních herních mechanik neorientuji :D.

Randolf

« Odpověď #24 kdy: 17. 06. 2013, 14:40:47 »
(Dobrych) NAPADu ma kazdy, i kazda firma, plny pytel. To, co je dela hodnotnymi, je investice, kterou uz jsi do jeho rozvinuti provedl. Proto se soudi o takove penize. Ne proto, ze je to dobry napad/koncept/princip.

« Odpověď #25 kdy: 17. 06. 2013, 15:13:50 »
Aj ja mám nápad, už len potrebujem niekoľko miliónov a potrebných x ľudí na jeho uskutočnenie. Proste je to tak.
Pokiaľ neprídeš s niečim hotovým a neukážeš to, nepresvedčíš určitú skupinu ľudi, tak aspoň v dnešnej dobe
máš minimálnu šancu s tím uspieť.

Napr. všetko máš aj o určitom stupni implementácie.

Nápad: inteligentný skript pre server za náhradu administrátora, rôzne druhy softvéru pri firmy..
Podstatou toho je spraviť veľký kus práce. Prídeš za bosoom, že mám pre vás SW, s ktorým ušetríte
80% nákladov. Otázka bude znieť - Môžete nám ho prezentovať ? Presvedčte nás, že by sme mali používať
práve váš softvér. Ako ďalšia loudka s nápadom odchádzaš. V opačnom prípadne prichádzaš s takmer hotovým
projektov, presvedčíš firmu a svoju prácu môžeš napríklad zdielať s ďalšími a tak ju rozvýjať.

« Odpověď #26 kdy: 17. 06. 2013, 17:26:03 »
Re. Ivorne:

Jestli o nich přemýšlíš a dokonce si je i píšeš, tak ti na nich asi trochu záleží.
Za čas, až se něco z tvých nápadů objeví v praxi tak si řekneš "jo, tohle jsem vymyslel už dávno".

Re. Randolf:
Citace
(Dobrych) NAPADu ma kazdy, i kazda firma, plny pytel. To, co je dela hodnotnymi, je investice, kterou uz jsi do jeho rozvinuti provedl.

Díky za velmi přínosný pohled na věc. Z jiného úhlu pohledu, kdyby to bylo něco, do čeho by nemuseli příliš investovat, aby to mohli přivést na trh,  pak by to pro ně opět mělo zajímavou hodnotu.

Re. majky358:

Citace
Aj ja mám nápad, už len potrebujem niekoľko miliónov a potrebných x ľudí na jeho uskutočnenie.

Tak to jsem na tom líp. Mě by stačilo 10 minut s někým dostatečně znalým, kdo má vliv na vývoj. Aby se nad tím poctivě zamyslel a řekl buď 
"to už je patentované, a najdeš to tady...",
nebo
"nepříjde mi to tak užitečné, protože...",
nejlépe však
"to vypadá zajímavě a není to složité, zkusíme na to udělat prototyp".

wtf

« Odpověď #27 kdy: 17. 06. 2013, 17:52:30 »
(Dobrych) NAPADu ma kazdy, i kazda firma, plny pytel. To, co je dela hodnotnymi, je investice, kterou uz jsi do jeho rozvinuti provedl. Proto se soudi o takove penize. Ne proto, ze je to dobry napad/koncept/princip.

budu se opakovat s tim komixem.
KOUPIL by sis mistni komix, kdyby na nej nevydelavala reklama?

a to ze mas tolik casu, ze ten komix ctes a nedokazes ho investovat jinak to je na jine vlakno.

« Odpověď #28 kdy: 17. 06. 2013, 17:55:02 »
"to vypadá zajímavě a není to složité, zkusíme na to udělat prototyp".

Tohle je ale mylný přístup.. Jak už ti tady nejeden člověk radil... ..prototyp musíš přinést TY. Jinak nemáš vůbec nic. Jak už v diskusi padlo, první co se tě někdo zeptá je "Můžete nám to předvést?" a bez protorypu to fakt nepůjde.. Nikoho dnes nepřesvědčíš jen nápadem že by měl do toho nápadu investovat. Máš dvě reálné možnosti. Napsat prototyp nebo se na top vykašlat. V případě první možnosti to buď zkusit nabídnout nějaké firmě (nic moc šance na úspěch) nebo to umístit na android market za pár drobných a doufat že se z toho stane oblíbená věc. V případě obliby se zvyšuje i šance že si toho všimne někdo z vyšších pozic.

Randolf

« Odpověď #29 kdy: 17. 06. 2013, 18:42:06 »

budu se opakovat s tim komixem.
KOUPIL by sis mistni komix, kdyby na nej nevydelavala reklama?

a to ze mas tolik casu, ze ten komix ctes a nedokazes ho investovat jinak to je na jine vlakno.

Jsem zmateny... nerozumim souvislosti s tim, co jsem napsal ..